Anladım teşekkürler cevap için. Güvenli ödeme tamamda şu almadan sigorta yaptırma işi bana çok saçma geliyor.Daha bugün yaptım. 130.000 liralık motosiklet için noter işlemi 3306 lira tuttu. Ayni bankadan yaptık, guvenli odeme hic pay almadı.
Almadan önce sigortayı halletmiş olman gerekiyor. Noterde 30 dakika onun için uğraştım.
Anladım teşekürler. Sadece takasta falan zorunluluk yok galiba.güvenli ödeme zorunlu, noterden onay verecekler de para o şekilde karşı hesaba geçecek. önceden komisyon alıyordu takasbank, demek ki almıyor artık. noter ücreti satış bedelinin 0,2% idi galiba.
Sanırım noter bedelinde minimum miktar var. Eğer orana göre aldıklarında minimum altında kalırsa minimumu alırlar.güvenli ödeme zorunlu, noterden onay verecekler de para o şekilde karşı hesaba geçecek. önceden komisyon alıyordu takasbank, demek ki almıyor artık. noter ücreti satış bedelinin 0,2% idi galiba.
Bu başka takasbank ın aldığı komisyon başka.Sanırım noter bedelinde minimum miktar var. Eğer orana göre aldıklarında minimum altında kalırsa minimumu alırlar.
"...ikinci el araç satış veya devir işlemlerinden binde 2 oranında harç alınacak. Üstelik bu tutar 1.000 TL’nin altına düşemeyecek. Yani düşük bedelli satışlarda bile en az 1.000 TL harç ödenecek. Peki..."
Pardon ben bahsedilen %0,2 harç bedeli sandım.Bu başka takasbank ın aldığı komisyon başka.
Google'a "takasbank güvenli ödeme komisyon oranları" yazarsanız ilk olarak aşağıdaki sayfa listeleniyor:Anladım teşekkürler cevap için. Güvenli ödeme tamamda şu almadan sigorta yaptırma işi bana çok saçma geliyor.
Anladım teşekürler. Sadece takasta falan zorunluluk yok galiba.
Yine sembolik olarak Takasbank'a 1000-2000 TL ateşlemek, sonrasında da kesintili parayı elden almak olarak düşünüyorum.Motor takası yapıyorsak işlemler nasıl yürüyor ?...
Takas yapan var mı hiç ?..
Yapan vardır belki diye sordum.. İşin aslını 1 ağızdan duyarız belkiYine sembolik olarak Takasbank'a 1000-2000 TL ateşlemek, sonrasında da kesintili parayı elden almak olarak düşünüyorum.
Ben yılbaşından önce 50cc takas yaptım eski usul direk yaptılar takas bank falan hiçbir şey yoktu. sadece ikimizde üstümüze alırken ödeme yaptık okadar.Motor takası yapıyorsak işlemler nasıl yürüyor ?...
Takas yapan var mı hiç ?..
Takas mantıklı geldi bak şimdi...Ben yılbaşından önce 50cc takas yaptım eski usul direk yaptılar takas bank falan hiçbir şey yoktu. sadece ikimizde üstümüze alırken ödeme yaptık okadar.
Noter bu pahalı bunla niye takas yapıyorsun demez herhalde ama şöyle bir durum var takas yaparken araçların bedelini soruyolar.Takas mantıklı geldi bak şimdi...
Ama kıstas vardır..
GS ile CG kafa kafaya takas edilmez ellaham..
Fark durumları kakında bilgin var mı ?..
O zaman da sahte beyandan geçirirler bize..Noter bu pahalı bunla niye takas yapıyorsun demez herhalde ama şöyle bir durum var takas yaparken araçların bedelini soruyolar.
Sizin örneğinizden gidersek gs in bedelini cg fiyatını vermeniz gerekir, 40k dan yazdıracaksanız olabilir gerçi noterde iade yada satışta bir problem olması dışında orda yazdırdığınız bedelin bir önemi var mı bilmiyorum. Biz ikisini de de 30k yazdırmıştık.
Takas + para şeklinde yapılır sizin ancak oda para kısmı yine takasbank tan yapılır tahminen.O zaman da sahte beyandan geçirirler bize..
Bakalım vardır dediğim gibi takaslayan belki...
Bugün 50 cc motorumu sattım, veznedeki hanımefendi güvenli ödeme zorunlu değil dedi.( galiba bu cclerde sorun olmuyor)merhaba, 2026 ya gireli noter işlemi alım satım yapan oldu mu, 500000 altı bir aracın alımında noter bedeli ne çıkıyor?
Birde bu güvenli ödeme işi zorunlumu ve o ne kadar yüzde alıyor.
Evet biri daha sattı 50cc lerde zorunlu değilmiş. Bazı noterler bilmediğinden zorunlu diyebiliyormuş. Teşekkürler.Bugün 50 cc motorumu sattım, veznedeki hanımefendi güvenli ödeme zorunlu değil dedi.( galiba bu cclerde sorun olmuyor)
Daha sonra diğer işlemlerde de 3600 TL bir ödeme çıktı.
Benim 50cc yi de sattım, 3603 lira aldılar. 50cc de takas bank v.s zorunlu değilmiş.Bugün 50 cc motorumu sattım, veznedeki hanımefendi güvenli ödeme zorunlu değil dedi.( galiba bu cclerde sorun olmuyor)
Daha sonra diğer işlemlerde de 3600 TL bir ödeme çıktı.