3500 km zinciri daha yağlamadım daha bugün 120 km yol yaptım apachi moduda açtım 100-110 sıkıntı yok yani devamböyle boş işlerle uğraşmayın zamanınıza yazık
![]()
Memleket meselesi mübarek :queen:
Gaz yagı ile temizle
Sprey ile yagla
Cup için zincir + dişli setinin kralını 50 liraya alabiliyorken en basiti bir RR zincir ve dişli seti 350-400TL arası değişiyor.
50 mi ne yaptın dostum 30 lira cub ön arka dişli+ zincir işçilikde içinde belki 50 lirayı bulur
şimdi 4000kmde yağını değiştirecem içinden çıkan yağı zincire sürecem![]()
Boş işlerle uğraşmana gerek yok, bize dediğin gibi... Yağlama yani :king:
Bazı arkadaşlar zincirin temizlenmesine gerek olmadığını 5-10 bin km fark ettiğinden filan bahsetmişler. Ya zincir motorumuz için çok önemli bir parça. Bakımsız bir zincire güvenemezsin nerede sana sürpriz yapacağı hiç belli olmaz. Hadi yolda giderken koptu cant göbeğine sarıldı düşürdü . Eee 3 kuruş masraftan kaçarken sonuçlar nelere mâl olabiliyor.
Ben her bin km ' de bir zinciri gaz yağıyla büyük bir zevkle temizler , her 400 km de birde 90 numara dişli yağıyla yağlarım. Gaz yağı ve dişli yağının litresi de 5 Lira ve bana çok çok uzun bir süre rahatlıkla gidiyor.
Sen gene iyi niyetli düşünmüşsün jant göbeğine sardı düşürdü diyorsun, ön dişliye sarıp motor bloğunu çatlattığını düşünün birde..![]()
Sen gene iyi niyetli düşünmüşsün jant göbeğine sardı düşürdü diyorsun, ön dişliye sarıp motor bloğunu çatlattığını düşünün birde..![]()