- Konu Yazar
Selamlar. İstanbul'da yaşayan, ilk kez motora sahip olacak birisiyim. Bulunduğum durumu açıklayayım. Evimin konumu nedeniyle bir araca, motosiklete ihtiyacım var; ortalama 2 km'lik mesafelerde kullanmak için. Ancak deneyim kazandıktan sonra 15 km'deki işime gidip gelmek için de düşünüyorum bu aracı ama bu şu anın konusu değil (Bu 15 km'nin çoğu çevre yolu). Zaten çok kilometre koymayacağım ve uçup kaçma derdim yok. Bütçe olarak taksitle 130 bin TL'lere çıkabilirim (Bu koşul 50 bin TL ve üzeri için mevcut). İlk adımda aklımda 50-80 cc bir makine alıp mahallede kullanayım diyorum. Ama hem alacağım motoru ileride satabilme düşüncesi ve işe gitme durumu olursa diye de 125'e kadar çıkmayı düşündüm. Model olarak aslında gönlümden SYM Fiddle IV geçiyordu ancak taksitli bir ödeme seçeneği mevcut değil, bayide yok artık veya Jet X olabilir, onun da fiyatı bütçemin üzerinde kalıyor. Bunlar yerine Freccia 150 düşündüm. Bu sefer de kronikleri, servis ağı gibi şeyler denkleme giriyor. Bu denklemi çözemedim; deneyimli arkadaşlarım yardımcı olursa çok sevinirim. İyi günler dilerim.