Çok doğru, çünkü fason bir üretim. Çin'in herhangi bir şehirindeki herhangi bir fabrikada üretiliyor olması muhtemel. Yani bu pekala bir konserve kutusu fabrikası da olabilir. O an üretim bandındaki işçi uyukladıysa o sıradaki ürün bozuk, yok verimli çalıştıysa o anda önünde olan ürün sağlam çıkabilir.Oytun' Alıntı:İstikrarsız bir üretimi var demekki. Dediğiniz gibi şansa kalmış. Standart bir kalite yok anlaşıldığı kadarıyla.
Fason üretimde önemli olan ortaya o ürün benzeri bir şey çıkmasıdır. Televizyonsa televizyon benzeri; fotoğraf makinasıysa fotoğraf makinası benzeri, motosikletse motosiklet benzeri... Üretim tamamlandıktan sonra isteyen firmalar (kavun-karpuz firmasından, düdüklü tencereciye kadar) buraya giderler ortaya karışık bir şey yaptırırlar (cruiser-cross-sport-scooter) daha sonra üstlerine janjanlı bir etiket basarlar (Zanuni gibi) veya tamamlanmış motosikleti değil de parçaları alırlar ve Türkiye'de kurdukları bir "montaj" fabrikası ile "kardeşim Türkiye'de üretiyoruz" deyip ona da yine janjanlı bir isim bulup (Marput gibi) sunarlar piyasaya.
Tabi ki herkesin Honda, Yamaha, Suzuki alacak parası yoktur, tabi ki bu motosikletlere piyasadaki fiyatları düşürdükleri için minnettarız ancak burada iş Zanuni ve Marput gibi firmalara düşüyor. Gerekli teknik destek, güleryüzlü ve bilgili ekip, stoklarda tutulan bol yedek parça ile aldığımız bu motorlardan daha az şikayet etmemiz sağlanabilir. Örneğin, kısa sürede biten debrijay balatası, stoklarda ucuz ve bol miktarda bulundurulursa şikayetimiz bir ölçü olsun azalır.