Yokkkk artıkkkkkkkkk !!!!!!!!!!!!!!!

geçmiş olsun arkadaşım. motoru almama birkaç hafta kaldı. apartmanın alt katında sığınak/toplantı odası olarak kullanılan geniş ve temiz bir alan var ama bana motoru oraya bırakamayacağımı söylediler. kapının önünde hiç güvenli olmayacak (geçmişte bir bisikletim çalındı, 2 kez arabamız soyuldu). ben de ne yapıcam diye şimdiden bi hal oldum yani.

şimdi benim soracağım şeyi sakın makara/geyik olarak görmeyin. daha önce de araştırmıştım, bir ürün vardı ama tam olarak aradığım şey değildi. elektrik işlerinden anlasam oturup kendim yaparım. bahsettiğim şey bir "elektro-şok cihazı". yani alarm gibi motora (yada arabaya) bağlanacak, devre kapama anahtarı elimizde olacak. hırsızın biri motora dokunduğu anda şöle bi 10000 volt felan çakacak şerefsizi, olduğu yerde mıhlanıp kalacak, o esnada alarm da devreye girip o .... herifi böle paket servis gibi ele alıp işini bitirecez (isteyen evde dondurulmuş hayvan niyetine alsın, isteyen polise teslim etsin)
şakası bir yana böyle bir ürün/cihaz var mıdır? avrupada olamaz insan hakları konularından dolayı ama belki gören duyan vardır?

geçmiş olsun kardeşim pek kimsenin öneride bulunabileceği sanmıyorum yok gibi nereyse garaja bırak diycem cep dayanmaz eve sokdiycem komedi shov
yapabilceğin aynen devam etmek + olarakta yakınlarda samimi olduğun komşunun garajı varsa rica edip koyabilirsin yapacağın başka şeyde yok

benim otorduğum 2 katlı apartman bizim tamamen diğer 4 5 katlı apartmanlar gibi
giriş kapısı var ben o oraya koyuyorum sorun olmuyor ama senin böyle sansın yoksa aynen devam kardeşim

ben motorumu otoparka bırakıyorum. sebebine gelince. sokağımızda bir iki motorcu daha var. birinde cbf 250 diğerinde ybr 125 var. sabah 8 gibi işe giderken bir baktım polis sokakta. iki motorun da ön tekerleği ile siperlik far vs sökülebilen ne varsa söküp almışlar. ön tekeri ise takılı olan disk kilidi de götürmüşler. polisin söylediğine göre motor kullanmayı bilmeyen ya da komple görümeye cesaret edemeyen çingeneler hırsızlar vs bu tarz yöntemler seçiyorlarmış.
vesselam ben alarma taktırdım. lakin yine de otoparka bırakıyorum. aylık 30 kağıt lakin motor gitse daha çok masraf çıkıyor sizinki gibi.

ya arkadaşlar vatandaşlar öyle işi geliştirmişlerki sitelere üye olup kimin nasıl motoru var nerede oturuyor motor nerde duruyor alarm filan varmı v.s bunları site kişi bilgilerinden öğrenip motorları ziyarete gidiyorlarmış.polislerin söylemesi kimseyle kişisel bilgilerinizi paylaşmayın diyor.buyurun burdan yakın.burada arkadaşlarla konuşuyoruz ben şurda oturuyorum motor şurda duruyor alarm filan yok diye bir güzelde anlatıyoruz adamlara resmen davetiye yolluyoruz valla.e şimdi nasıl olucak ?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
geçmiş olsun arkadaşım. motoru almama birkaç hafta kaldı. apartmanın alt katında sığınak/toplantı odası olarak kullanılan geniş ve temiz bir alan var ama bana motoru oraya bırakamayacağımı söylediler. kapının önünde hiç güvenli olmayacak (geçmişte bir bisikletim çalındı, 2 kez arabamız soyuldu). ben de ne yapıcam diye şimdiden bi hal oldum yani.

şimdi benim soracağım şeyi sakın makara/geyik olarak görmeyin. daha önce de araştırmıştım, bir ürün vardı ama tam olarak aradığım şey değildi. elektrik işlerinden anlasam oturup kendim yaparım. bahsettiğim şey bir "elektro-şok cihazı". yani alarm gibi motora (yada arabaya) bağlanacak, devre kapama anahtarı elimizde olacak. hırsızın biri motora dokunduğu anda şöle bi 10000 volt felan çakacak şerefsizi, olduğu yerde mıhlanıp kalacak, o esnada alarm da devreye girip o .... herifi böle paket servis gibi ele alıp işini bitirecez (isteyen evde dondurulmuş hayvan niyetine alsın, isteyen polise teslim etsin)
şakası bir yana böyle bir ürün/cihaz var mıdır? avrupada olamaz insan hakları konularından dolayı ama belki gören duyan vardır?

Elektirik Bağlana Biliyormuş Fakat Motoru Yakma Tehlikesi Olduğunu Duydum. Ondan daha Önemli Bi Sorun İse, Ya Komşunun Küçük Çocuğu Motosikletini Ellerse !

Geçmiş olsun arkadaşım. Hiç tasnif etmediğim bir şey ama eğer dekgelirse yakalarsanız arkadaşlar kesinlikle acımayın koluğunu bacağını kırın. Ne yaparsın bu insanlar hapse dahi girse çıkacaklar maalesef hemde kısa sürede...

motosikletin bu yönleri dezavantaj işte. Bende İzmir'deyim motorumu güvenle kapının önünde bırakabiliyorum. (Tabi kilitleyerek) Ama Temmuz ayında İzmir'den ayrılıp ta Gölcük'e gittiğimde açıkcası ne yapacağım bilmiyorum.

Bu arada bi arkadaşımdan motosiklet ler için sokağa falan kurulabilen cinsten bi kapalı küçük bi garaj sistemi olduğunu duymuştum. Ama herhalde Türkiye'de örneği yoktur. Araştırmak lazım.

Elektirik Bağlana Biliyormuş Fakat Motoru Yakma Tehlikesi Olduğunu Duydum. Ondan daha Önemli Bi Sorun İse, Ya Komşunun Küçük Çocuğu Motosikletini Ellerse !

evet bu da başka bir sorun. ama ben zaten komşuların küçük çocuklarını hiç sevmem :farao:, ellemesin kardeşim. :p

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
O Çocuk Senin Motosikletin Yüzünden ÇArpıldığında Babasıda Seni Hiç Sevmeyecektir :cherry:

O Çocuk Senin Motosikletin Yüzünden ÇArpıldığında Babasıda Seni Hiç Sevmeyecektir :cherry:

ama bu sayede çocuk ilerleyen yaşlarda uslu ve zararsız bir çocuk olacaktır büyük ihtimalle.:mrgreen: (hem ben onun babasını da sevmezdim zaten desem bu konu uzar mı uzar) - (evet uzar)

çok gecmış olsun,
verılmış sadakan varmış,
ve vermeyede devam et bence,

alarm bencede senın emnıyetlerın ile bırlıkte olursa daha caydırıcı olacagı kanısındayım bende,

yani,
yıne kılıtlerını yenıle ve tak yerlerıne,
ve bırde alarm yani...

Kolay Gelsın Ve gecmış olsun...

1 lt benzinin 3.25 lira oldugu bu memlekette daha coook benzin hırsızlıgı yapılır.

Moderatör
Geçmiş olsun, böyle olayları okudukça şükrediyorum İstanbul İzmir yada Ankara'da yaşamadığıma.

Çok geçmiş olsun.
Motoru, oturduğun yere yakın bir karakol filan varsa karşısına kilitlemeni tavsiye ederim. 2 adım yol yürürsün ama kafan rahat olur en azından. Olmadı bir tanıdığın kapalı garajına çekmeye çalış ya da bir otoparkla fln anlaşmaya bak. Hiçbiri mümkün değilse, motoru şu ankinden daha aydınlık ve güvenli bir yere çekmeye çalış, en azından kurcalayamasınlar.
Olmuyorsa da elinden şu ankinden daha fazlası gelmez, dua et sadece.

Geçmiş olsun, helal parayla almışsın götürememişler motoru.

S40

abi motorunu seviyosan bitane alarmlı disk kilidi alacaksın

100-150 tl civarı
bak 400 tl zarar geldi başına. belki bu kilit olsa o insan olmayan insanlar daha erken kaçıcak başka bi yerine zarar vermeyeceklerdi belki..

bence bunu düşün.
Allahtan benim sıgınağım var ve oraya koyuyorum. gerçi yinede disk kilidini takmak gerekir ama kapıyı kilitliyorum ..

tekrar geçmiş olsun :salut:

Otopark'a bıraksan aylık en az 50 tl isterler, en güzeli yaptır kaskonu kafan rahat uyu. Hırsız motoru çalamayınca benzine yönelmiş 7-8 lt benzin için riske giriyorsa senin motoru tekrardan ziyaret etme şansı yüksek.

Otoparka bırakmışsın da aylık para ödüyormuşsun gibi düşün ve kaskonu yaptır bence çalınmasından geçtim Allah korusun devirsen bile büyük masraf çıkıyor..

Otopark'a bıraksan aylık en az 50 tl isterler, en güzeli yaptır kaskonu kafan rahat uyu. Hırsız motoru çalamayınca benzine yönelmiş 7-8 lt benzin için riske giriyorsa senin motoru tekrardan ziyaret etme şansı yüksek.

Otoparka bırakmışsın da aylık para ödüyormuşsun gibi düşün ve kaskonu yaptır bence çalınmasından geçtim Allah korusun devirsen bile büyük masraf çıkıyor..
öncelikle yorumlarınız için sağolun arkadaşlar
tarikiko arkadalım kasko yaptırma gibi bi şansım olsa ben hiç dururmuyum anında yaptırırım 500-750 tl hepsini göze aldım ama 250 cc altına kasko yapan yok,Bi kaç firma yapıyor onlarda kapalı garaj+ kilit şartı veriyor.Kasko gibi bi şansın olsa hemen yaparım yani,kapalı garaj konusuna gelirsek en yakın otopark 5km. yani hergün motora binmek için önce taksiye binmem gerekecek ,bizim buralardada tanıdığımız komşularda felan kapalı garajı olan yok artık bişeyler düşeneceğin n'yapalım:pr::pr::pr::pr:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar