güzel başarılarının devamını diliyorum:cat:
merak ettiğim bi konu var bu makinaların ön ve arka dişlileri özelde şu yağılama hep takılıyo kafama acaba yağı pompalarındada bi deişiklik varmı motorların beni aydınatırsan sevinirim.
kask bir sponsorumun hediyesi ve takmam lazimyaptığın emek harcanmış birşey ama kafandaki o kaskın desenei AMERİKA bayrağını çok fazla andırıyor. takacak başka bişi bulamadın mı? kask arai
( hondanın tavsiye ettiği) ama desen iğrençççççççççççççççççççççççç. tabii fikir senin fikrin. hoşuna gittiyse.....
su anda ingilterede 3 numarayim:cat:Cok iyi gercekten. Tebrikler. Yarismalarin sonuclarini da haber verirsen seviniriz
kask dışında bir koruman yok. antreman da olsa hiç düşmüyormusun?
yag pompasinda bir modifiye yok, 5 litre yag var motorda:cat:
Kafama takılan bir soruyu sizlerle paylaşamak istedim.
Motorun öne veya arkaya tek tekere kaldırılması sırasında çalışan motor zarar görürmü?
Malum yer çekimi sebebiyle ön teker havadayken motor yağı arka alt tarafta toplanacak ve pompa yağ almada zorlanabilecek veya hava yapan pompa yağda kabarcıklara yol açabilecektir.İçinde hava kabarcıkları olan yağ yataklara ulaştığında yatak metallerinin arasındaki yağ filminin yırtılması neticesinde yataklar zarar görebilecektir.
Aynı şekilde arka tekerin kaldırılması sırasında öne doğru hücum eden yağ silindirlerin altına dolup yağ sekmanlarının sıyırabileceğinden fazla yağ sıkışmaya hatta sekman kırılmasına-yamulmasına sebep olabilir
Sizlerin fikirleri nelerdir?
Hiç birşey olmaz fırat bu abi mi diyorsunuz:wiinkk:
http://www.motosiklet.net/forum/teknik-bilgiler/30893-ihtiyardan-bir-bilmece.html
Paylaşımlarınız için teşekkürler.
Yağlamada olabilecek olası sorunlara karşı fazla yağ mı koyuyorsunuz?
aman dikkatli ol güzel ve yetenek gerektiren bir iş yapıyosun.ama dikkat ettiğim şey ise böyle tehlikeli hareketleri neden korumasız yapıyosun:silent:
evet, motor dik durdugunda pompaya yag ulassin diye
dogrusunu istersen, dusme noktasini 99% astim, benim yaptigim hareketleri 10-25km hizla yapiyorum, eyer bisey istedigim gibi gitmezse genellikle ayaklarimin ustune dusuyorum:cat: