Yeni yılda noter işlemi

merhaba, 2026 ya gireli noter işlemi alım satım yapan oldu mu, 500000 altı bir aracın alımında noter bedeli ne çıkıyor?
Birde bu güvenli ödeme işi zorunlumu ve o ne kadar yüzde alıyor.

Motosikleti
Suzuki Inazuma
Daha bugün yaptım. 130.000 liralık motosiklet için noter işlemi 3306 lira tuttu. Ayni bankadan yaptık, guvenli odeme hic pay almadı.

Almadan önce sigortayı halletmiş olman gerekiyor. Noterde 30 dakika onun için uğraştım.

güvenli ödeme zorunlu, noterden onay verecekler de para o şekilde karşı hesaba geçecek. önceden komisyon alıyordu takasbank, demek ki almıyor artık. noter ücreti satış bedelinin 0,2% idi galiba.

Daha bugün yaptım. 130.000 liralık motosiklet için noter işlemi 3306 lira tuttu. Ayni bankadan yaptık, guvenli odeme hic pay almadı.

Almadan önce sigortayı halletmiş olman gerekiyor. Noterde 30 dakika onun için uğraştım.
Anladım teşekkürler cevap için. Güvenli ödeme tamamda şu almadan sigorta yaptırma işi bana çok saçma geliyor.
güvenli ödeme zorunlu, noterden onay verecekler de para o şekilde karşı hesaba geçecek. önceden komisyon alıyordu takasbank, demek ki almıyor artık. noter ücreti satış bedelinin 0,2% idi galiba.
Anladım teşekürler. Sadece takasta falan zorunluluk yok galiba.

Motosikleti
Yamaha YBR 125 ESD 2016 / Honda CB250R 2022/ Honda Kinetic Zoom 2006
Merhaba alacağınız aracın kasko bedeli ve satış bedeli üzerinden hangisi fazla ise o bedel üzerinden harç alıyor.

Sanırım noter bedelinde minimum miktar var. Eğer orana göre aldıklarında minimum altında kalırsa minimumu alırlar.
"...ikinci el araç satış veya devir işlemlerinden binde 2 oranında harç alınacak. Üstelik bu tutar 1.000 TL’nin altına düşemeyecek. Yani düşük bedelli satışlarda bile en az 1.000 TL harç ödenecek. Peki..."

Sanırım noter bedelinde minimum miktar var. Eğer orana göre aldıklarında minimum altında kalırsa minimumu alırlar.
"...ikinci el araç satış veya devir işlemlerinden binde 2 oranında harç alınacak. Üstelik bu tutar 1.000 TL’nin altına düşemeyecek. Yani düşük bedelli satışlarda bile en az 1.000 TL harç ödenecek. Peki..."
Bu başka takasbank ın aldığı komisyon başka.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Anladım teşekkürler cevap için. Güvenli ödeme tamamda şu almadan sigorta yaptırma işi bana çok saçma geliyor.

Anladım teşekürler. Sadece takasta falan zorunluluk yok galiba.
Google'a "takasbank güvenli ödeme komisyon oranları" yazarsanız ilk olarak aşağıdaki sayfa listeleniyor:

Bu sayfanın içinde de aşağıdaki gibi bir link var:
Takasbank TaşıtTakas Sistemi Ücret Tarifesi

Sonuç: Hizmetin işlem başı sabit 243,84 TRY bir ücreti var.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Motor takası yapıyorsak işlemler nasıl yürüyor ?...
Takas yapan var mı hiç ?..

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Ben yılbaşından önce 50cc takas yaptım eski usul direk yaptılar takas bank falan hiçbir şey yoktu. sadece ikimizde üstümüze alırken ödeme yaptık okadar.
Takas mantıklı geldi bak şimdi... :)
Ama kıstas vardır..
GS ile CG kafa kafaya takas edilmez ellaham..
Fark durumları kakında bilgin var mı ?..

Takas mantıklı geldi bak şimdi... :)
Ama kıstas vardır..
GS ile CG kafa kafaya takas edilmez ellaham..
Fark durumları kakında bilgin var mı ?..
Noter bu pahalı bunla niye takas yapıyorsun demez herhalde ama şöyle bir durum var takas yaparken araçların bedelini soruyolar.
Sizin örneğinizden gidersek gs in bedelini cg fiyatını vermeniz gerekir, 40k dan yazdıracaksanız olabilir gerçi noterde iade yada satışta bir problem olması dışında orda yazdırdığınız bedelin bir önemi var mı bilmiyorum. Biz ikisini de de 30k yazdırmıştık.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Noter bu pahalı bunla niye takas yapıyorsun demez herhalde ama şöyle bir durum var takas yaparken araçların bedelini soruyolar.
Sizin örneğinizden gidersek gs in bedelini cg fiyatını vermeniz gerekir, 40k dan yazdıracaksanız olabilir gerçi noterde iade yada satışta bir problem olması dışında orda yazdırdığınız bedelin bir önemi var mı bilmiyorum. Biz ikisini de de 30k yazdırmıştık.
O zaman da sahte beyandan geçirirler bize..
Bakalım vardır dediğim gibi takaslayan belki...

Motosikleti
Kuba x-boss
merhaba, 2026 ya gireli noter işlemi alım satım yapan oldu mu, 500000 altı bir aracın alımında noter bedeli ne çıkıyor?
Birde bu güvenli ödeme işi zorunlumu ve o ne kadar yüzde alıyor.
Bugün 50 cc motorumu sattım, veznedeki hanımefendi güvenli ödeme zorunlu değil dedi.( galiba bu cclerde sorun olmuyor)

Daha sonra diğer işlemlerde de 3600 TL bir ödeme çıktı.

Bugün 50 cc motorumu sattım, veznedeki hanımefendi güvenli ödeme zorunlu değil dedi.( galiba bu cclerde sorun olmuyor)

Evet biri daha sattı 50cc lerde zorunlu değilmiş. Bazı noterler bilmediğinden zorunlu diyebiliyormuş. Teşekkürler.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Benim 50cc yi de sattım, 3603 lira aldılar. 50cc de takas bank v.s zorunlu değilmiş.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar