Bu durumlarda ilk akla gelen ruhsatın yanlış yazılması oluyor çünkü noterdeki memur bazen aracın modelini bulamıyor ya rastgele seçiyor yada araç sahibine soruyor. Mesela son araç satışımda aracın modelini ben seçmiştim noterde
Ama ruhsat doğru göründüğüne göre geriye iki seçenek kalıyor;
@alperendegilalper dediği gibi başka motorun şasi numarasını çakmış olabilirler ama tamamen farklı bir model yazdığı için çok ihtimal vermiyorum.
diğer seçenek ve en yüksek ihtimal sigortada yanlış giriş yapmışlardır, genelde araba üzerinde donanım paketini yanlış seçtikleri oluyor hatta bir arkadaşımda şuna şahit oldum, 20li yaşlarda en üst paket audi a4 alınca kasko trafik yüksek çıkıyor diye bayi çalışanı poliçeyi baz donanım üstünden kestirmiş prim ona göre çıktı, arkadaş fark etti de poliçeyi düzelttirdi.
Benim önerim motoru almadan önce satıcıya kaydı düzelttirin, ilk sahibiyse çok uğraştırmaz diye tahmin ediyorum, poliçe yaptırdığı yere bildirir düzeltirler. Sonrasında şasi no ve motor no poliçede, ruhsatta, motosiklet üstünde birbiriyle uyumluysa alırsınız. Aksi halde şasi no çakma işi varsa yarın birgün çalıntı diye başınızı ağrıtabilir.