Yeni üyeyim ve acemiyim.Kawasaki versys 2010 başlangıç olarak ?

Merhaba.Siteye yeni üye oldum.Motorsiklet konusunda acemiyim şimdiye kadar motorsiklet üzerinde en fazla 5 km yol katetmişimdir.İlk motorumu almayı düşünüyorum ve Kawasaki versys'in 2010 modeli çok hoşuma gitti.Başlangıç motorsikleti için.Sizin bu konu hakkında görüşleriniz nelerdir ve kawasaki versys 2010 hakkında neler düşünüyorsunuz ? Birde bu arada boyum biraz kısa1.75 sıkıntı olurmu bu motor üzerindeyken ?

Kardeş ben 1 defa yerli bir turistin versys motoruna olduğu yerde oturup baktım. YBR kullandığım içinmi emin değilim çok ağır ve idaresi zor gibi geldi. Selesi çok rahattı tam içine çöküyosun. Ama depo biraz racing miş gibi büyüktü sanki. Fazla inceleme fırsatım olmadı kötülemek gibi olmasın ama ybr ye göre demir yığınıymış gibi geldi gözüme. Belki benim aradığım motorda verystir :) Kullananlar yorum yapacaklardır elbet..

Profesyönel olarak sürüş eğitimi alırsan bi sorun olucağını zannetmiyorum. :)

Öncelikle Versys harika bir motor. Kesinlikle alınır. Fakat yeni başlayan biri için fazla lüks bir seçim olacaktır. Ben 1.5 senedir ER-6n kullanıyorum ve 2010 Versys üzerine bindiğimde kendimi çok acemi hissettim. Selesi benim alışık olduğumdan çok daha yüksek. Sizinle aynı boydayız ve sizi temin ederim ayaklarınızı yere tam basamayacak ve sürekli tedirginlik yaşayacaksınız. Zaten de acemisiniz. Muhtemelen ilk zamanarda motoru yatırıp duracaksınız(yani yere düşürüp). Sürekli hasar ve masraf. Bu gibi acemikleri "ucuz" ve kolay idare edebileceğiniz bir motorla atlatmanız keseniz ve "moraliniz" açıdan çok daha mantıklı olur.

Ayrıca Versys yüksek torklu bir makina. Acemi kişinin elinde ekstra tehlikeli olabilir.

Sonuç olarak "mantıklı" bir seçim yapmak isterseniz Versys başlangıç için uygun olmaz. Ama kalbiniz ne der bilemem. Eğer alırsanız mutlaka EMOK ya da Honda'dan güvenli sürü eğitimi alın. Çok faydasını göreceksiniz.

daha ufak bi motorla başlanılabilir.. boyut olarak .. cc zamanla ve tecrübe ile geliştirilir büyütülür. hep artısı olur...

he binemezsin yapamazsın demiyorum.. her koyun kendi bacagından asılır..

hakkında hayırlısı olur umarım

Adana İl Temsilcisi
merdivenin basamaklarını çıkmak için önce birinci basamağa basmak gerekir ki sonra diğerine basabilesin.bilmem anlatabildim mi ?

Selam herkezin kendine göre bir motor hayali vardır, bu hayallerin peşinden koşman için ilk adımını atman gerekiyor lakinde sen öyle yapacaksın ama ne kadar büyük vir cc ile başlarsan ilk başlarda o kadar dezavantaşın var, en ufak bir düşüşte büyük masraflar açabiliyor, bu senin bi nebze motordan soğmumana + sı oluyor, ama belkide hiç düşmeyece ve hiç motoru yatırmayacaksın buda olabilir çok çabuk kavrayıp iyi bir usta şöför olacaksın bu ihtimalde var, ama bende bir motor kullanıcısı olarak sana tavsiyem düşük cc ve fazla masraf çıkartmayacak bir motor alman lakin bende öle yaptım cbr125 ile başladım ve çok memnunum yakıtı bakımı fazla üzmüyor beni.. ben 600f 600rr düşünüp alabilirdim ama benim canımdan çok trafikteki insanların canı daha önemli onun için ben doğru olanı yaptım seninde doğru bir karar vermen gerekiyor, hsyırlıdı olsun..

Başlangıç için çok iyi bir seçim.(!) ::150::
Avrupa'da motosiklet kullanımı küçük cc.den büyüğe doğrudur ve bu kanunlarla belirlenmiş bir kaidedir.
600 cc ile başlamak...::yanliss: ::stretche
Nerdeyse temayül haline gelen ve motosiklet camiasında hep söylene gelen bir kaideyi ciddiye almak gerekir. Önce küçük, sonra büyük.::coool::
100 cc lik bir motosikletin bile neler yapabildiğini bilseniz; 600/650 cc.yi anmazsınız bile.
Sağlıcakla kalın.

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
kawa verys :silent:

gelir durumun nedir? bu motor 100km de e az 6-7 l yakar benzin 4 tl

yaş kaç? tahsil durumu ne ?

nick ile yazdıkların arasında bağlantı kurunca safi rüzgar gibi geliyorsun bana sanki... yanlışmıyım?

versys güzel motordur. senin yerinde olsaydım eğer ve gerçekten bu motoru almak istiyor olsaydım, paramı cebime cesaretimi yüreğime koyar gider bugun alırdım motoru.

125cclik çin chopperı ile motosiklet kullanmaya başladım. o kadar kotu bir motordu ki 2-3 defa ufak tefek badireler atlattım. şimdi düşünüyorum çin chopperı yerine keşke bir kroş motorla başlasaymışım. Çin choperı benim hatalarımı telafi etmiyordu. hatalısın yapış yere deyip tuş etti kaç kere:mrgreen: kayışlı(scooter denen motorlar) motorla sakın kendini yorma tembelliğe alışırsın.

ufak tefek kazalar yeni başlayanların kaçınılmaz sonu. motora acımam kendime acıdığım kadar diyorsan al hocam bi versys, kısmetinde varsa Allah CC daha iyisini versys. Ama motora yazık bana da yazık diyorsan al bir cbf ya da ybr(ybr kullanmadım ama on numara motor olduğunu düşünen arkadaşlara itimat ediyorum)

guzel bir egitim alırsan versys ile baslıyabılırsın tabı gaz senın elın altında ona ne akdar ıyı davranırsan motorda sana o akdar ıyı davranır hem ılk motorun olacagı ıcın versyse yazık derım dusersen edersen cızılcek edılcek buzulcek yazık versyse,

er 6 f de bakabılırsın daha uygun bır motor bence daha alcak kullanması daha rahat bır motordur gucu versysle aynıdır versys daha yuksek ve agır bır motordur.

spor motosikletler kadar hızlı olmasada epey güçlü bir motosiklet. ve ilk motosiklet biraz hırpalanır. ben olsam ilk motosiklet olarak almam.

Herkese yorumu için tEşekkürler..Hepiniz benden daha tecrübelisiz ve en doğrusunu siz bilirsiniz versys ilk motor için biraz fazla gerçekten bunu yeni anlıyorum.. BELKİ İLERİDE...
Galiba versys'ın görüntüsü çok hoşuma gittiği için hemen konuyu açmışımdır buraya ama biraz düşündükten sonra mantıklı olanın dış görünüş olmadığının farkına vardım önemli olan iç güzellik :D diye bi espiri yaparak konuyu kapatıyorum herkese değerli yorumu için teşekkür ediyorum...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar