Konu saçma yerlere gidiyor. O hakli, bu haksiz vs vs vs... Ortada yitip giden canlar varken bu yaptiğiniz ayip...
Tadinda birakin, uzatmayin.
ALLAH rahmet eylesin, tahsilatlarini affetsin... Bize bir tek bunu demek düşer.
Varsayimlar, teoriler üretmek saçmalik...
İki genci düsünüp dua edin, sidik yaristiracağiniza..
Ambulansın lastiği janttan atmış artık ne kadar hızlı çarptılarsa. İnanın bu şekilde ölen insanlara acımıyorum, en azından başkalarının canını almamışlar. Yine de ışıklar içinde uyusunlar çok gençlermiş, video da söylenildiğine göre birisi 90 diğeri 91 doğumluymuş. 150-200 kiloluk bir alet en az 1000 - 1200 kiloluk aracın lastiğini çıkartmış.... Hızı düşünün artık.
Buda yanlış , arkadaş biraz sevimsiz yazmış ama yinede bu mantıkla yürürsek , ölen öldürülen insanların peşinden mahkemelerde kurulmasın davalarda açılmasın. Çünki o mahkemelerde ölenlerin arkasından denmeyen kalmıyor.Vefat eden insan/insanların arkasından konuşmak dinimizde yeri YOK.
Ambulansın lastiği janttan atmış artık ne kadar hızlı çarptılarsa. İnanın bu şekilde ölen insanlara acımıyorum, en azından başkalarının canını almamışlar. Yine de ışıklar içinde uyusunlar çok gençlermiş, video da söylenildiğine göre birisi 90 diğeri 91 doğumluymuş. 150-200 kiloluk bir alet en az 1000 - 1200 kiloluk aracın lastiğini çıkartmış.... Hızı düşünün artık.
Maalesef rahmetli, üyesi olduğum bir motor forumunda yazardı, açtığı bir başlık, SS ile uzun yoldu. Çok tavsiye veren oldu, dikkat et falan gibi, daha sonra kaza yaptığı 1000rr ı aldı, resimlerini paylaştı. Artık o oldu, bu oldu denmez ama, motoru ile yaptığı gezilerden ve inanılmaz hızlardan bahsetti, çok şok olduk. Allah rahmet eylesin.
Trafiyke asli kusurlu sayılan haller :
-Kırmızı ışıklı trafik işaretlerinde veya yetkili memurun dur işaretinde geçmek.
-'Taşıt Giremez' trafik işareti bulunan karayolunda veya bölünmüş karayolunda karşı yönden gelen trafiğin kullanıldığı şerit, rampa ve bağlantı yollarına girmek.
-İkiden fazla şeritli taşıt yollarında karşı yönden gelen trafiğin kullandığı şerit veya yol bölümüne girmek.
-Arkadan çarpmak.
-Geçme yasağı olan yerlerden geçmek.
-Doğrultu değiştirme manevralarını yanlış yapmak.
-Şeride tecavüz etmek.
-Kavşaklarda geçiş önceliğine uymamak.
-Kaplamanın dar olduğu yerlerde geçiş önceliğine uymamak.
-Manevraları düzenlenen genel şartlara uymamak.
-Yerleşim birimleri dışındaki karayolunun taşıt yolu üzerinde, zorunlu haller dışında park etme ve duraklama ve her durumda gerekli tedbirleri almamak.
-Park için ayrılmış yerlerde veya taşıt yolu dışında kurallara uygun olarak park edilmiş araçlara çarpmak.
Demem o ki . Hızlı gitmek asli kusur değil. Motosiklet hızlı gidiyor olabilir. Eğer bir şerit ihlali varsa bunu diğer araç yapmış olmalı.
Ve bunu ilgililer göz önünde bulundurucak mı acaba.
( yanlış anlaşılmasın hızlı gitmek asli kusur sayılmasada , ölümün doğrudan nedenidir. Kusurlu olup hayatta kalmak , kusursuz olup ölmekten iyidir. Yollarda her yıl binlerce insan haklı olarak ölüyor bunu unutmamak lazım , olayın hukuki yönü açısından önemli sadece kusur oranı )
Buda yanlış , arkadaş biraz sevimsiz yazmış ama yinede bu mantıkla yürürsek , ölen öldürülen insanların peşinden mahkemelerde kurulmasın davalarda açılmasın. Çünki o mahkemelerde ölenlerin arkasından denmeyen kalmıyor.
Merakımdan soruyorum, yanlış anlamayın eleştirmek için değil, kesinlikle kafam karıştığı için soruyorum,hızlı gitmek asli suç(kusur) değil demişsiniz, şehir içi ve şehir dışı hız limitleri aşıldığı zaman, radara yakalandığımız zaman ödediğimiz cezanın türü ne oluyor? Rahmetli 200+ bir hızla gidiyordu sanırım, bu temel bir trafik hız sınırı ihlali olmuyor mu? Yane asli olmayan ceza da var mı?
İnanın muhalefet olmak için sormuyorum,belki farklı birşey demek istediniz, ben anlıyamadım tekrar sorim dedim![]()
Kazasız Belasız Sürüşler