Yeni Alacağım Ne Almamı önerirsiniz

:silent:ARKADAŞLAR BEN 2. EL AZ KULLANILMIŞ MOTOR ALMAK İSTİYORUM
2 MODEL ARASINDA KALDIM
ESASINDA HONDA CBF 150 ALMAYI DÜŞÜNÜYORDUM AMA 2. EL FİYATLARI DA ÇOK PAHALI GELDİ VE AZ İLANI VAR
BİR DİĞER İLGİLENDİĞİM MOTOR İSE YAMAHA YBR 125 LİK OLAN MODEL
ŞİMDİ ACABA İKİSİ ARASINDA SİZ TERCİH YAPSAYDINIZ HANGİSİNİ TERCİH EDERDİNİZ
HANGİSİ DAHA AZ YAKIYOR VE HANGİSİ HANGİ YÖNLERDEN DAHA AVANTAJLI
LÜTFEN AYDINLATIRMISINIZ ARKADAŞLAR
TEŞEKKÜR EDERİM​

:cyclopsan

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hangisi temiz ve hor kullanılmamışsa onu al, ikisi de birbirine ahım şahım üstünlük sağlayamaz.

Bir arkadaşımda CBF 150 var, çok memnun.Makina Mühendisi bir hocamızda ise YBR 125 var.O da çok memnun.Her ikisininde söylediği "Yakıt sarfiyatının çok az olduğu ve motorların sorun çıkarmadığı" (Tabii olarak bu kullanmaya göre değişir)

CBA

bencede hangisi daha temizse onu ala 2 side bomba makinalardır...

:cyclopsanyakıt olarak yamaha ile honda arasında şöyle bir karşılaştırma yapıldığını duymuştum doğrumudur acaba

yamaha için bmw araba gibi çok atak ama dolayısıyla yine bmw arabalar gibi çok yakıyor

honda için ise tam tersi mercedes arabalar gibi daha az seri fakat daha az yakıyor

??

tabi honda cbf 150 lik bir motor yamaha ybr ise 125 lik bir motor

345

Honda cbf bi kaç beygir fazlası var bildiğim kadarı ile yakıtlarıda hemen hemen aynı ben olsam cbf bakardım.

svd

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ikiside seni üzmicek makinadır.ekonomiktir.
lastiklerin durumuna bak en yakın tarihteki bakım maliyetlerine bak 200 300 arama ne kadar temiz ve yeni o kadar iyi.

Mersin İl Temsilcisi
:cyclopsanyakıt olarak yamaha ile honda arasında şöyle bir karşılaştırma yapıldığını duymuştum doğrumudur acaba

yamaha için bmw araba gibi çok atak ama dolayısıyla yine bmw arabalar gibi çok yakıyor

honda için ise tam tersi mercedes arabalar gibi daha az seri fakat daha az yakıyor

??

tabi honda cbf 150 lik bir motor yamaha ybr ise 125 lik bir motor

yahu onun yerine:

cbf 150 : 150CC
ybr: 125CC

güç+tork farkı var. model ve güç olarak incelemeni tavsiye ederim. aralarında çopk fark yok ama ben olsam tvs apache 150cc alırdım

YBR 125 al hocam. Nasılsa bir süre sonra parayı toparlarsan büyük makineye geçmek isteyeceksin. En azından daha az zararla bu işten çıkarsın, YBR'nin satışının da CBF150'ye göre daha kolay olacağına inanıyorum. Aralarında gözle görülür çok bir performans farkı olacağını da sanmıyorum. YBR iyi makinedir, her yola gelir. CBF'in kafa dizaynını beğenmiyorum zaten, YBR daha sadece ve daha hoş bana göre. Yakıt olarak ikisi de 3 aşağı 5 yukarı aynıdır.

Model olarak ikisini de gönül rahatlığı ile alabilirsin... Hangisinin görünüşü hoşuna gidiyorsa onu al, fazla düşünüp kafanı yorma!:wiinkk:

aralarında çopk fark yok ama ben olsam tvs apache 150cc alırdım

TVS Apache'yi önermem, satarken zorlanabilirsin!

Son düzenleme:
Bende 600f makinemi satıp düşük cc bi makine arayışına girdiğimde senin gibi cbf ve ybr arasında klmıştım ve 2. el değil sıfır almaı düşünüyodum. Biraz araştırdım ve bana TVS Apache tavsiye ettiler. Şimdi Apache kullanıyorum inanılmaz güzel bi motor
Neden Apache

-Sanılanın aksine çok kaliteli ve sağlam malzemeden yapılmış uzun ömürlü sağlam bir motor.
-Muadillerilerine (ybr 125 , Cbf 150 Ck 125 v.s.) göre çok daha seri ve atik
-Bence tüm muasdillerinin en yakışıklı ve kaslı görüneni
-Muadilleri arsında en güçlüsü 13,5 beygir
-Muadillerine göre extraları fazla (Yan ayaklık,Motor koruma demiri standart donanım)
-Yakıt sarfiyatında çok cimri. Bizzat ölçümüme göre bir depo ile (18 lt.) 550 +/-10km (600 km üzeri yol yaptığını iddia edenlerde var)
-Son sürat olarak muadillerinden üstün. 120 çok rahat görüyorum. 135-140 gördüğünü iddia eden arkadaşlar var

Peki eksik yönleri yokmu elbetteki var
-Henüz TVS olarak çk fazla bilinen bi marka olmaması nedeni ile marka güveni bi honda veya yamaha kadar değil
-6000 devir üzerinde vibrasyon mevcut ama bu vibrasyon olayı kesinlikle geçici bi süre sorun oluyo. Şahsım adına konuşuyorum artık hiç hissetmiyorum bile sadece ilk binenler bunun farkında
-Orjinal lastiklerin ıslak zeminde yol tutuşu çok zayıf ivedi larak değişmesi gerekli
-Gösterge paneli ampulleri kronik rahatsızlığı

Bu basit sorunların dışında gerek görünüm gerek performans çok sağlam iyi bi makine

Seçim senin dostum

Model olarak ikisini de gönül rahatlığı ile alabilirsin... Hangisinin görünüşü hoşuna gidiyorsa onu al, fazla düşünüp kafanı yorma!:wiinkk:

TVS Apache'yi önermem, satarken zorlanabilirsin!

aksine bi durum söz konusu. Özellikle istanbulda 2.el az km temiz apacheler kuryeler tarafından hemen satın alınmakta. İstanbulda apache özellikle kuryelerin bir numaralı motoru diyebilirim

Son düzenleme:
Ben ybr'nin görüntüsünü daha hoş buluyorum eski farlı olanların yuvarlak ama hangisi daha temiz olursa onu al güzel motorlar.

YBR 125 al hocam. Nasılsa bir süre sonra parayı toparlarsan büyük makineye geçmek isteyeceksin. En azından daha az zararla bu işten çıkarsın, YBR'nin satışının da CBF150'ye göre daha kolay olacağına inanıyorum. Aralarında gözle görülür çok bir performans farkı olacağını da sanmıyorum. YBR iyi makinedir, her yola gelir. CBF'in kafa dizaynını beğenmiyorum zaten, YBR daha sadece ve daha hoş bana göre. Yakıt olarak ikisi de 3 aşağı 5 yukarı aynıdır.
aynen katılıyorum...Ama her ne olursa olsun ikiside çok güzel ve çok kaliteli.

Her ikisi de iyidir.Ancak cüsse olarak cbf 150 daha büyüktür. CBF 150 ile CBF 500 ün boyutları hemen hemen aynıdır. İleride büyük motora geçerken fazla zorlanmazsın.

ybr 125 bence hemnde sana en kralından 2008/ model 7777 km de kazasız sfrından guzel ekstrası bol f1 kornalı koruma demrli jant stcerı mevcut gel bak pişman olmazsın ve sana özel fyt da verıırımm...
6j2684.jpg

http://www.sahibinden.com/2700_tl_ye_ybr_125_---73WQQaXQQ11317660WQQpXQQdisplayitem

:)
YORUMLARINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM
EVET BENDE CBF NİN KAFA DİZAYNINI BEĞENMİYORUM
DİREKSİYON DÜZ İKEN YAKIŞIKLI GÖRÜNTÜSÜ VE FAKAT DİREKSİYON MANEVRA HALİNDEYKEN ÖZÜRLÜ BİR TİPİ VAR
:)

ARKADAŞLAR ŞU LİNKTEKİ MOTORU ÇOK BEĞENDİM FİYATI MODELİ VE KİLOMETRESİ HAKKINDA NE DERSİNİZ ?
http://www.sahibinden.com/6_aylik_sadece_pazartesi_gunune_kadar-89WQQaXQQ12405032WQQpXQQdisplayitem

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar