Yeni mont alacağım, 4 mevsimlik mi kışlık mı daha mantıklı?

Yazlık montum var. Amacım sadece kışın kullanmak. Sıcaklık olarak - 2 ve 12 derece arası kullanacağım. Çoğunlukla kuru havada ama yağmurda da su geçirmemeli. 5-10k arası ne önerirsiniz?

bi mont hem serin hem sıcak tutamaz; dolayısıyla "4 mevsim" mont olmaz. yazlık mont file olur, kışlık montun en fazla koltuk altlarında hava girişi olur.

Ben galiba yanlış ifade ettim. - 2 12 derece arası kullanacağım. Fakat en fazla 30 dk ve şehiriçi. Bu durumda kışlık mont fazla mı gelir. 4 mevsim diye nitelenen astarı çıkarılabilir montlar daha mı uygun?
Referans olsun diye söyle söyleyeyim. Acerbis Ramsey Vented yazlık montumla 10-25 derecede rahat hissediyorum. Bugün 8 derecede file yerlerinden soğuk aldım sadece.

Bir kaç mağaza gezdim bugün.

Ls2 metropolis evo
Prosev stelvio 3
Venom tourex
Revit torqeu 2 h2o

Fikirleriniz neler?

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
5-10 derece sıcaklıklarda İstanbul kışında Revit Safari 2 4 mevsim montunu kullanmıştım, hala bu montu kullanıyorum kışları, işe giderken sırtım terliyordu.

Son düzenleme:
İçinde hem termal hem de rüzgar geçirmez içliği olan koruma seviyesi düzgün bir ceket alın. Hem sert kışta hem de geçişlerde kullanırsınız.
Veya kışın benim gibi 1-2 kere donun , içine hırka giyip intihar komandosu gibi gezin sonra alın.

5-10 derece sıcaklıklarda İstanbul kışında Revit Safari 2 4 mevsim montunu kullanmıştım, hala bu montu kullanıyorum kışları, işe giderken sırtım terliyordu.
Stoklarda kalmamış hocam sağolun.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İçinde hem termal hem de rüzgar geçirmez içliği olan koruma seviyesi düzgün bir ceket alın. Hem sert kışta hem de geçişlerde kullanırsınız.
Veya kışın benim gibi 1-2 kere donun , içine hırka giyip intihar komandosu gibi gezin sonra alın.

Şu ürün uygun olur mu hocam daha fazlası mı gerekiyor kastettiğiniz astar için

Bayağı bir araştırdım. Prosev stelvio kağıt üstünde çok iyi görünüyor fakat forumda aramalarda hiç bilgi yok. Trendyol da alan sadece 2 kişi var. Prosev in resmi sitesi yok, üreticisi belli değil. Kullanan duyan yok mu hiç?

Son düzenleme:
Motosikleti
Kanuni Seyhan MZ 301 - 2001
Hem yaz hem kış kullanıyorsanız iki montunuz olacak. Biri yazlık fileli mont, diğeri tam kışlık mont. Yazın fileli olan bile terletiyor. 4 mevsim dedikleri hiç giyilmez. Bende prosevin yazlık fileli montu ve kışlık hörgüçlü montu var. Kışın en soğuk zamanlarında sadece mont ta kurtarmıyor. Üstüne hava almayan pvc yağmurluklardan giyiyorum. Yağmurluksuz çok soğuk oluyor.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bütçeni bilmiyorum ama ola ki bütçene göre kışlık mont bulamadın diyelim; o zaman yazlık montunun içine neopren içlik, montun üzerine de yağmurluk giydin mi kötünün iyisi bir yolculuk yapabilirsin. Ancak -2 gibi yerlerin donduğu hava sıcaklıklarında pek yol almanı önermem.

Bütçeni bilmiyorum ama ola ki bütçene göre kışlık mont bulamadın diyelim; o zaman yazlık montunun içine neopren içlik, montun üzerine de yağmurluk giydin mi kötünün iyisi bir yolculuk yapabilirsin. Ancak -2 gibi yerlerin donduğu hava sıcaklıklarında pek yol almanı önermem.

Hocam, ev-iş arası 15 dakika. Acerbis ramsey vented yazlık mont ve sadece t shirt ile 15 derecede çok rahat sürdüm. O yüzden 4 mevsim mantıklı gibi geldi. Bir de Ankara'da yaşıyorum gece gündüz sıcaklık farkı 18-20 dereceyi buluyor. Sabah 4 iken öğleden sonra 20yi görebiliyorum havalandırmaları açarım diye düşündüm sıcaklarsam. Aşağı yukarı 10 bine kadar düşünüyorum. Venom tourex ile prosev stelvio mantıklı olur mu dediğim senaryo için? Gene de kışlık mı dersiniz?
Acil almam lazım, artık yazlık mont yetmiyor. Tüm yiba çarşısını, moto ikmalli, yeni ankara motoru gezdim. Hep elinde olanı övüyor satıcılar :(

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Hocam, ev-iş arası 15 dakika. Acerbis ramsey vented yazlık mont ve sadece t shirt ile 15 derecede çok rahat sürdüm. O yüzden 4 mevsim mantıklı gibi geldi. Bir de Ankara'da yaşıyorum gece gündüz sıcaklık farkı 18-20 dereceyi buluyor. Sabah 4 iken öğleden sonra 20yi görebiliyorum havalandırmaları açarım diye düşündüm sıcaklarsam. Aşağı yukarı 10 bine kadar düşünüyorum. Venom tourex ile prosev stelvio mantıklı olur mu dediğim senaryo için? Gene de kışlık mı dersiniz?
Acil almam lazım, artık yazlık mont yetmiyor. Tüm yiba çarşısını, moto ikmalli, yeni ankara motoru gezdim. Hep elinde olanı övüyor satıcılar :(
Dediğin 2 montu da bilmiyorum, hiç deneyimlemedim. Termal içlik varsa montta bir nebze idare edebilirsin diye düşünüyorum ama Ankara ciddi soğuk bir şehir. Ankara'da ikamet eden @haluk23 gibi üyeler sana daha doğru tavsiyelerde bulunacaktır.

Dediğin 2 montu da bilmiyorum, hiç deneyimlemedim. Termal içlik varsa montta bir nebze idare edebilirsin diye düşünüyorum ama Ankara ciddi soğuk bir şehir. Ankara'da ikamet eden @haluk23 gibi üyeler sana daha doğru tavsiyelerde bulunacaktır.

2 montta da çıkarılabilir termal astar var. Havalandırmaları açılabiliyor, 4 mevsim olarak geçiyor. Teşekkür ederim hocam.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Merhaba.

Davete icabet ettim. :)

Yazlık, 3 mevsimlik ve kışlık montlarım var.

3 mevsimlik mont kışın İç Anadolu şartlarında uzun yolda da kısa mesafede de asla kesmez.

İçe uzun kollu bir içlik, araya polar vb ve dışa da rüzgar kesici uzun bir katman daha giyilirse bir ihtimal veririm.

Ek bilgi olarak yazayım, tüm katmanlarını çıkartsanız da çok terleyen benim gibi birisi için yazları işkence oluyor 3 mevsimler.

O yüzden sadece ilkbahar ve sonbaharda giyiyorum 3 mevsimlik montumu.

Onda da bu son günlerdeki gibi sabah saatlerinde 5-6 derecelerde sadece kısa mesafeler için kullanıyorum.

Uzun yola gidecek olsam içine ve dışına birkaç katman takviyesi yapmam gerekebiliyor.

Öğlen 10 derece üstünde de üşütmüyor da terletmiyor da.

Sizin sadece işe gidiş geliş diye alıyor olduğunuz bu kıyafeti planlarınızın değişip 3-5 ay ya da birkaç yıl sonra daha uzun yolda da giyme durumunuz olur mu?

İhtimal bile mi yok?

Kışın aşırı soğuklarda da motosiklet kullanmayı düşünüyor musunuz?

Motorunuzun modeli ne? Ön camı var mı?

Belki kaliteli bir içlik ve dışa da rüzgarlık ile şehiriçinde kısa mesafelerde 3 mevsimlik bir kıyafet sizi kesebilir.

Farklı senaryolar gelişecekse kesinlikle tam kışlık lazım.

İç Anadolu şartlarında uzun yıllar boyunca motosiklet kullanmayı düşünüyorsanız eninde sonunda benim gibi 3 ayrı mont almanız en mantıklısı olacaktır.

Kolay gelsin.

Selamlar

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
acerbis ramseyin varsa zaten kesinlikle kışlık mont al ben de ramsey var yağmur yağmadığı sürece kışlık montumu giymiyorum bahar havalarında da götürür ramsey

Merhaba.

Davete icabet ettim. :)

Yazlık, 3 mevsimlik ve kışlık montlarım var.

3 mevsimlik mont kışın İç Anadolu şartlarında uzun yolda da kısa mesafede de asla kesmez.

İçe uzun kollu bir içlik, araya polar vb ve dışa da rüzgar kesici uzun bir katman daha giyilirse bir ihtimal veririm.

Ek bilgi olarak yazayım, tüm katmanlarını çıkartsanız da çok terleyen benim gibi birisi için yazları işkence oluyor 3 mevsimler.

O yüzden sadece ilkbahar ve sonbaharda giyiyorum 3 mevsimlik montumu.

Onda da bu son günlerdeki gibi sabah saatlerinde 5-6 derecelerde sadece kısa mesafeler için kullanıyorum.

Uzun yola gidecek olsam içine ve dışına birkaç katman takviyesi yapmam gerekebiliyor.

Öğlen 10 derece üstünde de üşütmüyor da terletmiyor da.

Sizin sadece işe gidiş geliş diye alıyor olduğunuz bu kıyafeti planlarınızın değişip 3-5 ay ya da birkaç yıl sonra daha uzun yolda da giyme durumunuz olur mu?

İhtimal bile mi yok?

Kışın aşırı soğuklarda da motosiklet kullanmayı düşünüyor musunuz?

Motorunuzun modeli ne? Ön camı var mı?

Belki kaliteli bir içlik ve dışa da rüzgarlık ile şehiriçinde kısa mesafelerde 3 mevsimlik bir kıyafet sizi kesebilir.

Farklı senaryolar gelişecekse kesinlikle tam kışlık lazım.

İç Anadolu şartlarında uzun yıllar boyunca motosiklet kullanmayı düşünüyorsanız eninde sonunda benim gibi 3 ayrı mont almanız en mantıklısı olacaktır.

Kolay gelsin.

Selamlar

Detaylı yazınız için çok teşekkür ederim hocam. Uzun yol kesinlikle düşünmüyorum. 3 senedir ankarada yaşıyorum. Gördüğüm en soğuk sabah - 12 idi. +2 nin altında motosiklet kullanmayacağım. Ev iş arası 12 dakika ve şehiriçi olduğu için hızım 80i geçmiyor. Motosiklet ns 200 Naked, ön camı yok. Sanırım 4 mevsim diye satılanlar işimi görecek. Çok üşüyen biri değilim. Geçtiğimiz hafta 8-9 derecede yazlık mont ve t shirt giydim. Sadece file yerlerinden üşüdüm.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Detaylı yazınız için çok teşekkür ederim hocam. Uzun yol kesinlikle düşünmüyorum. 3 senedir ankarada yaşıyorum. Gördüğüm en soğuk sabah - 12 idi. +2 nin altında motosiklet kullanmayacağım. Ev iş arası 12 dakika ve şehiriçi olduğu için hızım 80i geçmiyor. Motosiklet ns 200 Naked, ön camı yok. Sanırım 4 mevsim diye satılanlar işimi görecek. Çok üşüyen biri değilim. Geçtiğimiz hafta 8-9 derecede yazlık mont ve t shirt giydim. Sadece file yerlerinden üşüdüm.
4 mevsim montun üzerine bir de yağmurluk düşünün. Hem yağmurlukların belleri daha uzun oluyor hem sudan iyi korur hem parlak sarı rengiyle yağmurda ve puslu havada görünür oluyor hem rüzgarı da güzel kesiyor. En kışlık montu da alsanız bir şekilde su giriyor montlara uzun süre yağmurda kalınca.

Önümüzdeki Cumartesi İstanbul'a gidip geleceğim, git gel 400km, hadi olsun 500km yolum var, yazlık mont mu giysem kışlık mı giysem dedim ama sabah erken olmayan bir saatte yola çıkacağım, çok soğuk olmayacak, yazlık montu giyerim, akşam dönüşte karanlığa kalınca bizim Trakya soğumuş olur ne olur ne olmaz diye yağmurluğu da arka çantada hazırda tutacağım.

Motosikleti
D400
4 mevssimlik mont astarı giyince kışlık monttan daha sıcak tutuyor bence.

fakat yazın hiçbir şekilde kullanılamıyor / dipnot: arkadaşta bir model gördüm sadece mont dışı file tam yazlık. çift astar ile kışlık oluyor, o olabilir belki

Motosikleti
sym jet 14 125cc
Merhaba ankara pursaklar saraydan kızılay tunus caddesine hergün işe git gelde 4 yıldır kullandığım 4 mevsim mont venom yazın iç astarlarını çıkarmama rağmen ağır oluşundan kaynaklı motomax indirimlerinden yazlık 4riders mont almıştım yazın çok rahat ettim resmen sürüş konforum arttı motorda ağırlık zulümmüş :) Geçmiş yıllarda 150 ns ve scooter ile diz örtüsü elcik falan ekim kasım hatta aralığa kadar sürmüşlüğüm oldu ama artık zorlamıyorum 1 hafta sonra motoru kışlık moda hiç geçirmeden sezonu kapatacağım. (bugün venom mont içinde yağmurluk astarı vardı ona rağmen gelirken üşüdüm şu 3 5 gün için kışlık astarıda takacağım ama akşamda trafikte terletiyor. :)

https://www.trendyol.com/venom/tour...ir-bir-beden-buyuk-siparis-veriniz-p-75962104

https://www.motomax.com.tr/4riders-windpro-yazlik-korumali-motosiklet-montu

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Revit Tourque 2 bildiğimiz yazlık file ceketin içine yağmurluk giyebildiğin versiyonu. Bende Levante 2 H2o var. benzer yapıda. Bahar'ın soğuk sabahlarında dahi üşütür. Benim önerim gerçek bir kışlık olur. 15dk ve -2 derece gayet yeterli bir gösterge kışlık almak için

Motosikleti
Triumph Trident 660
Stoklarda kalmamış hocam sağolun.

Şu ürün uygun olur mu hocam daha fazlası mı gerekiyor kastettiğiniz astar için

Bayağı bir araştırdım. Prosev stelvio kağıt üstünde çok iyi görünüyor fakat forumda aramalarda hiç bilgi yok. Trendyol da alan sadece 2 kişi var. Prosev in resmi sitesi yok, üreticisi belli değil. Kullanan duyan yok mu hiç?
Ben prosevin kışlık kamufle eldiven ve montunu kullanıyorum.
Dar bütçe ama ekipmansız olmaz abi diyenler için gayet iyi astarı var. Ancak 30 km yola içlik vesiare şart ,suyu aşırı yağmurda geçiriyor yağmurlukta şart.
Korumalarda 1. Seviye galiba

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar