Yeni başlayan için motorsiklet önerisi

Selamlar. İstanbul'da yaşayan, ilk kez motora sahip olacak birisiyim. Bulunduğum durumu açıklayayım. Evimin konumu nedeniyle bir araca, motosiklete ihtiyacım var; ortalama 2 km'lik mesafelerde kullanmak için. Ancak deneyim kazandıktan sonra 15 km'deki işime gidip gelmek için de düşünüyorum bu aracı ama bu şu anın konusu değil (Bu 15 km'nin çoğu çevre yolu). Zaten çok kilometre koymayacağım ve uçup kaçma derdim yok. Bütçe olarak taksitle 130 bin TL'lere çıkabilirim (Bu koşul 50 bin TL ve üzeri için mevcut). İlk adımda aklımda 50-80 cc bir makine alıp mahallede kullanayım diyorum. Ama hem alacağım motoru ileride satabilme düşüncesi ve işe gitme durumu olursa diye de 125'e kadar çıkmayı düşündüm. Model olarak aslında gönlümden SYM Fiddle IV geçiyordu ancak taksitli bir ödeme seçeneği mevcut değil, bayide yok artık veya Jet X olabilir, onun da fiyatı bütçemin üzerinde kalıyor. Bunlar yerine Freccia 150 düşündüm. Bu sefer de kronikleri, servis ağı gibi şeyler denkleme giriyor. Bu denklemi çözemedim; deneyimli arkadaşlarım yardımcı olursa çok sevinirim. İyi günler dilerim.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Butcene uygun Jet X buluyorsan cok guzel ki.. Yerinde olsam Jet X e yonelirdim. Satmayan bi motor degil, kuryelerde ve normal binen arkadaslarda bol bol goruyorum. Muadil parca durumlarini, uyumluluklarini bi sor sorustur derim, bakimlari kaca cikiyor diye servisleri bi arayip fiyat iste oyle degerlendir hocam. 3-4 telefon gorusmesiyle cok net bilgi edinebilirsin.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Ilk etap icin dusuk cc olur ama cevreyolu diyince 250 ccler gerekir bence. Tabi cevreyolundan kasit tem ise. E5 ise 150ccler yeterli olur.
Ben de 150 cc ile basladim, sonradan w50 ccye gectim ve cevreyolu da kullandim, oradan biliyorum

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Sym nin mamba dedikleri motora bak bence..
160 cc ama 250 liliklerle performansta yarışır..
Biraz da gençsen sana uyar..
Piyasası da var..İlgi çeken motor..

Motosikleti
Yamaha MT-25
Butcene uygun Jet X buluyorsan cok guzel ki.. Yerinde olsam Jet X e yonelirdim. Satmayan bi motor degil, kuryelerde ve normal binen arkadaslarda bol bol goruyorum. Muadil parca durumlarini, uyumluluklarini bi sor sorustur derim, bakimlari kaca cikiyor diye servisleri bi arayip fiyat iste oyle degerlendir hocam. 3-4 telefon gorusmesiyle cok net bilgi edinebilirsin.
bence yürüyen hissiyatı nmaxe çok yakın pcxden daha rijit bir alet ve çok kaliteli hissiyatı var . İkinci elde çok uyguna düşüyor , ikinci el temiz düşünülebilir . 2 yıl önce arkadaşımın jetx nardo gri motosikleti ile mersinde kaza yaptım . ertesi gün servise gidip motorun sol taraf bütün greanjlarını satın aldık , öbür gün motor sıfır gibi yapılıp teslim edildi . Halen kullanmakta ve çok memnun.

Debriyaj mı olsun cvt mi olsun?
Cvt olsun
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Dediğiniz gibi gönülden Jet X geçiyor ancak Mentzer'in dediği gibi ikinci elde uyguna bulabiliyorsun ancak öyle bir nakit olmadığından dolayı değerlendiremiyorum. Eğer varsa daha uygun ve sürdürülebilir modeller hakkında ne düşünüyorsunuz?

Altai tank X125 tavsiye ederim.

Yarı otomatik, vitesli ama debriyaj yok.

Motor altta çok dengeli aralardan kaçmak için uygun.

Sürati yeterli 105 katran gördüm ama GPS 90 dedi.

Yakıt 2.5 litre 100 km de .

Sağlam uzun seneler idare eder.

2024 ler 70 k civarı sıfır bulunabilir.

Motosikleti
SYM Wolf SB 250 NI RKS Freccia 150
12 bin kmde sıfır aldığım freccia 150'im var. 1500kmde arka balata bitirmesi dışında bir sorun yaşatmadı bana :D rks işi baya şansa göre çıkıyor sanırım.

Peki Sym modelleri için ikinci elde kaç kmler uygun sayılabilir?

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Altai tank X125 tavsiye ederim.

Yarı otomatik, vitesli ama debriyaj yok.

Motor altta çok dengeli aralardan kaçmak için uygun.

Sürati yeterli 105 katran gördüm ama GPS 90 dedi.

Yakıt 2.5 litre 100 km de .

Sağlam uzun seneler idare eder.

2024 ler 70 k civarı sıfır bulunabilir.
Abi tecrubelerinizi ve izlenimlerinizi hala bekliyoruz :)

Motosikleti
Dominar 250
TVS ve Heronun scooter modellerine bakabilirsin hem fiyatları uygun hem piyasaları var.

• Beğen
Tepkiler: Ged
Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
TVS ve Heronun scooter modellerine bakabilirsin hem fiyatları uygun hem piyasaları var.
TVS Jupiter 125 ve Hero Dash 125'te bildiğim kadarıyla ABS hâlâ yok. ABS'siz motor almanızı önermem. İkinci el belirttiğiniz bütçelere uygun SYM ve Kymco marka scooterlara bakabilirsiniz. Çevre yolu olacaksa tabii ki 250cc daha iyi olur ama Kymco Dink R 150, SYM Jet 14 200, Jet X vs. bakabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Ged
Sayın OZO 12 kardeş, sen herkese kulak asma bak beni dinle al bir tane SYM Fiddle 3 (sıfırı yok onun yerine Fiddle 4 var ben de 2017 model Fiddle 3 var (fakir vespası) tipinde 20 bin km oldu servis harici hiçbir masraf çıkarmadı yağ,buji ,hava filteresi haricinde ( kendim yapıyorum) yakında kayış değiştiricem de hala parformansı iyi, parça sorunu yok,önde iki tane torpito gözü, sele altında ufak bir bölüm, alet adavat için çok yeterli,arkada 35 lt lik bir Topcase çarşı pazar, bakkal ,çakkal derken evin her ihtiyacını karşılıyor, seramik kaplı silindirli Max sürat 110/ km h 3 lt civarı sarfiyatı var, iki kişi ile 80/90 civarı sürati var, benimki karbüratörlü model yeniler enjeksiyonlu yok efendi çevre yoluymuş zayıf kalırmış, ya kalırsa kalsın tabakhaneye birşeymi yetiştiricez, Fiddle 4 al başın ağrımaz, bir bak incele istersen ha bana yetmez dersen gene SYM nin diğer modellerini incele, bütçen yeterse Hondanın ürün yelpazesinide incele ha yok dersen aklına ve kafana yatan bir Scooter bakarsın hayırlısı olması dileklerimle, selam ve sevgiler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar