Yeni motorumdan gaz bırakınca gelince motor freni sesi ?

Selam dostlar,

Blade 350 aldım 2700 km'de ve gayet memnunum. Bugün 93 kilo bir artçı ile ikinci sürüş günümdü ve artçı ile biraz performans testi yaparken 50 km üstü hızlarda gaz kapadığımda sanki kaskın içinde araba gibi motor freni sesi duydum. Artçı indikten sonrada gaz kesince bu sesi 50km üstü hızlarda gene duydum. Takır tukur veya metal parça gibi ses değil. Manuel vites arabanın 5den 3'e atıp motor freni ile yavaşlarken yaptığı gibi bir vuuu sesi. Ön taraftan geliyor gibi hissettim. Telefon tutucu ile video çektim ama rüzgar sesinden video bu ses asla yok duyulmuyor. Sonra baktım videoda ses yok kaskı çıkardım gene 50 km üstüne çıktım gazı kestim ama gene bir ses alamadım sadece rüzgar sesi alıyorum. Chatgpt'ye sordum ön tarafta veya varyatörde sorun olsa bu şekilde belli belirsiz ses olmaz diyor. Kaldı ki artçı ile çok rahat 120 basamazsın diyor. Muhtemelen cvt şanzıman motor freni sesini kask akustiğinde fazla duyuyorsuna bağladı :D Kaskım HJC C91N. Çok sessiz bir kask değil zaten. Dediğim gaz açınca bir ses fark etmiyorum. Motor performansıda sorunsuz. Belki yeni motor diye pinpiriklilik sadece. Sizden yorum alayım dedim

Sorun ne anlamadım gazı birden kesersen yığılma yapması normal, belki kaporta da falan gevşek bir şeyler varsa belki titreşim sesi yapıyordur. genelde gırrrrrrrrn şeklinde kalın bir ses duyarsın.

Sorun ne anlamadım gazı birden kesersen yığılma yapması normal, belki kaporta da falan gevşek bir şeyler varsa belki titreşim sesi yapıyordur. genelde gırrrrrrrrn şeklinde kalın bir ses duyarsın.
Duymadığım bir ses aldım. Yani 1 gün içinde 70 80 km yaptım böyle ses almadım. Artçı geldikten sonra duyunca tuhaf geldi. Grenajlar falan sağlam özellikle kontrol ettim alırken sallanan parça falanda yok. Deflektör taktım. Belkide onun açısı kaynaklı ses oluyor anlamadım

şimdi eğri oturup doğru konuşalım..

93 kilo artçı olmaz. 93 kiloluk herif gitsin dolmuşa binsin. 93 kiloluk herifi artçı diye motora bindiriyorsan sende de pek akıl yok demektir.

93 kilo artçıyla ne fren tutar ne de gaz yer.

böyle estetikten uzak durumları görünce/duyunca sinir katsayım artıyor.

şimdi eğri oturup doğru konuşalım..

93 kilo artçı olmaz. 93 kiloluk herif gitsin dolmuşa binsin. 93 kiloluk herifi artçı diye motora bindiriyorsan sende de pek akıl yok demektir.

93 kilo artçıyla ne fren tutar ne de gaz yer.

böyle estetikten uzak durumları görünce/duyunca sinir katsayım artıyor.
😁😁😁

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar