Yeni tartışma konusu "ZİNCİR TEMİZLİĞİ"

Ose

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
3500 km zinciri daha yağlamadım daha bugün 120 km yol yaptım apachi moduda açtım 100-110 sıkıntı yok yani devam :D böyle boş işlerle uğraşmayın zamanınıza yazık :)

3500 km zinciri daha yağlamadım daha bugün 120 km yol yaptım apachi moduda açtım 100-110 sıkıntı yok yani devam :D böyle boş işlerle uğraşmayın zamanınıza yazık :)

Cup için zincir + dişli setinin kralını 50 liraya alabiliyorken en basiti bir RR zincir ve dişli seti 350-400TL arası değişiyor. Kaliteli markalar tercih edildiğinde did gibi bu fiyat 500TL civarlarına dayanıyor...

Memleket meselesi mübarek :queen:
Gaz yagı ile temizle
Sprey ile yagla

Büyük makinalar için memleket meselesi.... İşin ucunda 400TL var :queen:

Motosikleti
2025 NC 750X DCT
benımde zıncır 10 lıra olsa bende ugrasmam

Forumdan Uzaklaştırıldı
Hiç temizlemiyorum, arada bir aklıma gelirse yanık yağ ile yağlayıp geçiyorum. Üzerindeki zincir dişli takımı 6 senelik. Kendini çoktam amorti etti zaten yenisine sağlık o kadar uğraşmaya gerek yok bence.

Ose

Forumdan Uzaklaştırıldı
Cup için zincir + dişli setinin kralını 50 liraya alabiliyorken en basiti bir RR zincir ve dişli seti 350-400TL arası değişiyor.

50 mi ne yaptın dostum 30 lira cub ön arka dişli+ zincir işçilikde içinde belki 50 lirayı bulur :D
şimdi 4000kmde yağını değiştirecem içinden çıkan yağı zincire sürecem :)

Son düzenleme:
50 mi ne yaptın dostum 30 lira cub ön arka dişli+ zincir işçilikde içinde belki 50 lirayı bulur :D
şimdi 4000kmde yağını değiştirecem içinden çıkan yağı zincire sürecem :)

Boş işlerle uğraşmana gerek yok, bize dediğin gibi... Yağlama yani :king:

Bazı arkadaşlar zincirin temizlenmesine gerek olmadığını 5-10 bin km fark ettiğinden filan bahsetmişler. Ya zincir motorumuz için çok önemli bir parça. Bakımsız bir zincire güvenemezsin nerede sana sürpriz yapacağı hiç belli olmaz. Hadi yolda giderken koptu cant göbeğine sarıldı düşürdü . Eee 3 kuruş masraftan kaçarken sonuçlar nelere mâl olabiliyor.

Ben her bin km ' de bir zinciri gaz yağıyla büyük bir zevkle temizler , her 400 km de birde 90 numara dişli yağıyla yağlarım. Gaz yağı ve dişli yağının litresi de 5 Lira ve bana çok çok uzun bir süre rahatlıkla gidiyor.

Bazı arkadaşlar zincirin temizlenmesine gerek olmadığını 5-10 bin km fark ettiğinden filan bahsetmişler. Ya zincir motorumuz için çok önemli bir parça. Bakımsız bir zincire güvenemezsin nerede sana sürpriz yapacağı hiç belli olmaz. Hadi yolda giderken koptu cant göbeğine sarıldı düşürdü . Eee 3 kuruş masraftan kaçarken sonuçlar nelere mâl olabiliyor.

Ben her bin km ' de bir zinciri gaz yağıyla büyük bir zevkle temizler , her 400 km de birde 90 numara dişli yağıyla yağlarım. Gaz yağı ve dişli yağının litresi de 5 Lira ve bana çok çok uzun bir süre rahatlıkla gidiyor.

Sen gene iyi niyetli düşünmüşsün jant göbeğine sardı düşürdü diyorsun, ön dişliye sarıp motor bloğunu çatlattığını düşünün birde.. :)

Sen gene iyi niyetli düşünmüşsün jant göbeğine sardı düşürdü diyorsun, ön dişliye sarıp motor bloğunu çatlattığını düşünün birde.. :)

aynen arkadasımın cross da zincir atınca statör kapagını patlattı ,
arazide kala kaldı.kopuncada aynı sey olurdu.

Ben ayda 1 kez dis fircasi ve mazotla temizledikten sonra yine dis fircasiyla yagliyorum. Hem bu bakimlari yaparken kafamida dagitmis rahatlamis oluyorum. :)

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Zincir yağlamak çok zevkli iştir. Zincire ne kadar iyi bakarsanız o kadar çok ömrü uzar.Zincir 15-20 Tl diye bakmamazlık yapmayın. Allah muhafaza umulmadık bi yerde koparsa hem çok tehlikeli sonuçlar doğurabilir ,hemde boş yere strese,sıkıntıya girersiniz.

Yağlama konusunda 35-40 Tl x marka spreylere para vermek artık koymaya başladı,bende kalın yağlarla yağlıyorum. Birde janta sıçramasa çok iyi olacak ama ona da çözüm buluruz inşallah :p

2-3 arkadaş zincir temizliği ile ilgili mesaj attı... UP yapalım, herkes görsün :)

Motosikleti
Honda CL250 /tvs jüpiter 110
Zincir yağı için yamalube zincir spreyi kullanıyorum. 400-500 km periyotlarda zincir temizliği ve yağlama yapıyorum. dikkatimi çeken şu; Yağmurlu havada kullanma, motoru yıkamama rağmen zinciri silmeye çalıştığımda zincir epey yağlı duruyor. baya yapışkan gibi bir şey, gaz yağı bulamdığımdan benzinle silmeye çalıştığımda baya uğraştırıyordu. Acaba gereğinden fazlamı kullanıyorum yoksa peryodu kısamı tutuyorum

Gaz Yağı Satışları Bir Ara Yasaklanmıştı Terör Olaylarında Kullanıldığı İçin Sanırım Hala Yasak. WD-40 Her Daim Otomobilimizde Bulunur Motoru Alınca'da Bir Kutu Daha Alacağız Gibi :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar