iktidara benzediğimi hiç düşünmüyorum, tam tersi senin benzediğini düşünüyorum.
farkıdnaysan ero ya karışamazsın demedim onu sadece bilgilendirdim , elbette karışabilirsin.
sonucta benim kamu sistemi ile problemlerimi hiçe sayıp beni ötekileştiren yobazlara bile destek verip karışabildiğine göre forumda ero a karışman gayet normal.
Bu arada gecen bir yazını gördüm, Biden in yeni iktidara geldiğini hakkında pek birşey bilmediğini zmanala göreceğini söylemiştin. Biden uzun zamandır siyasi hayatta, aktif birisi.
Ancak yaşamadıgın ülkede biden den daha az aktif olan üyeleri bilip yorumluyorsun.
ülken yerine ülkemle ilgilenip benim cektiğim zorlukları desteklersen, bende ifade özgürlüğümü kullanırım.
Kullan tabii ki. Lakin "karışmak" ile "fikir belirtmek" arasındaki fark nedir?
Karışmak deyince sanki bir müdahele söz konusu.
Bir konuda fikir belirtince karışmış mı oluyoruz? Karışmamamız mı gerekir? Fikir de mi belirtmemeliyiz? Fikir belirtebiliyoruz ama karışamıyor muyuz? Öyleyse aradaki fark nedir?
Bana öyle geliyor ki aslında sen "benim istemediğim şeyleri söyleme, sus" demek istiyorsun. Bu da kabul edilebilir bir yaklaşım değil. Bu noktada da iktidara benzemiş oluyorsun işte.
Değil yobazlara, hiç bir insana destek vermem, sen de dahil. Fiillere ve fikirlere destek veririm. Erkek olduğun için seni görmeyi reddeden kadın doktor konusunda yaşadığın mağduriyette sana hak veririm, ama "hakimler dindar olamaz" görüşünde ise seni haksız bulurum. Bu kadar basit.
Biden'e gelince:
Malum daha önce başkan yardımcısıydı. Lakin "vice president", her ne kadar "ikinci adam" gibi görünse de, haddi zatinda en pasif görevlerden biridir. Çünkü pratik yükümlülüğü, başkanın görüntü olarak bulunması gereken işlere, olaylara, açılışlara, günlere, gecelere katılıp "orada olamamaktan derin üzüntü duyan" başkanı temsil etmektir. Velhasıl Biden'in başkan yardımcılığı yapmış olması, nasıl bir başkan olacağı hakkında çok bir ip ucu vermiyor. Ki daha önce dediğim gibi, şahısları değil, işi ve fikirleri desteklemek lazım bence. Bir çoğumuzun hatası burada.