Hiç bir zaman, hiç bir araçla vites boşta inilmez.
O yüzden az mı yakar, çok mu yakar boş verin.
Hiç bir zaman, hiç bir araçla vites boşta inilmez.
Bisiklet ile bir yere gidecek olsam 200cc motosikletten daha fazla maliyetle gideceğimden eminim.Büyük konusma Ismet abi. Benim pisiklet ile hep yokus asagi bosa salliyorum , hem püfür püfür serinliyorum hem de dinleniyorum. Hic de daha fazla yakmiyorum hala komacan bir göbegim var![]()
![]()
![]()
![]()
Bisiklet ile bir yere gidecek olsam 200cc motosikletten daha fazla maliyetle gideceğimden eminim.![]()
Gencim ben daha hocam, ben yemicemde kim yiyecek.Yeme yeme o kadar yeme sagligina zarar![]()
Kimi Anadollarda westinghouse bulunmazdı bu sayede kontak kapatsanız dahi frenler tutardı, sanırsam gerçek peygamber viteside bu.Vites boşta yokuş aşağı inmeye eskiden otomobil jargonunda "Peygamber vitesi" derlerdi. Mesela bunu skuterde yapamazsın.
Kimi Anadollarda westinghouse bulunmazdı bu sayede kontak kapatsanız dahi frenler tutardı, sanırsam gerçek peygamber viteside bu.
Anadollara ford sistemi takarlardı..Babamın frenleri öyleydi..Ayakkabını koy çakardı cama seni...Kimi Anadollarda westinghouse bulunmazdı bu sayede kontak kapatsanız dahi frenler tutardı, sanırsam gerçek peygamber viteside bu.
Abi işin aslı parasızlıktan çıktı, çocukken heves ettiğim şeyi aç kalırdım biriktirirdim alırdım. Ortaokulda böyle yemeyip içmeyip bisiklet almıştım, aldım almasınada bir şey çıkınca yaptıracak param yoktu o zamanda Youtube'den videolara bakarak dandirik açık ağız anahtarla tamirler yapardım. O zamandan gelen alışkanlıkla erişebildiğim bir aracın inciğini cıncığını öğrenirim ve vakit geçirmek için uğraşırım.Kardeş bu yaşında bunları neden ve nasıl biliyorsun, hayrettir. Bak ben 45 yaşımdayım "Westinghouse" dediğinde benim aklıma buzdolabı geliyor.
Şimdiki sistemleri bilince eski sistemler akla gelince insan hayret ediyor, şimdi güvenlik ekipmanlarını tartışırken kimi eski arabalarda sağ ayna yoktu.Anadollara ford sistemi takarlardı..Babamın frenleri öyleydi..Ayakkabını koy çakardı cama seni...
Ama 61 model rekord um vardı , pompala pompala öyle dururdu..
Manyak cesaret varmış gençken... Cinnah caddesini boşta inerdik bir de![]()
Hayata ki pişmanlıklarımdan bir de bisiklet binmeyi bırakmak. Şimdi ki aklım olsa bisiklet beni bırakmadan, ben bisikleti bırakmazdım.Büyük konusma Ismet abi. Benim pisiklet ile hep yokus asagi bosa salliyorum , hem püfür püfür serinliyorum hem de dinleniyorum. Hic de daha fazla yakmiyorum hala komacan bir göbegim var![]()
![]()
![]()
![]()
97'de 74 model VW almıştım, 1303s olan modelinde, 1.6cc motoru vardı ama toplam 50 beygirdi. Onda bu frenden vardı oradan biliyorum, orjinalinde yokmuş eski sahiplerinden biri ekletmiş. bir yıl sonra falan bozuldu o zaman götürdüğüm usta fren sistemini eski haline getirmişti ama frenler kötü olmuştu. Araba kullanmayı onunla öğrenmiştim, manuel vtes ve hidrolik direksiyon falan şeyleri yok.Kardeş bu yaşında bunları neden ve nasıl biliyorsun, hayrettir. Bak ben 45 yaşımdayım "Westinghouse" dediğinde benim aklıma buzdolabı geliyor.
Benim ilk arabam öyleydi, sağda ayna yoktu.Şimdiki sistemleri bilince eski sistemler akla gelince insan hayret ediyor, şimdi güvenlik ekipmanlarını tartışırken kimi eski arabalarda sağ ayna yoktu.![]()
Abi, çok haklısın.Hayata ki pişmanlıklarımdan bir de bisiklet binmeyi bırakmak. Şimdi ki aklım olsa bisiklet beni bırakmadan, ben bisikleti bırakmazdım.
Westinghouse beyaz eşyada üreten bir marka otomotiv parçalarıda üretiyordu (hala üretimi yada TR ye ithalatı var mı bilmiyorum) , fren sistemindeki parçanın görevi motor çalışırken manifold vakumu ile fren merkezine ekstra basınç uygulamak idi , genel adı servo yada hidrovaktır ama bilirsin bazı ürünlerin ismi markayla bütünleşir UHU , Selpak gibiKardeş bu yaşında bunları neden ve nasıl biliyorsun, hayrettir. Bak ben 45 yaşımdayım "Westinghouse" dediğinde benim aklıma buzdolabı geliyor.
O zamanın arabalarını kullanan şimdi F16 kullanır gibi zordu, gerçi 1979 model Anadol defalarca kullandım virajda kapısı açılmasaydı rahat arabaydı.Benim ilk arabam öyleydi, sağda ayna yoktu.
Isıtma için el freni yanında iki kol vardı motorun hava soğutmasını içeri veriyordu açıp kapatıp ama bozulmuştu, yaz bitince ustaya götürüp kışa göre ayarlatıyordum, yaz gelince tekrar ustaya gidiyordum. Hava soğutmalı motorla ağustos sıcağında istanbul - Edirne otobanında çok gazlayıp uzun süre yüksek devirle sürünce piston kaynattırmıştım.
Yerlisi daha iyi, babam zamanında Anadolları varken Mudanya rampasından aşağı boşta salarmış 90'nı geçmezmiş.Avrupa arabayı salarsın boşta, amerikanı sal bakalım duruyormu frene basınca. Ağırlığıyla iyi hız alır yokuşta.
İlk arabamızda da yoktu sağ ayna. Hatta yanlış hatırlamıyorsam paspas bile yoktu. Hatta radyo boşluğunun olduğu yerde plastik bir kapak vardı.Benim ilk arabam öyleydi, sağda ayna yoktu.
Isıtma için el freni yanında iki kol vardı motorun hava soğutmasını içeri veriyordu açıp kapatıp ama bozulmuştu, yaz bitince ustaya götürüp kışa göre ayarlatıyordum, yaz gelince tekrar ustaya gidiyordum. Hava soğutmalı motorla ağustos sıcağında istanbul - Edirne otobanında çok gazlayıp uzun süre yüksek devirle sürünce piston kaynattırmıştım.
White Westinghouse değil miydi o ?Kardeş bu yaşında bunları neden ve nasıl biliyorsun, hayrettir. Bak ben 45 yaşımdayım "Westinghouse" dediğinde benim aklıma buzdolabı geliyor.