bi mont hem serin hem sıcak tutamaz; dolayısıyla "4 mevsim" mont olmaz. yazlık mont file olur, kışlık montun en fazla koltuk altlarında hava girişi olur.
Stoklarda kalmamış hocam sağolun.5-10 derece sıcaklıklarda İstanbul kışında Revit Safari 2 4 mevsim montunu kullanmıştım, hala bu montu kullanıyorum kışları, işe giderken sırtım terliyordu.
İçinde hem termal hem de rüzgar geçirmez içliği olan koruma seviyesi düzgün bir ceket alın. Hem sert kışta hem de geçişlerde kullanırsınız.
Veya kışın benim gibi 1-2 kere donun , içine hırka giyip intihar komandosu gibi gezin sonra alın.
Bütçeni bilmiyorum ama ola ki bütçene göre kışlık mont bulamadın diyelim; o zaman yazlık montunun içine neopren içlik, montun üzerine de yağmurluk giydin mi kötünün iyisi bir yolculuk yapabilirsin. Ancak -2 gibi yerlerin donduğu hava sıcaklıklarında pek yol almanı önermem.
Dediğin 2 montu da bilmiyorum, hiç deneyimlemedim. Termal içlik varsa montta bir nebze idare edebilirsin diye düşünüyorum ama Ankara ciddi soğuk bir şehir. Ankara'da ikamet eden @haluk23 gibi üyeler sana daha doğru tavsiyelerde bulunacaktır.Hocam, ev-iş arası 15 dakika. Acerbis ramsey vented yazlık mont ve sadece t shirt ile 15 derecede çok rahat sürdüm. O yüzden 4 mevsim mantıklı gibi geldi. Bir de Ankara'da yaşıyorum gece gündüz sıcaklık farkı 18-20 dereceyi buluyor. Sabah 4 iken öğleden sonra 20yi görebiliyorum havalandırmaları açarım diye düşündüm sıcaklarsam. Aşağı yukarı 10 bine kadar düşünüyorum. Venom tourex ile prosev stelvio mantıklı olur mu dediğim senaryo için? Gene de kışlık mı dersiniz?
Acil almam lazım, artık yazlık mont yetmiyor. Tüm yiba çarşısını, moto ikmalli, yeni ankara motoru gezdim. Hep elinde olanı övüyor satıcılar![]()
Dediğin 2 montu da bilmiyorum, hiç deneyimlemedim. Termal içlik varsa montta bir nebze idare edebilirsin diye düşünüyorum ama Ankara ciddi soğuk bir şehir. Ankara'da ikamet eden @haluk23 gibi üyeler sana daha doğru tavsiyelerde bulunacaktır.
Merhaba.
Davete icabet ettim.
Yazlık, 3 mevsimlik ve kışlık montlarım var.
3 mevsimlik mont kışın İç Anadolu şartlarında uzun yolda da kısa mesafede de asla kesmez.
İçe uzun kollu bir içlik, araya polar vb ve dışa da rüzgar kesici uzun bir katman daha giyilirse bir ihtimal veririm.
Ek bilgi olarak yazayım, tüm katmanlarını çıkartsanız da çok terleyen benim gibi birisi için yazları işkence oluyor 3 mevsimler.
O yüzden sadece ilkbahar ve sonbaharda giyiyorum 3 mevsimlik montumu.
Onda da bu son günlerdeki gibi sabah saatlerinde 5-6 derecelerde sadece kısa mesafeler için kullanıyorum.
Uzun yola gidecek olsam içine ve dışına birkaç katman takviyesi yapmam gerekebiliyor.
Öğlen 10 derece üstünde de üşütmüyor da terletmiyor da.
Sizin sadece işe gidiş geliş diye alıyor olduğunuz bu kıyafeti planlarınızın değişip 3-5 ay ya da birkaç yıl sonra daha uzun yolda da giyme durumunuz olur mu?
İhtimal bile mi yok?
Kışın aşırı soğuklarda da motosiklet kullanmayı düşünüyor musunuz?
Motorunuzun modeli ne? Ön camı var mı?
Belki kaliteli bir içlik ve dışa da rüzgarlık ile şehiriçinde kısa mesafelerde 3 mevsimlik bir kıyafet sizi kesebilir.
Farklı senaryolar gelişecekse kesinlikle tam kışlık lazım.
İç Anadolu şartlarında uzun yıllar boyunca motosiklet kullanmayı düşünüyorsanız eninde sonunda benim gibi 3 ayrı mont almanız en mantıklısı olacaktır.
Kolay gelsin.
Selamlar
4 mevsim montun üzerine bir de yağmurluk düşünün. Hem yağmurlukların belleri daha uzun oluyor hem sudan iyi korur hem parlak sarı rengiyle yağmurda ve puslu havada görünür oluyor hem rüzgarı da güzel kesiyor. En kışlık montu da alsanız bir şekilde su giriyor montlara uzun süre yağmurda kalınca.Detaylı yazınız için çok teşekkür ederim hocam. Uzun yol kesinlikle düşünmüyorum. 3 senedir ankarada yaşıyorum. Gördüğüm en soğuk sabah - 12 idi. +2 nin altında motosiklet kullanmayacağım. Ev iş arası 12 dakika ve şehiriçi olduğu için hızım 80i geçmiyor. Motosiklet ns 200 Naked, ön camı yok. Sanırım 4 mevsim diye satılanlar işimi görecek. Çok üşüyen biri değilim. Geçtiğimiz hafta 8-9 derecede yazlık mont ve t shirt giydim. Sadece file yerlerinden üşüdüm.
Ben prosevin kışlık kamufle eldiven ve montunu kullanıyorum.Stoklarda kalmamış hocam sağolun.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Şu ürün uygun olur mu hocam daha fazlası mı gerekiyor kastettiğiniz astar için
![]()
Prosev 5217 Stelvio Kışlık Motosiklet Montu (Kırmızı-Siyah) Modeli ve Fiyatı Feyizoglu.com - Türkiye'nin Motosiklet Aksesuarları Magazası
Prosev Prosev 5217 Stelvio Kışlık Motosiklet Montu (Kırmızı-Siyah)www.feyizoglu.com
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Bayağı bir araştırdım. Prosev stelvio kağıt üstünde çok iyi görünüyor fakat forumda aramalarda hiç bilgi yok. Trendyol da alan sadece 2 kişi var. Prosev in resmi sitesi yok, üreticisi belli değil. Kullanan duyan yok mu hiç?