- Konu Yazar
Şahsen o tecrübeye aslında 600 cc motosiklet hiç önermemek lazım ama yaşınız da göz önünde bulundurduğumuzda gençler gibi kanınızın kaynamadığını apaçilik peşinde koşmadığınızı varsayarsak belki Kawasaki ER6-F yada N size uygun olabilir.2 silindir,yakıt tüketimi düşük,diğer 4 silindirli ruh hastası akranlarına göre kısmen daha sakin bir motosiklet,oturuş pozisyonu rahat sayılır...Tek sorun Kawasaki'nin klasik yedek parça sorunu.Yedek parçası pahalı ve az bulunuyor.Ama bence 600 cc bir motosiklete geçmeden önce 250 cc ile 15.000-20.000 km civarı bir deneyim kazansanız daha iyi olur.
Bütçenizi 20.000 TL civarına çıkartabilirseniz Honda NC 700 x öneririm hem cüsse olarak size uygun hem çok çok daha sakin kullanması kolay bir motosiklet.Yakıt tüketimi sakin kullanımda 250 cc lerden bile düşük.Servis,yedek parça ağı en iyi Japonlardan biri.(Honda)
Yada 250 cc den devam edeceğim derseniz ; Suzuki Inazuma derim.hem oturuş poziyonu rahat,hem altınızda küçük kalmaz hem de 2. eli Hondalar kadar olmasada haraketli sayılır.
çok teşekkür ederim yorumlarınız için. Aynen öyle dediğiniz gibi 4000km 250cc tek silindir bir makinenin tecrübesi ile 600cc almak bir risk farkındayım ancak 12 yıldır aktif araç kullanıyorum ve uluslararası yollarda uzun tecrübelerim de var şehir içi trafiğine de oldukça hakimim. 600cc istememin sebebi mesela tatil zamanı eşimle beraber binip gezebileyim sahil hattı boyunca, aynı zamanda da şehir içindeki o gereksiz sıkıştırmalardan kurtulabilmek. Bu nedenler ve 120kg'luk bir bedeni göz önünde bulundurduğunuzda yeniden 250cc bir motor düşünmüyorum. Aslında 2004-2006 arası 98 beygirlik FZ6 Fazer çok cazip geliyor şuanda. Apaçilik çağımı çoktan aştım, CBR 250'de bile top speed neymiş vs hiç düşünmedim zaten sakince evden işe gelip gittim. Bu arada ilk motorumu almadan önce motor sürüş eğitimlerimi ve ekipmanlarımı tamamlayıp, bilinçli olarak başladım motora.
ER6-F hiç düşünmemiştim ancak mutlaka değerlendireceğim.