- Konu Yazar
Teşekkür ederim bilginiz için.Karbüratör ayarını yapman lazım.Eski düzgün çalışan karbüratörünün sıkıntısıda şamandıra iğnesi takılı kalıyor.Bahsettiğin benzin gelen yer yer tahlye çıkışı.Şamandıra kapatmadığında taşan benzinin bir kısmı oradan ve birkısmıda emişden filtreye gidiyor.Yenide boşta kalan hortumun ne olduğunu buradan anlayamam ama benzin otomatiği vakum hortumu falansa ordan hava emmeside sapıttırabilir.O hortumu tıkayıp dene.
**Şimdi ben diyorum ki,Yeni aldığım karburatörün şamandrasını ve diğer jetleri felan eskisine yani benzin akıtan karburatöre taksam olurmu yani sorun çözülürmü ve ne derece mantıklı olur?Sonuçta benzin akıtması haricinde performansı istediğim gibiydi yani sorun yoktu.Ayrıca bahsedilen ucu vidalı hortum ise mevcut değildir eskisinde belirteyim.
**Yeni aldığım karburatörün boşta kalan hortumu sanırım ucunda vida olan hortumdan ama nedense bunun ucunda vida yok ama dediğinizi yaparak deneyeceğim yani hortumun ucunu körleyeceğim.Ayarına gelecek olursak;İnternette araştırdığım kadarı ile karburatörün hava ayarı ile oynanırsa bir daha düzen tutmuyormuş diye çokça yazı var ve açıkçası bu ayarı oynamaktan çekiniyorum:/Sizce gerçekten oynamalımıyım hava ayarı ile.
Cevabınızı bekliyorum ve maddeler halinde yazarsanız sevinirim.
İYİ AKŞAMLAR.
not:BU BÖLGEDEKİ MOTORCULARA GİTTİĞİMDE SORUNU ANLATIYORUM;HEMEN BAKMAK LAZIM YOK ATEŞLEMESİNDEN YOK BAŞKA BİR YERİNDEN DİYEREK KAZIK ATMAYA ÇALIŞIYORLAR.HALBU Kİ,ELEKTRİK AKSAMINDA BİR SORUN OLSA ESKİ KARBURATÖRDEDE BENZİN KAÇIRMASI HARİCİNDE GAZ KESME SORUN OLMASI GEREKMEZMİYDİ?