- Motosikleti
- Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Abiler maşallahınız var yav togg olmaz dan elektrikli araç olmaza geldik ya .
Bazen düşünüyorum dünyayı motosiklet net yönetse idi ne olurdu diye. Muhtemelen öz motosiklet net kurulup muhalefet olurdu herhalde ..
Alemsiniz valla bir yandan kızıyorum öbür taraftan da takip etmeyi seviyorum galiba.
Ben elektrikli araç olmaz demiyorum, arcın üzerine güneç paneli konmaz, aracın alanı kadar güneş paneli yetmez o diyorum.
Elektrikli araç tabi ki olur.
Ama ona göre batarya teknolojisi lazım, bir de bizdeki gibi şehirlerde herkesin kendine özel park yeri olmayan yerlerde zor. Apartmanın her daireye bir araçlık park yeri vardır, oraya yaptırırsın şarj cihazını, akşam gelince takarsın, normal bina elektriğinden 3 fazla 10KW ile sabaha kadar şarj eder. Zaten elektrik kullanımı gece düşüyor, dengelenmiş olur, hızlı şarj cihazlarını kullanmak pahalı ama uzun yolda mecburen kullanılır, bunun dışında günlük kullanım için evde gece şarj edilmesi mantıklı olur ama bizde çoğunlukta böyle park yeri yok. Akşam eve gelince apartmanın önünde yer bulabilirsek parkediyoruz.
Amerika gibi müstakil garajlı evleri olanları işi daha da kolay zaten, müstakl ev, çatıya güneş paneli sistemi kurarlar, onun gündüz depoladığı ile akşam araba sabaha kadar dolmuş olur.