Bende 600f makinemi satıp düşük cc bi makine arayışına girdiğimde senin gibi cbf ve ybr arasında klmıştım ve 2. el değil sıfır almaı düşünüyodum. Biraz araştırdım ve bana TVS Apache tavsiye ettiler. Şimdi Apache kullanıyorum inanılmaz güzel bi motor
Neden Apache
-Sanılanın aksine çok kaliteli ve sağlam malzemeden yapılmış uzun ömürlü sağlam bir motor.
-Muadillerilerine (ybr 125 , Cbf 150 Ck 125 v.s.) göre çok daha seri ve atik
-Bence tüm muasdillerinin en yakışıklı ve kaslı görüneni
-Muadilleri arsında en güçlüsü 13,5 beygir
-Muadillerine göre extraları fazla (Yan ayaklık,Motor koruma demiri standart donanım)
-Yakıt sarfiyatında çok cimri. Bizzat ölçümüme göre bir depo ile (18 lt.) 550 +/-10km (600 km üzeri yol yaptığını iddia edenlerde var)
-Son sürat olarak muadillerinden üstün. 120 çok rahat görüyorum. 135-140 gördüğünü iddia eden arkadaşlar var
Peki eksik yönleri yokmu elbetteki var
-Henüz TVS olarak çk fazla bilinen bi marka olmaması nedeni ile marka güveni bi honda veya yamaha kadar değil
-6000 devir üzerinde vibrasyon mevcut ama bu vibrasyon olayı kesinlikle geçici bi süre sorun oluyo. Şahsım adına konuşuyorum artık hiç hissetmiyorum bile sadece ilk binenler bunun farkında
-Orjinal lastiklerin ıslak zeminde yol tutuşu çok zayıf ivedi larak değişmesi gerekli
-Gösterge paneli ampulleri kronik rahatsızlığı
Bu basit sorunların dışında gerek görünüm gerek performans çok sağlam iyi bi makine
Seçim senin dostum
Model olarak ikisini de gönül rahatlığı ile alabilirsin... Hangisinin görünüşü hoşuna gidiyorsa onu al, fazla düşünüp kafanı yorma!:wiinkk:
TVS Apache'yi önermem, satarken zorlanabilirsin!
aksine bi durum söz konusu. Özellikle istanbulda 2.el az km temiz apacheler kuryeler tarafından hemen satın alınmakta. İstanbulda apache özellikle kuryelerin bir numaralı motoru diyebilirim