alternatif yok mu lpg dedik çevremde söylüyorum bana gülüyolar ama ahdettim taktıracam şu lpg yi
LPG uygulması motosikletlerde de yavai yavaş yaygınlaşıyor.Ama
-Her motorda LPG tankını estetik olarak konumlandırabileceğiniz yer yok.Yani her motora bir şekilde takılır ama ben şahsen cruiserımın arkasında tipsiz bir tank istemiyorum.
-LPG arabalar bir derece korunaklı ama motosikletlerde daha açıkta olduğu için tehlike yaratmaya müsait.
-LPG 90 larda ilk kez Türkiye'de araçlarda kullanılmaya başlandığında fiyatı çok çok ucuza geliyordu sonra devlet farkına vardı bu olayın vergi üstüne vergi koydu LPG en son 2 sene önce en pahalı 2 TL civarıydı ama şu anda 3 TL yi geçti bu hızla giderse benzini yakalayacak.
-Motosiklet motorları zaten yüksek devirde çalışan küçük hacimli motorlar bu yüzden araba motorlarına göre çok daha hızlı yıpranıyorlar bir de üstüne LPG takınca yüksek devire birde yüksek sıcaklık eklenince motorun ömrü iyicene kısalacak.Arabaya LPG taktırım ama motosiklet hiç mantıklı değil.
-Muayene de sorun çıkarması olası,polislerin kıllığına ceza kesmesi olası...
-Bir de hangi alternatifi bulursanız bulun devlet ona vergi koyacak burası kesin.Çünkü bu devlet vatandaşın alın terinden geçinmeye alışmış vatandaşta hiç ses çıkarmıyor bu şekidle devam eder.Su faturalarınızda atık su vergisi adı altında bir vergi var yani zıçtığınız moka bile vergi veriyorsunuz gerisini siz hesap edin.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:52 ----------
şoförler odası denen kurumda söz sahibi maaşlı çalışan veya araç sahibi bir tane şoför yok. hep patronların elinde. onlar da haliyle iktidar kimse iyi geçinmek zorunda.
bio dizel bio benzin üretimi hakkında bilgisi olan var mı?
alternatif enerjiler yerine mevcut araç potansiyelini de bozmadan ekonomik yakıt olabilir düşüncesindeyim.
Biodizel ve biobenzin'in ham maddesi tarım ürünleri olduğundan onların da çok fazla üretimi ve tüketimi bu sefer başka sıkıntılar yaratıyor.Biodizel in ham maddesi kanola.Ayçiçeği yağından da imal edilebiliyor ama bildiğim kadarıyla kanola daha verimli ve karlı bu konuda.Biobenzin diğer adıyla bioetanol,bolca şeker içeren herhangi bir maddeden üretilebiliyor,şeker pancarı,şeker kamışı ve bunların küspelerinden elde edilebiliyor.Zaten normalde %5 ile 10 arası oranında bioetanol kullandığımız benzine karıştırılıyor.Ama bir aracın yüksek saflıkta bioetanol ile (%70-%80 ve daha fazlası)çalışması için,motorunun ona uyumlu imal edilmesi yada ona göre modeife edilmesi gerekli.Bunları bolca üretip kullanabilmemiz için çok sağlam ve planlı bir tarıma ihtiyaç var ama son 12 seneden beri alınan kararlar ve kanunlarla da tarım da içine edilmiş durumda.Türkiyedeki kanola ve ayçiçek yağı üretimi normal olarak sofrada tükettiğimiz yağı bile karşılamıyor binlerce ton yağı dışarıdan satın alıyoruz.
Ayrıca tarımsal üretime bir çare bulunsa bile bu devlet zihniyeti oldukça onlarda pahalı olur aslında şu anda kullandığımız benzin çokta pahalı değil 1,7 TL civarı rafine çıkış fiyatı var firma karları nakliye vb litresi 2,5 hatta 2 TL yi zor geçer gerisi vergi.Hatta bir kaç sene önce elimizde fazla benzin olduğu için yurt dışına litresi 1,5 TL nin altında binlerce,milyonlarca ton benzin satıldı.