Yeni Başladım…

Motosikleti
Dominar 250
Arkadaşlar herkese selamlar. Motorsiklet dünyasına Dominar 250 ile ben de katıldım. Bayiden tamamını kredi kartına vade farksız sıfır aldım motorumu. Daha önce hiç motorum veya tecrübem olmadı, tamamen sıfırdan başladım anlayacağınız. Yıllardır araba kullanıyorum o tecrübeme güvenerek vitesli bir model tercih etmek istedim. Başlarda çok stop ettiriyordum pişman oldum vitesli aldığıma ama sonradan alıştım ve çok sevdim dominarı. Havalar yağışlı ve soğuk olduğu için çok binemiyorum maalesef. Motorum şuan 450 kilometrede ve rodaj bakımına götüreceğim yakın zamanda. İstanbul Avrupa yakasında güvenilir işini temiz düzgün yapan bajaj servisi öneriniz var mı? Ayrıca yeni başlayan kardeşinize önerileriniz nelerdir herkese iyi pazarlar dilerim…

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin. Ekipmanlarınızda eksik varsa tamamlamanızı ve de ilk fırsatta kapalı alan hakimiyet eğitimi almanızı tavsiye ederim.

Sorunuzun cevabına gelirsek; Kağıthane'de Peker Motor'un ismini duydum ama deneyimlemedim.

Motosikleti
Dominar 250
Hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin. Ekipmanlarınızda eksik varsa tamamlamanızı ve de ilk fırsatta kapalı alan hakimiyet eğitimi almanızı tavsiye ederim.

Sorunuzun cevabına gelirsek; Kağıthane'de Peker Motor'un ismini duydum ama deneyimlemedim.
Teşekkür ederim hocam hakimiyet eğitimi
kesinlikle alacağım

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Hayırlı olsun. Kazasız belasız keyifli geziler dilerim.

İlk fırsatta ekipmanlarınızı eksik olanları da toparlayın eğer eksikse ve 50m sürücem, park yerinde yerin değiştiricem bile deseniz her zaman tam ekipman sürün.
Tam ekipman derken en az bu 5 parçayı diyoruz:
Kask,
Mont,
Korumalı otosiklet pantalonu,
Korumalı motosiklet botu,
Korumalı motosiklet eldiveni.
Yaz kış demeyin, ekipmana önem verin, bu motor küçük, yalnızca şehir içi sürüyorum falan bahane etmeyin, 50km hızda yapılan kaza bile ciddi hasara neden olur, bir tek kask yetmez yani.

Eğitim konusunu da tommygun yazmış, ben de tekrar etmiş olayım.

Motosikleti
Dominar 250
Hayırlı olsun. Kazasız belasız keyifli geziler dilerim.

İlk fırsatta ekipmanlarınızı eksik olanları da toparlayın eğer eksikse ve 50m sürücem, park yerinde yerin değiştiricem bile deseniz her zaman tam ekipman sürün.
Tam ekipman derken en az bu 5 parçayı diyoruz:
Kask,
Mont,
Korumalı otosiklet pantalonu,
Korumalı motosiklet botu,
Korumalı motosiklet eldiveni.
Yaz kış demeyin, ekipmana önem verin, bu motor küçük, yalnızca şehir içi sürüyorum falan bahane etmeyin, 50km hızda yapılan kaza bile ciddi hasara neden olur, bir tek kask yetmez yani.

Eğitim konusunu da tommygun yazmış, ben de tekrar etmiş olayım.
Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Kaskım montum ve eldivenim var diğerlerinize maddi olarak rahatladıktan sonra tamamlayacağım inşallah. Kazasız sürüşler dilerim.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Dünyamiza hosgeldiniz. Cok dogru ve keyifli bir karar verdiniz. Motosiklet keyiftir genc ve zinde tutar insani.

Keyifle ve güvenle kulannin güzel motorunuzu.

Motosikleti
Dominar 250
Dünyamiza hosgeldiniz. Cok dogru ve keyifli bir karar verdiniz. Motosiklet keyiftir genc ve zinde tutar insani.

Keyifle ve güvenle kulannin güzel motorunuzu.
Çok teşekkür ederim tekerinize taş değmesin inşallah
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hoş geldiniz. Acele yok, yavaş ve dikkatli olun 👍
Eğitim konusunda @tommygun gerekeni söylemiş. @espresso yinelemiş, bende noktalayayım bari.
Mümkün olduğunca yavaş ve temkinli ilerlemeye ve trafiği okuyarak ilerlemeye gayret ediyorum. İşe 50 dakkada gittiğim yolu acemi ve çok yavaş gitmeme rağmen 20 dakkada gidiyorum. Motorsiklet gerçekten nimetmiş 😂

Motosikleti
Forza 250
Yüksekten başlamışsın. Dominar 250 başlangıç motoru için fazla güçlü. Önce yavaş motorlarla bir iki kaza yap, Bu şekilde yaparsan bir yerlerini kırmadan acemiliği atlatman daha olası. Bu mesajın moral bozucu olduğunun farkındayım ama gerçekleri söylemek lazım kardeş. Senin daha çevre görüşünü geliştirmen lazım, iki teker mantığını tecrübeyle beynine kazıman lazım. Ne kadar güçlü motor o kadar büyük risk. Düz mantık.

Motorsiklet gerçekten nimetmiş
Üfff hem de nasıl. Motorcuların dünyasına uzak kalanlar nasıl bir şey kaçırdıklarını bilselerdi, onu bizden almak için bizimle savaşırlardı.

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Hoş geldiniz.
Umarım iki teker üstünde yeni başlayan maceranız her daim yüzünüzde gülücük olur.

Motosikleti
Dominar D250
Hayırlı olsun hoşgeldiniz,

ben de sizin gibi sıfır km dominar 250'yi taksitle 2025 temmuzda alarak başladım, ilk motosikletim, tercihimden memnunum ama; devamını mesaj sonunda yazacağım.

İlk olarak önerim kesinlikle önceki mesajlarda yazdığı gibi tam takım ekipmanı tamamlayın, bu işin şakası yok, her ekipmanın bir sebebi var, kesinlikle ekipmansız kullanmayın, bir süre sonra arabada emniyet kemerine alışınca takmadan sürememek gibi bu ekipmanlarda sizin bir parçanız olacak.

2.önerim; hiç zaman kaybetmeden üstündeki çöp lastiklerden kurtulun, ben iyi kötü idare ediyor derken ışıklardan kalkıp döndüğüm anda kendimi yerde buldum, fabrikasyon mrf lastikler tamamen bir çöp, Metzeler yada Pirelli takıp sürüş keyfinize bakın, çok farkedecek.

3.önerim, zaten İstanbuldasınız, ilk fırsatta Honda'nın sürüş eğitimine yazılın, kendinize hangi seviye uygunsa oradan başlayın, çok faydasını göreceksiniz. ben bu hafta eğitimi aldım şimdi keşke daha önce alsaymışım diyorum.

Şimdi bunlardan sonra yukarıdaki ama kısmına geleyim,
Dominardan soğutmak istemem ama objektif olmak adına fikirlerimi belirteyim, motoru çok seviyorum, ben vücut olarak kalıplı biriyim ve altımda birçok 250cc oyuncak gibi kalabiliyor, dominar ise oldukça kalıplı, parçası ucuz, maliyetsiz bir motor.

fakat geçen gün eğitimde Honda kullanınca motorumdan soğudum, ilk başta CB125 F ile başladık, bu motorlar dominarın yanında inanılmaz basit ve hafif geldi, bizim Dominar maalesef çok ağır ve ben sürüşün büyük kısmında Dominar ile güreş tutuyormuşum gibi hissettim Honda'ya bindikten sonra.
Eğitimin sonunda tadımlık CB650 R ile sürüş yaptık ve o an anladımki bizim Dominar motosiklet ise bu makinalar başka birşey :D güç bir başka, makine kendi yürüyor hiç efor sarf etmiyorsun, konforu bir başka, kalitesi muazzam.
maalesef bu nedenle Dominar'dan biraz soğudum ve ilk fırsatta kaliteli bir motosiklete geçmek istiyorum. Ama başlangıç için tercihimden memnunum, bu fiyatlara en mantıklı sıfır motosiklet Dominar görünüyor.

Allah kaza bela vermesin güle güle kullanın.

++ ekleme; dominarda katalizör sorunu var, katalizör eriyip parçalanıp blok içine kaçıyor, ben bayiden çıkartmadan ilk iki katalizörü söktürdüm, şuan bir endişem yok.

Motosikleti
Dominar 250
Yüksekten başlamışsın. Dominar 250 başlangıç motoru için fazla güçlü. Önce yavaş motorlarla bir iki kaza yap, Bu şekilde yaparsan bir yerlerini kırmadan acemiliği atlatman daha olası. Bu mesajın moral bozucu olduğunun farkındayım ama gerçekleri söylemek lazım kardeş. Senin daha çevre görüşünü geliştirmen lazım, iki teker mantığını tecrübeyle beynine kazıman lazım. Ne kadar güçlü motor o kadar büyük risk. Düz mantık.

Üfff hem de nasıl. Motorcuların dünyasına uzak kalanlar nasıl bir şey kaçırdıklarını bilselerdi, onu bizden almak için bizimle savaşırlardı.
Evet haklısınız biraz yüksekten başladım. Boyum 190 altımda sinek gibi kalmayacak biraz cüsseli bir model olsun istedim. Kendimide kontrol edebileceğimi düşündüm riske girecek hareketler yapmamaya özen gösteriyorum yaşlandık kanımız eskisi gibi hızlı akmıyor artık 😂 bakalım inşallah sorun çıkmaz. Teşekkür ediyorum

Hoş geldiniz.
Umarım iki teker üstünde yeni başlayan maceranız her daim yüzünüzde gülücük olur.
Çok teşekkür ederim hep beraber inşallah

Hayırlı olsun hoşgeldiniz,

ben de sizin gibi sıfır km dominar 250'yi taksitle 2025 temmuzda alarak başladım, ilk motosikletim, tercihimden memnunum ama; devamını mesaj sonunda yazacağım.

İlk olarak önerim kesinlikle önceki mesajlarda yazdığı gibi tam takım ekipmanı tamamlayın, bu işin şakası yok, her ekipmanın bir sebebi var, kesinlikle ekipmansız kullanmayın, bir süre sonra arabada emniyet kemerine alışınca takmadan sürememek gibi bu ekipmanlarda sizin bir parçanız olacak.

2.önerim; hiç zaman kaybetmeden üstündeki çöp lastiklerden kurtulun, ben iyi kötü idare ediyor derken ışıklardan kalkıp döndüğüm anda kendimi yerde buldum, fabrikasyon mrf lastikler tamamen bir çöp, Metzeler yada Pirelli takıp sürüş keyfinize bakın, çok farkedecek.

3.önerim, zaten İstanbuldasınız, ilk fırsatta Honda'nın sürüş eğitimine yazılın, kendinize hangi seviye uygunsa oradan başlayın, çok faydasını göreceksiniz. ben bu hafta eğitimi aldım şimdi keşke daha önce alsaymışım diyorum.

Şimdi bunlardan sonra yukarıdaki ama kısmına geleyim,
Dominardan soğutmak istemem ama objektif olmak adına fikirlerimi belirteyim, motoru çok seviyorum, ben vücut olarak kalıplı biriyim ve altımda birçok 250cc oyuncak gibi kalabiliyor, dominar ise oldukça kalıplı, parçası ucuz, maliyetsiz bir motor.

fakat geçen gün eğitimde Honda kullanınca motorumdan soğudum, ilk başta CB125 F ile başladık, bu motorlar dominarın yanında inanılmaz basit ve hafif geldi, bizim Dominar maalesef çok ağır ve ben sürüşün büyük kısmında Dominar ile güreş tutuyormuşum gibi hissettim Honda'ya bindikten sonra.
Eğitimin sonunda tadımlık CB650 R ile sürüş yaptık ve o an anladımki bizim Dominar motosiklet ise bu makinalar başka birşey :D güç bir başka, makine kendi yürüyor hiç efor sarf etmiyorsun, konforu bir başka, kalitesi muazzam.
maalesef bu nedenle Dominar'dan biraz soğudum ve ilk fırsatta kaliteli bir motosiklete geçmek istiyorum. Ama başlangıç için tercihimden memnunum, bu fiyatlara en mantıklı sıfır motosiklet Dominar görünüyor.

Allah kaza bela vermesin güle güle kullanın.

++ ekleme; dominarda katalizör sorunu var, katalizör eriyip parçalanıp blok içine kaçıyor, ben bayiden çıkartmadan ilk iki katalizörü söktürdüm, şuan bir endişem yok.
Kıymetli tavsiyeleriniz ve deneyimleriniz için çok teşekkür ederim. Malum maddi imkanlar gücümüz buna yetti elimizdekiyle mutlu olmak zorundayız daha iyilerine de sahip oluruz ileride inşallah. Hondanın sürüş eğitiminide araştırıcam ordan eğitim almayı düşünüyorum bende. Tekrardan önerileriniz için teşekkür ederim tekeriniz düz bassın

Katalizörü söktürünce ses çok değişiyor mu hocam motor zaten gürül gürül çevreye rahatsızlık vermeyelim

Son düzenleme:
Motosikleti
Dominar D250
Katalizörü söktürünce ses çok değişiyor mu hocam motor zaten gürül gürül çevreye rahatsızlık vermeyelim
ben almadan önce araştırmalarımla söktürmeye karar verdim ve motoru teslim almadan söktürdüğüm için orijinal sesi nasıl bilmiyorum, söküldükten sonra ses ustanın dediğine göre bir tık artmış ama rahatsızlık verecek seviyede değil.
3.katalizörü de sökerseniz o zaman tam ceza yazmalık olur ama şuan ilk ikisi iptal haliyle 250cc'ye göre biraz gürültülü gibi gelse de aslında çok gürültülü değil, ben sorun yaşamadım şimdilik.

Motosikleti
Dominar 250
ben almadan önce araştırmalarımla söktürmeye karar verdim ve motoru teslim almadan söktürdüğüm için orijinal sesi nasıl bilmiyorum, söküldükten sonra ses ustanın dediğine göre bir tık artmış ama rahatsızlık verecek seviyede değil.
3.katalizörü de sökerseniz o zaman tam ceza yazmalık olur ama şuan ilk ikisi iptal haliyle 250cc'ye göre biraz gürültülü gibi gelse de aslında çok gürültülü değil, ben sorun yaşamadım şimdilik.
Tamamdır hocam katalizörü rodaj bakımında sorucam bende

Tamamdır hocam katalizörü rodaj bakımında sorucam bende
Bazıları diyor katalizörden öyle çekme yapıyor bazıları kafa kısmında ki kablolar kısa ondan sağa sola tam dönemiyor dönse de elleri bırakınca kasma yapıp hafif kendine doğru çekiyor diyor hangisi doğru bilemem ama katalizör sıkıntısını bayadır dile getiriyorlar.

Motosikleti
startwin thunderstar 1200 tdi
hayırlı olsun peker motora gidebilirsiniz 3 tane bajajım oldu hep oraya giderim tavsiye ederim.

kayalar motor ve balcı motoru deneyimleyen biri olarak tavsiye etmiyorum.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler dilerim.
İlk fırsatta @espresso ve @tommygun ın dediği gibi kapalı alan hakimiyet eğitimi alırsanız motosiklet sürmekten daha fazla keyif alırsınız ve güvenliğinizi de daha az riske atmış olursunuz. Benim tavsiyem de MEB onaylı akademilerden eğitimi almanız. İstanbul'daysanız Murat Bayram Akademi, Zafer Akçay Akademi, Uğur Ertekin ART Akademi ve Ekip Akademi MEB onaylı kurumlar. Hepsi de gayet iyi kurumlardır.

Motosikleti
Hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler dilerim.
İlk fırsatta @espresso ve @tommygun ın dediği gibi kapalı alan hakimiyet eğitimi alırsanız motosiklet sürmekten daha fazla keyif alırsınız ve güvenliğinizi de daha az riske atmış olursunuz. Benim tavsiyem de MEB onaylı akademilerden eğitimi almanız. İstanbul'daysanız Murat Bayram Akademi, Zafer Akçay Akademi, Uğur Ertekin ART Akademi ve Ekip Akademi MEB onaylı kurumlar. Hepsi de gayet iyi kurumlardır.
Ben Murat Bayram'dan eğitim aldım, memnun kalmıştım.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Murat hocanin egitimi iki gun, kapali alan ve yol egitimi. Bi de fiyati daha uygun digerlerine gore

Motosikleti
Murat hocanin egitimi iki gun, kapali alan ve yol egitimi. Bi de fiyati daha uygun digerlerine gore
Ben İstanbul'a yeni taşındığınca henüz kendi adına akademi açmadan, İzmir İMÇ akademinin İstanbul şubesi olarak çalıştığı zamanlar bir günlük kapalı alan eğitimi almıştım, 8 kişilik gruba 9. kişi olarak katılmıştım, Murat Bayram'ın kendisi ve iki tane daha A sınıfı sertifikalı eğitmen ve 2-3 tane de B sınıfı sertifikalı yardımcıları vardı, gayet iyi geçmişti eğitim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar