Yeni başlıyorum, tavsiye

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Anlaşılan senin kafan baya karışık.Önce hız meraklısı değilim demişsin sonra dağ bayır gezmeyi severim demişsin sonra da supersportlardan hangisini tavsiye edersiniz demişsin.Merak etme bu kadar farklı model ve tarz varken kafanın karışması normal.Öncelikle tarzını belirlemelisin.Supersportlar asfalt motorudur dağ bayır gezemezsin ve ayrıca hız için yapılmışlardır.Uzun zaman kullandığında rahatsız edicidir.Ancak touring tarzı motorlar rahattır.Daha uzun kmler gidersin.Enduro touring tarzı motorla hem dağ bayır gezersin hem asfalt motorudur.500 cc'ler biraz fazla yakar.Benzine çok para harcarsın.250'lilerde fazla piyasası olmayan bir grup.Çoğu kişi 250'lik almak yerine ikinci el bir 500 lük almayı tercih eder.Ancak iki teker için 140-150 km son hız yeterlidir hem de yakıt tüketimi ekonomik olsun dersen Yamaha Ybr 250 ya da honda CBF 250 idealdir.Bol bol gezersin.250 cc'nin altına inersen belli bir süre sonra uzun yol için yetersiz olduğunu anlarsın.Satıp yüksek cc'ye geçeyim derken de bir sürü zarar edersin.

kingman30 yorum için çok teşekkür ederim. Ben dağ bayır derken asfalt yolu kastediyordum. Sanırım yanlış anlaşılma oldu. Daha çıkacak olsam bisikletimden inmem. Kaç yıllık dağ bisikletçisiyim. :D

dostum monrero dıe bi motor geldi 250 lik ne küçük ne büyük bi araştır derim tam senlik yada haysoung 250 gtr var bunlar sana uyar küçük 125 liklere bakma bence :mrgreen:

cimg0080ie4.jpg

eksozları kendi istegimler daha buyuk yaptım yani deiştirdim :mrgreen:

bunlar orjinalı deil ama çok acayip deiğişiyo sesi motorun fikir olsun :)

cimg0071bs8.jpg

buda benımkı :mrgreen:

Son düzenleme:
Değerli ELINT,

Ben bu işe başlayalı yaklaşık 2,5 ay oldu. Daha öncesinde gram sürüş mürüş bilmiyordum. Ama bildiğim tek şey, içimden geçirdiğim ve teknik özellikleri anlatırken senin "saniyede 191 defa dönen" kelimesi ile somuta indirgediğin GÜÇ oldu.

şu an geceleri trafiğe çıkıyorum. (işten artakalan vaktim de caddelerde kimse yokken) bildiğim şey şu: motosiklet gerçekten çok zevkli bir şey. Fakat bu zevki kontrol etmek ondan daha önemli. her zaman aklıma gelen şu oluyor, birilerine hava atmaya kalkma maksadıyla bunu süren birisi, yere düşüpte çenesi parçalandığında, ağzından diş kırıntılarını tükürmeye başladığında, ya da adrenalinden dolayı yalnızca şekil deformasyonunu görebileceği, acısını sonradan hissedeceği kırıklarına baktığında ne düşünecek? kim alkışlayacak onu? cesaret madalyası mı takacaklar? ee, 130 la 1 vitesin sonuna çıktı, birileri baktı, gıpta etti, ee daha sonra?

bilemiyorum, sanırım motoru kullanmak amacıyla ilgili bu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar