Yeni motorcuya tavsiyeler :) [Racing]

Arkadaşlar öncelikle selamlar.Aranıza yeni katılmış bulunmaktayım.Biraz kafanızı şişireceğim maalesef :)

23 yaşındayım,boyum 1.87 kilom ise 95.Kendime hayırlı bir kısmet aradığım için yazmıyorum bunları yanlış anlamayın :) kendime bir motorsiklet almayı düşünmekteyim ve racingler ile ilgileniyorum ki malumunuz racing ile başlama cevabı geleceği için ufak bir motorun üzerinde nasıl duracağımı kafanızda canlandırmanız için belirttim fiziksel özelliklerimi :)

Şimdi motorsiklet geçmişime değinmek gerekirse hayatı motor üzerinde geçmiş bir babam var ve benim motorla tanışmam babamın gençlik yıllarından sonra emekliliğe yaklaşınca tekrar motor sevdasının depreşmesiyle başladı.5 veya 6 yaşlarındaydım ki babam birgün 350cc 0 km. bir MAHEMA ile çıka geldi.

Bknz. :
64735778_1-MAHEMA-350-2-TIEMPOS-San-Jorge.jpg

bakmayın öle çin malı gibi durduğuna tam bir rus canavarıdır :)daha 5-6 yaşındayken depo üstü yolculuklarımda gidonun yanlarından tutarak tanıştım bu heyecanla ve birgün babam ellerini biraz yana çekerek elciklerden tut dedi ve bi süre o şekilde gittikten sonra (babam öğretmendir bilinçsiz bir haraket yapacak birisi değil trafiğe kapalı alanda düşük hızda)ellerini bıraktı ve motorla başbaşa kaldım.şimdi bakınca komik gelsede 5-6 yaşında bir çocuk için zordu.Herneyse takriben 1 ila 2 yıl sürecinde parmaklarım debriyaja ayağım vitese yetişmeye başlayınca (ayaklarım henüz yere değmiyor) babam giden motordan inmek suretiyle motor üzerinde tek başıma bırakıyor saatlerce tek başıma geziyordum velhasıl kelam bu süreç böyle devam etti ve bende baya hevesli olduğum için 9 yaşında 160'lık kadranı patlatabilme şerefine nail oldum :) bir gören bir daha dönüp bu çocuk bu motoru nasıl kullanır diye bakıyordu yani :) gelgelelim ben 11 yaşındayken babam alkollü şekilde ters şeritten gelen bir gerizekalının kullandığı bir araç ile çok yüksek hızda kafa kafaya çarpıştı ve motorun üzerinde metrelerce uzağa uçtu.çok şükür ki mucizevi bir şekilde otluk alana düştü ve sadece birkaç kırık kaburga ile kurtuldu.o günden sonra ne benim nede babamın ağzından motor lafı çıkmadı birdaha.

Ama gelgelelim zehir kanımıza işlemiş birkere ki son 2-3 yıldır ulen 3-5 kuruş denklesekte bi motormu alsam demekteyim.Henüz ehliyetimde yok ama ekim dönemine B+A2 olarak kayıt oldum.Şimdi bir miktar birikimim var ve bir motor almaya karar verdim sonunda.Yaşadığım şehir olan Edirnede satılık temiz bir R6 var fiyatıda 16 küsür bin lira.Benim için en önemli unsur motorun değer kaybetmemesi ve bahsettiğim makina 2008 model ve düşük km'li olduğu için onun üzerinde durdum.sonuçta para kolay kazanılmıyor :) Şimdi en başka boyumu kilomu belirttim scooter veya ufak tarz bi chopper üstünde komik durucam biliyorum.çocukluğumda zamanına göre gayet kalıplı bir motor üstünde geçtiği için benim için sonraki adım racing'dir die düşündüm.Ha racing diyorum ama benim amacım touring :) ehliyetimde yok zaten dedimya mahalle içinde 50'yi geçmeden binicem şimdilik ama düşük hız+düşük devir zarar verirmi bunu merak ediyorum ve en önemlisi polis durdurusa ne olucak :) gerçi dediğim gibi mahalle içinde ana yolları kullanmadan gezerim ancak ve umarım denk gelmem polis amcalara :) suç olduğunu çok iyi biliyorum ama ehliyeti alana kadar motora ısınayım ve hazır sezon kapanışındaki uygun fiyatlardan faydalanayım istiyorum.

Şimdi size sorularım şu şekilde arkadaşlar uzun yazımı okuma zahmeti gösterenlere 1 kez yardımcı olanlara 1000 kez teşekkür ederim şimdiden :)

1-Çocukluğumda vitesli motor çok kullanmış gençliğimdede düşük silindir ve otomatik motorları sorunsuz kullanmış biri olarak 600CC ile başlamak problem olurmu?(2.vitese bile çok nadir takacağımı 50-60 Km.hızı geçmeyeceğimi düşünüyorum ehliyet alana kadar bunu göz önünde bulundurunuz lütfen)

2-Ehliyetsiz yakalanırsam ne gibi bi ceza alırım?

3-Beğendiğim R6 için anlaşamazsam bana tavsiye edebileceğiniz 500-600 CC seviyesinde racing motor olarak ne olur?Benim için en önemli unsur sorunsuz ve masrafsız binmek ve satarken değer kaybetmemektir.

4-Düşük devirde(5-6bin) kullanırsam 100 Kilometrede kaç litre yakar bu aletler?
ve düşük devirde kullanmak problem yaratırmı makinede?

5-Beğendiğim R6 2008 model ve 3100 Km.'de sadece.Garajda muhafaza edilmiş.Km'si düşük olması problem yaratmaz dimi yani yatmaktan çürümemiştir dimi demek istiyorum aklımca :)

6-Motoru alırken nelere dikkat edicez arabada kapı saçına boyasına bakıyoruz ya motorun neresine bakıcaz :)

Merhabalar en başta,
Bu konu ile ilgili benden daha büyük abilerim ve arkadaşlarımda mutlaka sizin bu yazınızı özenle okuyup size yardım etmek için elinden geleni yapacaktır.
( keşke bende sizin boyunuzda olsayıdm :mrgreen: )
En son ne zaman motosiklet kullandığınızı bilmek isteriz, Bu önemlidir bence.
600 cc ile başlamak bence çok tehlikeli, bende 600 cc ile başlamayı düşünüyordum, ve 4-5 senedir faal olarak motosiklet kullanıyorum. Forumdaki abilerim, arkadaşlarım sayesinde 250 cc motora karar verdim. Sizde bunu bir düşünün derim.
Altınızdaki motor ne olursa 250 600 veya 1000 cc. kimse bu makineleri 50-60 km hzıla kullanmaz :mrgreen: :mrgreen: Ha kullanırsanız da sadece 3 gün. 4.Günde ise polisin olmadığı saatlerde otobana yönünüzü çevirirsiniz.
Ki zaten böyle güçlü makineleri sadece 1. viteste kullanmak ile hem cebinizi benzin olarak hem de motorunuz ömür olarak bitirir.
Motor alırken de var ise motosiklet tamircisi bi arkadaşınızı yanınızda götürünüz. Kendisi gerekli bütün incelemeyi yapar, motosiklette bence dış kısıma o kadar önem verilmemeli yani boya olarak, zincirinin gerginliğini, fren disklerinin sağlamlığını bitik olup olmadığını, rölanti de çalışırken dinlediğinizde saat gibi çalışması gerekirken farklı bi ses var mı yok mu?
Arkadaş ile yola çıktığınızda artçı olarak vites geçişlerine dikkat edin dişliden gelen ses var mı? motosikletin titreşimi var mı yok mu.
Benim sayabileceklerim bu kadar. Daha deneyimli ustalarım geldiği zaman dediğim gibi size mutlaka yardım edeceklerdir.

Ama büyük cc li bir motoru 1.viteste 50-60 ile giderim düşüncesini bence unutun :D kendinizi en fazla 3 gün tutabilirsiniz.

Şimdiden hayrılı olsun motorunuz.

2004 hayabusa al , ehliyet alma kask mont eldiven alma bir depo benzin koy içine nası olsa bir hafta kadar 50 60 ile 1. vitesde gittiğin için yersin motoru fazla masrafa gerek yok :queen:

Selamlar.Bakımlarınızı düzgün yaptğınız zaman, söylediğiniz hızlarda kullanıldığında da sorun çıkartmıyacak,başlangıç motoru olarak Racing görünümlü size en uygun motor Kanuni Racer 200s olacaktır bence...

1-Çocukluğumda vitesli motor çok kullanmış gençliğimdede düşük silindir ve otomatik motorları sorunsuz kullanmış biri olarak 600CC ile başlamak problem olurmu?(2.vitese bile çok nadir takacağımı 50-60 Km.hızı geçmeyeceğimi düşünüyorum ehliyet alana kadar bunu göz önünde bulundurunuz lütfen)
senin için değil ancak motor için problem olur direk, bu hızlarda canım motorun conta yakması kuvvetle muhtemel.Ayrıca yaşınızda oldukca genç, bu tarz bir makina için önünüzda daha çook zaman var.
motoru bağlarlar sanada kallavi bi ceza keserler,mahkemeye çıkarsın otopark parası v.s baya bi masrafın olur.
3-Beğendiğim R6 için anlaşamazsam bana tavsiye edebileceğiniz 500-600 CC seviyesinde racing motor olarak ne olur?Benim için en önemli unsur sorunsuz ve masrafsız binmek ve satarken değer kaybetmemektir
alternatif bir çok marka ve model var.Bir yıl sonrasında aldığın fiyata satmayı bence unut
4-Düşük devirde(5-6bin) kullanırsam 100 Kilometrede kaç litre yakar bu aletler?
ve düşük devirde kullanmak problem yaratırmı makinede?
yakıtı pek düşünme çünkü yakıyor,hatta sıkınca içiyor.Bir depo ile 200 km falan gider sanırım.
5-Beğendiğim R6 2008 model ve 3100 Km.'de sadece.Garajda muhafaza edilmiş.Km'si düşük olması problem yaratmaz dimi yani yatmaktan çürümemiştir dimi demek istiyorum aklımca
sıfır sayılır bence,ama birde servis geçmişini ve trafik sicilini araştırmak lazım
6-Motoru alırken nelere dikkat edicez arabada kapı saçına boyasına bakıyoruz ya motorun neresine bakıcaz
her yerine bakacaksın lastik istermi, balans varmı gidon rahat hareket ediyormu,tüm fonksiyonlar çalışıyormu,korna,sinyal v.s.ama en iyisi yanında birini (anlayan) daha bulundurman senin gözünden kaçanları o farkedebilir.

3-Beğendiğim R6 için anlaşamazsam bana tavsiye edebileceğiniz 500-600 CC seviyesinde racing motor olarak ne olur?Benim için en önemli unsur sorunsuz ve masrafsız binmek ve satarken değer kaybetmemektir.

6-Motoru alırken nelere dikkat edicez arabada kapı saçına boyasına bakıyoruz ya motorun neresine bakıcaz :)

1 - ister 150cc ile başla ister 1500cc önemli olan kendini ne kadar kontrol edip öğrendikçe mi ilerleyeceğin ya da altındaki hareket eden nesnenin karekteresitiğine uygun hareket etmen. Motoru yavaş yavaş tanıdıktan sonra parmağını kımıldatman ile onun vereceği tepkiyi bilir hale gelirsin. Ondan sonra hiçbi sorun olmaz. 600cc motorla 1. vitesi geçmezsen bi süre sonra motoru yakarsın sanırım :) Üstelik buna kendinin de inandığını sanmıyorum... insanlık hali bi denemek istersen baktın kontrol iyi 3. - 4. vites sonra bakmışsın 200e gelmişsin ve ne yapacağını bilmiyor haldesindir. Ehliyetsiz sürmek risktir. Ben de sürdüm ama her çevirmeden geçerken 3.5 atıyodum :)

2 - Yakalanırsan çok sevdiğin motosikletin bağlanır, ehliyeti getirene kadar çıkaramazsın bildiğim kadarıyla. Aynı zamanda yaklaşık 600 liralık bir ceza ve dava sürecinden geçersin. Yani yargıç önüne çıkar özür dilerim dersin, sağlam bir ücret ödeyip ehliyeti alana kadar motoru görmezsin :)

3 - CBF 600 ler güzel diye biliyorum. Piyasası da güzel olan bir alet. Rahat alır rahat satarsın.

6 - Motoru almadan bir ustaya götür göster. Tanıdık iyi bir usta olursa senin çok bişeye dikkat etmene gerek kalmaz.

Ceza 752 Tl olması lazım. o hızlarda racer kullanmak motoru sıkıntıya koyabilir 2.si racer almak sacma madam öyle cruiser (Chopper) al

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar