- Konu Yazar
Arkadaşlar öncelikle selamlar.Aranıza yeni katılmış bulunmaktayım.Biraz kafanızı şişireceğim maalesef
23 yaşındayım,boyum 1.87 kilom ise 95.Kendime hayırlı bir kısmet aradığım için yazmıyorum bunları yanlış anlamayın
kendime bir motorsiklet almayı düşünmekteyim ve racingler ile ilgileniyorum ki malumunuz racing ile başlama cevabı geleceği için ufak bir motorun üzerinde nasıl duracağımı kafanızda canlandırmanız için belirttim fiziksel özelliklerimi 
Şimdi motorsiklet geçmişime değinmek gerekirse hayatı motor üzerinde geçmiş bir babam var ve benim motorla tanışmam babamın gençlik yıllarından sonra emekliliğe yaklaşınca tekrar motor sevdasının depreşmesiyle başladı.5 veya 6 yaşlarındaydım ki babam birgün 350cc 0 km. bir MAHEMA ile çıka geldi.
Bknz. :
bakmayın öle çin malı gibi durduğuna tam bir rus canavarıdır
daha 5-6 yaşındayken depo üstü yolculuklarımda gidonun yanlarından tutarak tanıştım bu heyecanla ve birgün babam ellerini biraz yana çekerek elciklerden tut dedi ve bi süre o şekilde gittikten sonra (babam öğretmendir bilinçsiz bir haraket yapacak birisi değil trafiğe kapalı alanda düşük hızda)ellerini bıraktı ve motorla başbaşa kaldım.şimdi bakınca komik gelsede 5-6 yaşında bir çocuk için zordu.Herneyse takriben 1 ila 2 yıl sürecinde parmaklarım debriyaja ayağım vitese yetişmeye başlayınca (ayaklarım henüz yere değmiyor) babam giden motordan inmek suretiyle motor üzerinde tek başıma bırakıyor saatlerce tek başıma geziyordum velhasıl kelam bu süreç böyle devam etti ve bende baya hevesli olduğum için 9 yaşında 160'lık kadranı patlatabilme şerefine nail oldum
bir gören bir daha dönüp bu çocuk bu motoru nasıl kullanır diye bakıyordu yani
gelgelelim ben 11 yaşındayken babam alkollü şekilde ters şeritten gelen bir gerizekalının kullandığı bir araç ile çok yüksek hızda kafa kafaya çarpıştı ve motorun üzerinde metrelerce uzağa uçtu.çok şükür ki mucizevi bir şekilde otluk alana düştü ve sadece birkaç kırık kaburga ile kurtuldu.o günden sonra ne benim nede babamın ağzından motor lafı çıkmadı birdaha.
Ama gelgelelim zehir kanımıza işlemiş birkere ki son 2-3 yıldır ulen 3-5 kuruş denklesekte bi motormu alsam demekteyim.Henüz ehliyetimde yok ama ekim dönemine B+A2 olarak kayıt oldum.Şimdi bir miktar birikimim var ve bir motor almaya karar verdim sonunda.Yaşadığım şehir olan Edirnede satılık temiz bir R6 var fiyatıda 16 küsür bin lira.Benim için en önemli unsur motorun değer kaybetmemesi ve bahsettiğim makina 2008 model ve düşük km'li olduğu için onun üzerinde durdum.sonuçta para kolay kazanılmıyor
Şimdi en başka boyumu kilomu belirttim scooter veya ufak tarz bi chopper üstünde komik durucam biliyorum.çocukluğumda zamanına göre gayet kalıplı bir motor üstünde geçtiği için benim için sonraki adım racing'dir die düşündüm.Ha racing diyorum ama benim amacım touring
ehliyetimde yok zaten dedimya mahalle içinde 50'yi geçmeden binicem şimdilik ama düşük hız+düşük devir zarar verirmi bunu merak ediyorum ve en önemlisi polis durdurusa ne olucak
gerçi dediğim gibi mahalle içinde ana yolları kullanmadan gezerim ancak ve umarım denk gelmem polis amcalara
suç olduğunu çok iyi biliyorum ama ehliyeti alana kadar motora ısınayım ve hazır sezon kapanışındaki uygun fiyatlardan faydalanayım istiyorum.
Şimdi size sorularım şu şekilde arkadaşlar uzun yazımı okuma zahmeti gösterenlere 1 kez yardımcı olanlara 1000 kez teşekkür ederim şimdiden
1-Çocukluğumda vitesli motor çok kullanmış gençliğimdede düşük silindir ve otomatik motorları sorunsuz kullanmış biri olarak 600CC ile başlamak problem olurmu?(2.vitese bile çok nadir takacağımı 50-60 Km.hızı geçmeyeceğimi düşünüyorum ehliyet alana kadar bunu göz önünde bulundurunuz lütfen)
2-Ehliyetsiz yakalanırsam ne gibi bi ceza alırım?
3-Beğendiğim R6 için anlaşamazsam bana tavsiye edebileceğiniz 500-600 CC seviyesinde racing motor olarak ne olur?Benim için en önemli unsur sorunsuz ve masrafsız binmek ve satarken değer kaybetmemektir.
4-Düşük devirde(5-6bin) kullanırsam 100 Kilometrede kaç litre yakar bu aletler?
ve düşük devirde kullanmak problem yaratırmı makinede?
5-Beğendiğim R6 2008 model ve 3100 Km.'de sadece.Garajda muhafaza edilmiş.Km'si düşük olması problem yaratmaz dimi yani yatmaktan çürümemiştir dimi demek istiyorum aklımca
6-Motoru alırken nelere dikkat edicez arabada kapı saçına boyasına bakıyoruz ya motorun neresine bakıcaz
23 yaşındayım,boyum 1.87 kilom ise 95.Kendime hayırlı bir kısmet aradığım için yazmıyorum bunları yanlış anlamayın
Şimdi motorsiklet geçmişime değinmek gerekirse hayatı motor üzerinde geçmiş bir babam var ve benim motorla tanışmam babamın gençlik yıllarından sonra emekliliğe yaklaşınca tekrar motor sevdasının depreşmesiyle başladı.5 veya 6 yaşlarındaydım ki babam birgün 350cc 0 km. bir MAHEMA ile çıka geldi.
Bknz. :
bakmayın öle çin malı gibi durduğuna tam bir rus canavarıdır
Ama gelgelelim zehir kanımıza işlemiş birkere ki son 2-3 yıldır ulen 3-5 kuruş denklesekte bi motormu alsam demekteyim.Henüz ehliyetimde yok ama ekim dönemine B+A2 olarak kayıt oldum.Şimdi bir miktar birikimim var ve bir motor almaya karar verdim sonunda.Yaşadığım şehir olan Edirnede satılık temiz bir R6 var fiyatıda 16 küsür bin lira.Benim için en önemli unsur motorun değer kaybetmemesi ve bahsettiğim makina 2008 model ve düşük km'li olduğu için onun üzerinde durdum.sonuçta para kolay kazanılmıyor
Şimdi size sorularım şu şekilde arkadaşlar uzun yazımı okuma zahmeti gösterenlere 1 kez yardımcı olanlara 1000 kez teşekkür ederim şimdiden
1-Çocukluğumda vitesli motor çok kullanmış gençliğimdede düşük silindir ve otomatik motorları sorunsuz kullanmış biri olarak 600CC ile başlamak problem olurmu?(2.vitese bile çok nadir takacağımı 50-60 Km.hızı geçmeyeceğimi düşünüyorum ehliyet alana kadar bunu göz önünde bulundurunuz lütfen)
2-Ehliyetsiz yakalanırsam ne gibi bi ceza alırım?
3-Beğendiğim R6 için anlaşamazsam bana tavsiye edebileceğiniz 500-600 CC seviyesinde racing motor olarak ne olur?Benim için en önemli unsur sorunsuz ve masrafsız binmek ve satarken değer kaybetmemektir.
4-Düşük devirde(5-6bin) kullanırsam 100 Kilometrede kaç litre yakar bu aletler?
ve düşük devirde kullanmak problem yaratırmı makinede?
5-Beğendiğim R6 2008 model ve 3100 Km.'de sadece.Garajda muhafaza edilmiş.Km'si düşük olması problem yaratmaz dimi yani yatmaktan çürümemiştir dimi demek istiyorum aklımca
6-Motoru alırken nelere dikkat edicez arabada kapı saçına boyasına bakıyoruz ya motorun neresine bakıcaz