yeter bıktık bu benzin zamlarindan

arabayla daha fazla gezer oldum zamlardan dolayı...

araba babamın arabası bensadece geziciyim başka bişeyine bakmam :cherry:

Eskiden insanlar benzin döküp kendilerini yakarlardı. Zamlar sayesinde böyle şeyler olmuyor artık :D

Enjeksiyonlu araçlarda yokuş aşağı benzin harcaması rolanti den çok çok az o yüzden yüksek vites yokuş aşağı inişler daha mantıklı ve güvenli.

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
Yok arkadaşlar alternatifi.Siz alternatif bulsanız ona da vergi koyarlar.Sidikle çalışan motosiklet yapın işeme vergisi alırlar durumumuz tam olarak bu.Ama duble yol yaptılar ulen ben benzin koyup o duble yolda seyahat edemedikten sonra alın o duble yolu münasip bir tarafınıza ...

Aranızda hiç düşünen varmı acaba , Pompacıyı lafa daldırıpta Depoyu fullesin hesabı:D

Benim motosiklete geçişimde benzin zamlarının etkisi oldu. Eski aracım km de 8 litreye kadar harcıyordu. Hem heves hem de ekonomi acısından aracı satıp motosiklet aldım ve cok memnunum. Benzine eskiden ayda 300 tl verirken şimdi 75 tl veriyorum maksimum. Kendi çapımda bir protesto.

Neyseki trafikte çok işim olmuyor motorumu alınca da trafikte bekleyenlere parayla rezil oluyorsunuz diyeceğim:)
Devletimiz sağolsun hep alttakinin orta sınıfın tepesinde yapıştır vergiyi para lazım sonra bilmemkimin firmasına vergi affı neden onlar bazılarının cebine çalışıyor!!

her benzin zammından sonra böyle bir muhabbet dönüyor foruma ilk girdiğimde benzin 3 tl ye yaklaşmıştı.yine protesto edelim deniyordu hala daha edeceğiz. bir kere hatırlıyorum bir günlük benzin almama boykotu vardı.
sadece motorcular değil, şoförler odası otomobil klüpleri, kimse yanaşmıyor protestoya.
vosvosçular protesto etti benim bildiğim.

Ben Lojistik işi ile urasıyorum servis şöförleri Tır sahipleri v.s. onlarda şikayetci ama İş protestoya gelince kimsenin sesi çıkmıyor Bende inşallah 20 TL olur diyorum ne diyelim Ben Hep 50 TL lik alıyorum beni etkilemiyor diye avutalım kendimizi.

seçimlerden önce zam yapıldımı ? yapılmadı ne benzine nede doğalgaza.dolar 2.50 lere çıktığında bile devlet dişini sıktı zam yapmadı.adamlar bizimle oyun oynuyor bizde oy kullandık ne güzel demokrasi diye geçinelim.biz sadece devletin gelir kaynağıyız.üreten ülke değil halkın parasıyla geçinen bir devlet mantelitesi.10 kuruş zam yapacam fabrika kuracam de canın sağulsun ama nerde.

Yok arkadaşlar alternatifi.Siz alternatif bulsanız ona da vergi koyarlar.Sidikle çalışan motosiklet yapın işeme vergisi alırlar durumumuz tam olarak bu.Ama duble yol yaptılar ulen ben benzin koyup o duble yolda seyahat edemedikten sonra alın o duble yolu münasip bir tarafınıza ...
alternatif yok mu lpg dedik çevremde söylüyorum bana gülüyolar ama ahdettim taktıracam şu lpg yi

Ben Lojistik işi ile urasıyorum servis şöförleri Tır sahipleri v.s. onlarda şikayetci ama İş protestoya gelince kimsenin sesi çıkmıyor Bende inşallah 20 TL olur diyorum ne diyelim Ben Hep 50 TL lik alıyorum beni etkilemiyor diye avutalım kendimizi.

şoförler odası denen kurumda söz sahibi maaşlı çalışan veya araç sahibi bir tane şoför yok. hep patronların elinde. onlar da haliyle iktidar kimse iyi geçinmek zorunda.

bio dizel bio benzin üretimi hakkında bilgisi olan var mı?
alternatif enerjiler yerine mevcut araç potansiyelini de bozmadan ekonomik yakıt olabilir düşüncesindeyim.

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
alternatif yok mu lpg dedik çevremde söylüyorum bana gülüyolar ama ahdettim taktıracam şu lpg yi

LPG uygulması motosikletlerde de yavai yavaş yaygınlaşıyor.Ama
-Her motorda LPG tankını estetik olarak konumlandırabileceğiniz yer yok.Yani her motora bir şekilde takılır ama ben şahsen cruiserımın arkasında tipsiz bir tank istemiyorum.
-LPG arabalar bir derece korunaklı ama motosikletlerde daha açıkta olduğu için tehlike yaratmaya müsait.
-LPG 90 larda ilk kez Türkiye'de araçlarda kullanılmaya başlandığında fiyatı çok çok ucuza geliyordu sonra devlet farkına vardı bu olayın vergi üstüne vergi koydu LPG en son 2 sene önce en pahalı 2 TL civarıydı ama şu anda 3 TL yi geçti bu hızla giderse benzini yakalayacak.
-Motosiklet motorları zaten yüksek devirde çalışan küçük hacimli motorlar bu yüzden araba motorlarına göre çok daha hızlı yıpranıyorlar bir de üstüne LPG takınca yüksek devire birde yüksek sıcaklık eklenince motorun ömrü iyicene kısalacak.Arabaya LPG taktırım ama motosiklet hiç mantıklı değil.
-Muayene de sorun çıkarması olası,polislerin kıllığına ceza kesmesi olası...
-Bir de hangi alternatifi bulursanız bulun devlet ona vergi koyacak burası kesin.Çünkü bu devlet vatandaşın alın terinden geçinmeye alışmış vatandaşta hiç ses çıkarmıyor bu şekidle devam eder.Su faturalarınızda atık su vergisi adı altında bir vergi var yani zıçtığınız moka bile vergi veriyorsunuz gerisini siz hesap edin.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:52 ----------

şoförler odası denen kurumda söz sahibi maaşlı çalışan veya araç sahibi bir tane şoför yok. hep patronların elinde. onlar da haliyle iktidar kimse iyi geçinmek zorunda.

bio dizel bio benzin üretimi hakkında bilgisi olan var mı?
alternatif enerjiler yerine mevcut araç potansiyelini de bozmadan ekonomik yakıt olabilir düşüncesindeyim.

Biodizel ve biobenzin'in ham maddesi tarım ürünleri olduğundan onların da çok fazla üretimi ve tüketimi bu sefer başka sıkıntılar yaratıyor.Biodizel in ham maddesi kanola.Ayçiçeği yağından da imal edilebiliyor ama bildiğim kadarıyla kanola daha verimli ve karlı bu konuda.Biobenzin diğer adıyla bioetanol,bolca şeker içeren herhangi bir maddeden üretilebiliyor,şeker pancarı,şeker kamışı ve bunların küspelerinden elde edilebiliyor.Zaten normalde %5 ile 10 arası oranında bioetanol kullandığımız benzine karıştırılıyor.Ama bir aracın yüksek saflıkta bioetanol ile (%70-%80 ve daha fazlası)çalışması için,motorunun ona uyumlu imal edilmesi yada ona göre modeife edilmesi gerekli.Bunları bolca üretip kullanabilmemiz için çok sağlam ve planlı bir tarıma ihtiyaç var ama son 12 seneden beri alınan kararlar ve kanunlarla da tarım da içine edilmiş durumda.Türkiyedeki kanola ve ayçiçek yağı üretimi normal olarak sofrada tükettiğimiz yağı bile karşılamıyor binlerce ton yağı dışarıdan satın alıyoruz.

Ayrıca tarımsal üretime bir çare bulunsa bile bu devlet zihniyeti oldukça onlarda pahalı olur aslında şu anda kullandığımız benzin çokta pahalı değil 1,7 TL civarı rafine çıkış fiyatı var firma karları nakliye vb litresi 2,5 hatta 2 TL yi zor geçer gerisi vergi.Hatta bir kaç sene önce elimizde fazla benzin olduğu için yurt dışına litresi 1,5 TL nin altında binlerce,milyonlarca ton benzin satıldı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar