Yeni alacağım motorda şasi ve plaka uyuşmazlığı

Arkadaşlar merhaba 2.el 250sr alacağım lakin 5664 den sorgulattığım zaman hem plakada hem şasi de farklı bir motorun modeli gözüküyor apachi cross çıkiyor ikisinde de. arkadaş bana ruhsatın fotoğrafını attı ruhsatta 250sr yazıyor lakin içime bir kurt düştü sonuç olarak emin olmak için ne yapmam gerek alacağım motor 250 sr şasi ve plakada yazan apache cross. Bunu arkadaşa sorduğum zaman sigorta bazen yanlış girebiliyor dedi ama genede şüphelendim. 5664 fotosunu bırakıyorum eke
1773244334140-b3874c3d-b746-45e4-b909-c2b0024224dd.jpg

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
sigortalar yanlış yazabiliyolar bu çok sık oluyor

Motosikleti
CB650R
Sigortada modeli yanlış yazdıklarını gördüm de marka dahil nasıl yanlış olabiliyor? Ben olsam güvenmezdim en azından diğer 250sr şasi noları ile karşılaştırırdım genellikle başlangıçları aynı oluyor

Motosikleti
Arora kasırga
Başka motorun künyeyi çakmadikları sürece sorun olmaz. Şasi kazımalıysa ona da kesip kaynak yapıyorlar ama sen noter öncesi karşılaştırıp öyle içeri gir işleme başla.
Kimseye arkanı dönmeye gelmiyor bu devirde. Anında haşırt di bilekbord

Bende ilk motosikletimi aldığımda, sigortada modeli çıkmamıştı farklı bir model yazmışlardı..

Sizde ruhsatta bakın tutuyorsa problem olacağını zannetmiyorum. Bir dahaki poliçe de düzeltirsiniz.

Motosikleti
cf 650mt
doğrudan motoru gör hatta tanıdık bi servis varsa baktır, serviste hasar görünüyor mu ona da baktır. o yaş grubunun motorları daha sıkıntılı olabiliyor. kanları alevli, çakar bi yere, maşa yamulur fark edemezsin vaktiyle. (yani ben gibi acemiler her şeyden anlamıyor)

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Orda dikkat edilmesi gereken şey OFFroad yazıyor... Eğer trafikte yakalanırsanız sıkıntı yaşarsınız..
Poliçenize bir daha bakın.. Allah vermesin kaza durumunda hasar size yıkılır..

Motosikleti
Dominar D250
Bu durumlarda ilk akla gelen ruhsatın yanlış yazılması oluyor çünkü noterdeki memur bazen aracın modelini bulamıyor ya rastgele seçiyor yada araç sahibine soruyor. Mesela son araç satışımda aracın modelini ben seçmiştim noterde :D

Ama ruhsat doğru göründüğüne göre geriye iki seçenek kalıyor;
@alperendegilalper dediği gibi başka motorun şasi numarasını çakmış olabilirler ama tamamen farklı bir model yazdığı için çok ihtimal vermiyorum.

diğer seçenek ve en yüksek ihtimal sigortada yanlış giriş yapmışlardır, genelde araba üzerinde donanım paketini yanlış seçtikleri oluyor hatta bir arkadaşımda şuna şahit oldum, 20li yaşlarda en üst paket audi a4 alınca kasko trafik yüksek çıkıyor diye bayi çalışanı poliçeyi baz donanım üstünden kestirmiş prim ona göre çıktı, arkadaş fark etti de poliçeyi düzelttirdi.

Benim önerim motoru almadan önce satıcıya kaydı düzelttirin, ilk sahibiyse çok uğraştırmaz diye tahmin ediyorum, poliçe yaptırdığı yere bildirir düzeltirler. Sonrasında şasi no ve motor no poliçede, ruhsatta, motosiklet üstünde birbiriyle uyumluysa alırsınız. Aksi halde şasi no çakma işi varsa yarın birgün çalıntı diye başınızı ağrıtabilir.

Motosikleti
Honda Vfr800xCrossrunner
motorun üzerindeki şase no yu ok. ruhsatla uyuşuyorsa sorun yok. sen noter devrini alırken doğru isim yazdır, sigortayı doğru kestir.

Bu durumlarda ilk akla gelen ruhsatın yanlış yazılması oluyor çünkü noterdeki memur bazen aracın modelini bulamıyor ya rastgele seçiyor yada araç sahibine soruyor. Mesela son araç satışımda aracın modelini ben seçmiştim noterde :D

Ama ruhsat doğru göründüğüne göre geriye iki seçenek kalıyor;
@alperendegilalper dediği gibi başka motorun şasi numarasını çakmış olabilirler ama tamamen farklı bir model yazdığı için çok ihtimal vermiyorum.

diğer seçenek ve en yüksek ihtimal sigortada yanlış giriş yapmışlardır, genelde araba üzerinde donanım paketini yanlış seçtikleri oluyor hatta bir arkadaşımda şuna şahit oldum, 20li yaşlarda en üst paket audi a4 alınca kasko trafik yüksek çıkıyor diye bayi çalışanı poliçeyi baz donanım üstünden kestirmiş prim ona göre çıktı, arkadaş fark etti de poliçeyi düzelttirdi.

Benim önerim motoru almadan önce satıcıya kaydı düzelttirin, ilk sahibiyse çok uğraştırmaz diye tahmin ediyorum, poliçe yaptırdığı yere bildirir düzeltirler. Sonrasında şasi no ve motor no poliçede, ruhsatta, motosiklet üstünde birbiriyle uyumluysa alırsınız. Aksi halde şasi no çakma işi varsa yarın birgün çalıntı diye başınızı ağrıtabilir.
5664 deki ve ruhsattaki tescil tarihi birbiriyle tutuyor ama model farklı gösteriyor 'apachi 4v cross' yazıyor. 5664de genede poliçeden düzelttirmesini isteyeyim çok teşekkür ederim bilgi için

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar