Yeni motorum

Hayırlı uğurlu olsun.
Allah kazadan beladan korusun.
Daha iyileri cümlemize olsun.

hayırlı olsun cengiz abi allah kaza bela vermesin nice mutlu gezilerde
seni mutlu etsin inşallah

çok güzelmişşş hayırlı olsun abicim kazasız belasız...

hayırlı olsun... çok güzel görünüyor, hiç 91 model değil gibi...
kazasız belasız:rendeer:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
sağolun dostlar teşekkürler,darısı olmayanların olsun inşallah

hocam motorun hayırlı olsun çok güzelde bir şeyi çok merak ettim acaba ön kafa grenajımı yok yoksa bu modeller de bolemi ?

hayırlı olsun endurocu abi. :) ekzozların dikkatimi çekti. bak sana bilgi de getirdim hazır :cherry:

MOTOSİKLET EGZOZ MANİFOLTLARININ RENKLERİ NEDEN DEĞİŞİR ? (KARARMA-MORARMA-GRİLEŞME-SARARMA)

Motosikletlerimizin egzozları neden kararır ? morarır ? grileşir ? sararır ? Biraz araştırma yaptım sizinle paylaşmak istedim. :)

soldaki 2 ekzoz zaman içersinde renk değişimine uğramış ekzozumuz

dsc00050px7.jpg

bu resimde de sağdaki 2 ekzoz çıkışı özel solüsyonla temizlenmiş ekzoz çıkışları

dsc00049li8.jpg

sonuç:

dsc00053do1.jpg

notlar..

[not]Konu benimde canımı sıktığı için kapsamlı bir araştırma yapmıştım; bir ingiliz cbf 1000 ci bana egzoz borusunun metalinin aslında fabrika çıkışlı olarak çok kaba granüler bir mikroskopik yapısı olduğunu bunun 2000 grid tarif edilen "zımpara" kağıdı ile ve metal parlatıcı herhangi sıkı bir şekilde temizlemenin bu kaba yapıyı düzleştirdiğini sonuçta müteakip polish uygulamalarının daha etkili olduğunu yazmıştı (kaynak "www.cbf1000.com") . Benim zımpara mı! :shock: tarzındaki ilk tepkime ısrarlı kendinden emin cevap gelince şöyle gözden uzak arka kısımlardan birinde bölgesel bir uygulama yapmaya karar verdim sonuç inanılmazdı :p . Hakikaten daha sonra 4 çıkışa da uyguladım ve şu anda hafif renk değişikliklerinde metal polish yeterli oluyor; yalnız dikkat; 2000 grid incelikte olacak ve metal için kullanılan zımpara olacak...risk kendinize ait olarak nacizane çözümüm budur[/not]
notları dikkatle okuyun :)

[not]Genelde o bölgedeki renk değişiklikleri, metalin, çok kısa sürede çok yüksek ısı değişimine maruz kalmasından olur...yani, motora ısınması için zaman vermeden çok yüksek devire çıkıp seyir etmek böyle bir durumun birinci şüphelisidir...
2. el motor bakarken, motor sahibinin motorunu ısıtmak ve ilk bir kaç km sakin kullanmak gibi bir alışkanlığı olmadığına yorarım...[/not]

[not]Bahsettiğiniz kısımlara manifold deniyor,
motordan çıkan yüksek sıcaklıktaki gazlar bu manifoldu okadar çok ısıtıyor ki zaman geçtikçe üzerindeki nikelaj önce sararıyor sonra da dışardan gelen toz ile birleşerek kireçlenme tabir ettiğimiz şekle dönüşüyor, bundan korunmak için mütemadiyen manifold borularını temizlemek gerekiyor.
Bir çoğumuz üşendiğimiz için manifoldlarımız bir süre sonra kireçlenmeye sebebiyet veriyor.
Bir zararı yok elbette sadece görselliği gidiyor.
2-3 ayda bir özel temizleme solusyonları ile temizlenirse kireçlenme yada sararma falan olmaz.[/not]

önce:

beforeuf6.jpg

sonra:

aftermq3.jpg

http://www.motosiklet.net/forum/fay...ilgili-ozel-terim-aciklamalari-alintidir.html

adaşım hayırlı olsun ben bu motoru almak için oralara gelebilirim hani yarın bıkarsan haberim olsun :p

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
sabah kalkacan bunu bi çalıştırcan az da gaz vercen off direk gaza gelirsin pijamalarla atlar gazlarsın motorla:cherry:

hayırlı uğurlu olsun,güle güle kullan.Allah kaza bela vermesin.Maşallah motorunda çok güzel gözüküyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar