Hayırlı olsun hoşgeldiniz,
ben de sizin gibi sıfır km dominar 250'yi taksitle 2025 temmuzda alarak başladım, ilk motosikletim, tercihimden memnunum ama; devamını mesaj sonunda yazacağım.
İlk olarak önerim kesinlikle önceki mesajlarda yazdığı gibi tam takım ekipmanı tamamlayın, bu işin şakası yok, her ekipmanın bir sebebi var, kesinlikle ekipmansız kullanmayın, bir süre sonra arabada emniyet kemerine alışınca takmadan sürememek gibi bu ekipmanlarda sizin bir parçanız olacak.
2.önerim; hiç zaman kaybetmeden üstündeki çöp lastiklerden kurtulun, ben iyi kötü idare ediyor derken ışıklardan kalkıp döndüğüm anda kendimi yerde buldum, fabrikasyon mrf lastikler tamamen bir çöp, Metzeler yada Pirelli takıp sürüş keyfinize bakın, çok farkedecek.
3.önerim, zaten İstanbuldasınız, ilk fırsatta Honda'nın sürüş eğitimine yazılın, kendinize hangi seviye uygunsa oradan başlayın, çok faydasını göreceksiniz. ben bu hafta eğitimi aldım şimdi keşke daha önce alsaymışım diyorum.
Şimdi bunlardan sonra yukarıdaki ama kısmına geleyim,
Dominardan soğutmak istemem ama objektif olmak adına fikirlerimi belirteyim, motoru çok seviyorum, ben vücut olarak kalıplı biriyim ve altımda birçok 250cc oyuncak gibi kalabiliyor, dominar ise oldukça kalıplı, parçası ucuz, maliyetsiz bir motor.
fakat geçen gün eğitimde Honda kullanınca motorumdan soğudum, ilk başta CB125 F ile başladık, bu motorlar dominarın yanında inanılmaz basit ve hafif geldi, bizim Dominar maalesef çok ağır ve ben sürüşün büyük kısmında Dominar ile güreş tutuyormuşum gibi hissettim Honda'ya bindikten sonra.
Eğitimin sonunda tadımlık CB650 R ile sürüş yaptık ve o an anladımki bizim Dominar motosiklet ise bu makinalar başka birşey

güç bir başka, makine kendi yürüyor hiç efor sarf etmiyorsun, konforu bir başka, kalitesi muazzam.
maalesef bu nedenle Dominar'dan biraz soğudum ve ilk fırsatta kaliteli bir motosiklete geçmek istiyorum. Ama başlangıç için tercihimden memnunum, bu fiyatlara en mantıklı sıfır motosiklet Dominar görünüyor.
Allah kaza bela vermesin güle güle kullanın.
++ ekleme; dominarda katalizör sorunu var, katalizör eriyip parçalanıp blok içine kaçıyor, ben bayiden çıkartmadan ilk iki katalizörü söktürdüm, şuan bir endişem yok.