Aynı Bizim Peygamber Efendimis (sav) Gibi Doğum günü olarak değilde Kutlu Doğum hafyası olarak kabul ediliyor
Evet HZ.İSA Doğum günü 24 aralık olarak geçiyor ama Burada Bir iki Hristiyan Var Onların söyledikler bu yöndeydi
Doğdukdan 1 hafta sonra Doğum haftasını bittiği Gün Olarak kabul ediliyormuş.
Dedim peki Yıl başını neden bugüne denk Geliyor doğduğu güne yada Öldüğü güne , Başka özel bir güne değilde ? bu güne O kadarını bende bilmiyom Her yılın bir başı olması gerek ve Bu günü seçmişler dedi
Ermeni Bir abinin sözleri bunlar
Başka bir kaynakdan bakdığımda İse bu yazıyor
Çok eski tarihlerde, Roma takvimine göre 1 mart, yılbaşı olarak kabul ediliyordu. Bunun nedeni ise Roma takviminin 10 aydan oluşması ve ilk ayın da mart olmasıydı.
Roma' nın 2. kralı olan Numa Pontilius' un, takvime Ocak ve Şubat aylarını eklemesiyle birlikte yeni yıl marttan ocağa taşınmış oldu. Yeni yılın 1 Ocak günüyle başlayacağını kesin olarak Julius Caesar tarafından duyuruldu.
Günümüzde, bütün dünyada 1 Ocak yılbaşı olarak kabul edilir ve kutlanır.
Yani tam olarak bilinmemekde diye düşünüyorum Her yerde farklı bir şey yazyor
Ama biz bu Günü benim şahsi düşüncem HZ.İSA a.s Doğumunu Kutlamak Yada yılda bi sefer Eğlenmek için Kutluyoruz
Bu Günde Eğlenirsek Dinden çıkarmışız diyen Hocalar ve Arkadaşlarım varya Onlara yuh diyorum
Yeni yıl kutlayan bizlere Hristiyan alemi g..tü ile gülüyordur.. Evinizde oturun sakin sakin ertesi gün tatil zaten. O gün bişeyler yaparsınız. Hem Sahte içki olayları falan çok fazla içecekseniz de yine evinizde için alın büyük bir marketten Alkolünüzü evde tüketin ..
Allahuekber naralarıyla kafa kesen sözde müslüman araplardan utanıyorum allah belalarını versin tez zamanda ahireti beklemeden inşallah.sadece hıristiyanlar değil tüm dünya,biz kutlasakta kutlamasakta bize herşekilde yıllardır gülüyorlar hemde g..tleri ilede olsa yine iyi,
giderek dahada cahil, dengesiz ahlaksız, hırsızve rezil oluyoruz.Hamdolsun
Nail iniz mübarek olsun.
Cidden Müslüman Olup Olmadığını Sorgularım Senin.Allahuekber naralarıyla kafa kesen sözde müslüman araplardan utanıyorum allah belalarını versin tez zamanda ahireti beklemeden inşallah.
bir can karşılığında veya yeryüzünde bir fesat çıkarmaktan dolayı olmaksızın, öldürürse, bütün insanları öldürmüş gibi olur." (el-Mâide, 5/32)Cidden Müslüman Olup Olmadığını Sorgularım Senin.
Cidden Müslüman Olup Olmadığını Sorgularım Senin.
Siz Beni Neden Yanlış Anladınız.Arkadaşın Biri Yılbaşı Hakkında Bilir Kişilerin Yorumlarını Yazmış Mengu16 Nickli Kişide Elhamdülillah ibretlik paylaşım İçki içmeyelim kafa keselim ??müslüman?? araplar gibi.
Ben Arapları Savunmuyorum.Arkadaşın Yorumuna İthafen Yazdım.Neden Müslümanlığı O Arapların Yaptığı Olaylarla Karşılaştırıyor.Cani İnsan Müslüman Hristiyan Diye Ayrımı Olmaz. O Kişinin Kendisiyle Alakalıdır.Şu Güzelim Dini Gidipte Kafa Kesen Müslümanlarla Kıyaslamak Neden?
Memlekette en müslüman geçinen insanların arap baharı yanlısı olması, ithal teröristlerin yaptığı katliamları sanki o ülkelerin orduları yapıyomuş gibi görmesi yüzünden olabilir mi acaba ? Asıl korktuğumda bu cani arapların kafasında milyonlarca insanın da ülkemizde bulunması, bir gün biz de bir suriye olabiliriz sonra kıble ne taraftaysa o tarafa dönen rüzgar nereye eserse oraya giden zombiler türer iyice.Siz Beni Neden Yanlış Anladınız.Arkadaşın Biri Yılbaşı Hakkında Bilir Kişilerin Yorumlarını Yazmış Mengu16 Nickli Kişide Elhamdülillah ibretlik paylaşım İçki içmeyelim kafa keselim ??müslüman?? araplar gibi.
Ben Arapları Savunmuyorum.Arkadaşın Yorumuna İthafen Yazdım.Neden Müslümanlığı O Arapların Yaptığı Olaylarla Karşılaştırıyor.Cani İnsan Müslüman Hristiyan Diye Ayrımı Olmaz. O Kişinin Kendisiyle Alakalıdır.Şu Güzelim Dini Gidipte Kafa Kesen Müslümanlarla Kıyaslamak Neden?
Herkes İstediğini Yapabilir İçki İçebilir Yılbaşı Kutlayabilir.Hiç Bir Müslümanda Diğer Bir Müslümanı Yılbaşı Kutladı Diye Kafir Sıfatı Yakıştıramaz.İçkini İçersin Eğlenceni Yapar Kutlar Geçersin.Bizim İnsalarımız Diyorki Biz Noeli Kutlamıyoruz Yılbaşını Kutluyoruz.Ecnebiler Noeli Nasıl Kutluyor Noel Baba Çam Ağacı İçki İçerek Vs. Vs. Çok Rastladım.Mağazalarda Evlerde.Çam Ağaçları Çamlar Hepsi Birebir Ecnebiler Gibi Kutluyorlar.Güzel Bir Hadis İle Konuyuda Kapatayım. ''Kim bir kavme benzerse o kişi o kavimdendir'' Bu Yüzden Milletin Gözünde Yılbaşı Kutlayanlara O Gözle Bakıyorlar.Mengu Adlı Az bi paylaşımlarından felan takip etsen Tanısan Hangi amçla yazmış olduğunu anlardın
Ben kendisini KEsinlikle tanımıyorum ama Şu amaçla yazdığından Kuşkum yok
Hani Şeriyat isteyenler yada Yılbaşını Kutlayanları Kafir olarak görenler Yuhuluyanlar Ki bunlada Mengunun Bahsettiği Kafa kesen kişiler oluyor genellikle Yada Bunu Domuz Bağı ile yapanlar oluyor
Hani Öyle Yapmakdansa İçerim Daha iyi diyor Yada İçmeyen biri ise Eğlenir Geçirim diyor
Olayı sende biraz yanlış anlamışsın
Memlekette en müslüman geçinen insanların arap baharı yanlısı olması, ithal teröristlerin yaptığı katliamları sanki o ülkelerin orduları yapıyomuş gibi görmesi yüzünden olabilir mi acaba ? Asıl korktuğumda bu cani arapların kafasında milyonlarca insanın da ülkemizde bulunması, bir gün biz de bir suriye olabiliriz sonra kıble ne taraftaysa o tarafa dönen rüzgar nereye eserse oraya giden zombiler türer iyice.
http://focushaber.com/erdogan-defol-git-esad-artik-seni-tanimiyoruz-h-231768.html
İçki içmeyelim kafa keselim konusunda saçmalamış olabilirim özür dilerim.Yorum Yok Kardeşim.Ben Tamami İle Farklı Konudan Bahsettim.
İçki içmeyelim kafa keselim konusunda saçmalamış olabilirim özür dilerim.
...............bilmem ne gençliği tarafından asılmış "biz yılbaşını kutlamıyoruz" panktartları gördüm birkaç yerde. hadi onu anladık gayrimüslim işi olarak görüyorsunda neden yılbaşından kaynaklı bir tatilden faydalanıyorsun ? ayrıca sizin yaptığınızdan BİZE NE?