cbf 125 enjeksiyonlu... ybr yi enjeksiyonlu yapsınlar , tekerleri biraz kalın yapsınlar, aks arasını açsınlar yani motoru az uzatsınlar (cbf gibi) bak o zaman kim honda alır... herkes ybr alır...
yağ yakma konusuna gelince, bizim ilçede kullananlara sordum, sıkıştırmadan kullanan ve 2000 km de bir yağını değiştirenlerin hiç birisi şikayetçi değil motorundan... ayrıca tekleme sorunu da ilginçtir bizim ilçede yok... ben de test ettim 2011 bir motoru, dedikleri gibi 5 . viteste 70-80 le sabit hızda bir süre kullandım... hiç bir belirti yok... sorduklarımda da yok.. yani istisna bazı kullanıcılarda sorun çıktı diye yerin dibine batırdınız motoru... zaten şikayeti olan girip de internette araştırma yapmaz , foruma katılmaz, gezer keyfine bakar... şikayeti olan 2-3 kişi foruma yazdı diye, motoru linç ediyorsunuz, tam bir dedikodu pazarı ... eğer dediğiniz gibi tüm cbf ler tekliyor olsaydı, honda motorları geri çağırırdı... ya da millet hala sıraya girmezdi cbf almak için...
bana soruyorsanız sen hangisini tercih edersin diye, bekliyorum, ybr sağlam ekonomik ama cılız... cbf güçlü konforlu ama o kadar çok konuşuldu ki bu kronik sorunlar, mart ayına bıraktım motor almayı... iki motorun da 2011 ini sürdüm, cbf her yönden daha rahat, keyifli... bir arkadaşımda 2011 modeli var, 1 aydır kullanıyor, onun izlenimlerini ve bakımlarını izliyorum, mart ayında inşallah ben de fuardan sonra bir cbf alacağım... b planı ise eski model bir nx4 falcon , xl 200 gibi pahalı seçenekler( enduro tarzı sağlam bir motor)... asla bir ybr değil...