YENGEN Vizeli Çanakkale Gelibolu Turu

Hafta sonu Çanakkale Şehitliklerini gezmek, Şehitlerimize bizlere bu güzel yurdu bıraktıkları için ,bir Fatiha okumak için Çanakkale-Gelibolu turu yaptık.
her ne kadar başta katılacak arkadaşların sayısı pek fazla olsa'da son anda Yengen Vizesi 'ni alamadıkları için bizlere katılamadılar,ama bizler tekrar onların yerine gittik,gördük Fatiha'mızı okuduk ve döndük.
Bilindiği üzere Schengen (Şengen) vizesinin çıkmasıyla Avrupa’da bazı Ülkeler arasın'da dolaşmak daha kolay oldu.
Evli olupta motosikletiyle gezilere çıkmak için'de Yengen vizesi şart yoksa balkonda çekirdek çitlersin veya motosikletinin temizliğini yapar giden arkadaşlarının arkasından iç geçirirsin :p
Yengen vizeli katılan arkadaşlar ;:p
Ben deniz Arjantinli69 Tamer

Fazer Murat arkadaşımız

Fanatik(kendisi Fener bahçeli) Sinan abimiz :p

ve bizlere bu güzel yolculuk'ta eşlik eden Güzellerimiz :p

Güneş doğduktan sonra saat 06:15 gibi Sinan abiyle Boğaziçi köprü girişinde buluşup soluğu Murat kardeşin yanında aldık Bahçeköy otoban saat 06:35

erken yola çıktığımızdan kahvaltı yapmamıştık aç mide ile yolculuk hiç çekilmiyor malum,kahvaltı için molayı Tekirdağ'da veriyoruz :pale:

yolda böceklerden çok çektik,kask vizör temizliği itina ile şekil ;

Çanakkale'ye girmeden tekrar motorlarımızın midesini dolduruyoruz :)

Yolumuz üzerindeki Şehitliklere uğruyoruz Fatiha'mızı okuyoruz.
Şehitlik girişindeki Hitabeler herşeyi anlatıyor zaten
Akbaş Şehitliği ;

Yaşı bir Teyze oturmuş mezar başına dua ediyor :pale:

daha önce 2 kez gelmiş olsam'da görülecek yerler çok ve vakit yetmiyor görmeye O yüzden kapsamlı bir harita alıp güzel bir ayarlama yaptık 2 günde her şehitliği görmek Fatiha okumak için.

yola devam daha çok görülecek yerler var

Çanakkale'ye vardığımızda ilk iş tutmuş olduğumuz Pansiyona gidip motorlarımız üzerindeki yükleri boşaltmak oldu,hem bizleri hem yükleri taşımaktan yoruldu garibanlar :)
biraz yorgun gibi duruyorum sanki,hava çok sıcak ondan olsa gerek :)

bu'da kiraladığımız pansiyon,çok misafir perver bir ev sahibesi hanım vardı,kendisine bizleri ağırladığı ,hazırladığı sabah kahvaltısı için teşekkür ettik

ufak bir dinlenme molası ve Sinan abi postu yatırdı hamağa :p

sonra doğru vakit geçsede öğle yemegi yemeye Çanakkale sahiline :p

yemeği beklerken telefon trafiği başlıyor,her ne kadar Yengen vizesi alınmış olsada :queen:

beni arayan soran yok ev halkı halinden memnun anlaşılan (bu gün bensiz rahatlar ) :)

yemeğimizi yiyoruz ve kaldığımız yerden rotaya devam öncümüz Murat ve harita

sahil kesimindeki topçu tabyaları

soğanlı dere şehitliği;

bunlar'da gerçek mezarlar

yolumuza devam ediyoruz

kuşlar bile sıcaktan saklanıyor İnsan oğlu ne yapsın

Şehitler Abidesi uzaktan görünmeye başladı

ara sıra rüzğar esiyor ve Şanlı Türk Bayrağımız Dalgalanıyor her zamanki gibi

Çanakkale Savaşında tespit edilebilen 60.000 civarı şehidimizin memleketleri

Çok güzel bir Müze ve O zamanlara ait gerçek araç gereçler.bunları toplayıp-bakımını sağlayıp bizlere ulaştıran kişi ve kurumlara teşekkürler.müze girişi 3 tl.

sıcak havadan muzdarip bir canlı daha :pale:

bunlarda O zamanki savaşı anlatan maket yapıtlar ;

yorulmuş görünen motorcu dostlar :p

asker siperleri

resme odaklanmış durumda Murat,acaba neyi çekiyor dikkatlice

arka tarafta şehit mezarları ön tarafta denize giren İnsanlar,doğruluguna siz karar verin :pale:

artık güneş batmak üzere pansiyona dönme zamanı,devamını görmek ertesi güne kaldı

çok fazla sayıda fotoğraf çekmişim siz bunlara bakarken gerisini ben yüklerim
gitmeyen arkadaşlar belki gitmiş kadar olur :)

Tekerinize, yüreğinize sağlık.

Uploaded with ImageShack.us

Bu resimdeki çiviler çok kötü.

Türk askerlerinin zayıf noktalarını araştırırlarken, çoğu askerimizin ayakkabısı olmadığını,olanların da bezden dikilmiş olduğunu görürler.

Buna dayanarak savaş meydanlarına uçaktan bomba değil de bu çivilerden atarlar. Her halukarda sivri uçlardan birisi dik kalacak şekilde tasarlanmıştır ve çok can yakmıştır.

Son düzenleme:
Tekerinize, yüreğinize sağlık.

Uploaded with ImageShack.us

Bu resimdeki çiviler çok kötü.

Türk askerlerinin zayıf noktalarını araştırırlarken, çoğu askerimizin ayakkabısı olmadığını,olanların da bezden dikilmiş olduğunu görürler.

Buna dayanarak savaş meydanlarına uçaktan bomba değil de bu çivilerden atarlar. Her halukarda sivri uçlardan birisi dik kalacak şekilde tasarlanmıştır ve çok can yakmıştır.

Teşekkürler
müzede O kadar çok silah ve eşya varki O zamana ait İnsan yakından görünce içi ürperiyor,hangi şartlarda savaşmışlar Ata'larımız diye düşünüyor,
hakbuki karşı devletler silah-teknoloji bakımından daha üstünler ama Türk olmak ve iman gücü başka bir şey.

Çok güzel gezi. Benim de gezesim geldi. Fotolar ve anlatım için çok teşekkürler.....

Adana İl Temsilcisi
elinize,yüreğinize sağlık dostlar.bu yaz biz de buradan ekip halinde,motorlarla ve eşlerle gitmiştik.anılarımı tazelediniz.''HER TÜRK'ÜN MUTLAKA GİDİP GÖRMESİ GEREKEN BİR YER''diye düşünüyorum.paylaşım için teşekkürler.

gerçekdende mükemmel bi gezi olmuş oraya giden arkadaslarada ve bu degerleri koruyup kollayanlarada teşekkürler.

sa

maşaalah güzel gezmişsiniz hemde vatanın devamını saglayan dedelerimizin ruhu için allah razı olsun

Tamer Abi, ellerine sağlık süper olmuş. Vize işine gelince gezi de yaptığımız makaralar aklıma geldikçe çenem ve mide kaslarım ağrıyor. :)))

çok güzel kareler var... gitmeyeli baya oldu şehitliğe... en kısa zamanda yeniden gitmek lazım...

Gürleyen top sesleri Mehmetçiğin sesidir.
Çanakkale ulusun bütünleştiği yerdir.
Denizde Nusrat'ımız,karada bataryalar,
Hamidiye atışta,birde Mesudiye var.

Düşmana yok verecek bir karış toprağımız,
Anadolu bizimdir dalgalan bayrağımız.

Conkbayırı,Kilitbahir,hele Anafartalar,
Tarih sayfalarına yeni bir destan yazar.
Korkumuz yok,birleşsin gelsin yeni ordular,
Atatürk'ün izinde yenilmez Mehmetçik var...

Düşmana yok verecek bir karış toprağımız,
Anadolu bizimdir dalgalan bayrağımız.

Çanakkale köpürür düşmana geçit vermez.
Bu toprağın üstüne başka bayrak dikilmez.
Öyle bir zafer ki bu asırlarca silinmez.
Haykırır tüm ulusum ÇANAKKALE GEÇİLMEZ.

Fazıl Hüsnü DAĞLARCA

Son düzenleme:
anlamlı güzel bir gezi , oralara gidip görünce ruhum okşanıyor , yüreğim kabarıyor , resimlerinize bakınca aynı duyguları yaşadım teşekkür ederim. :rendeer:

bizim hanım alışkın be İlkay
evde biraz esip gürleyince başından sağmak için hemen pasaportu imzalıyor,kolay değil 14 sene bitti az çok tanıyor beni :p

Abi sen 14 seneyi devirmissin Sinan Abinin hanımıda yanlış hatırlamıyorsam o hafta evde değildi Murat desen daha başına bu belelaları almadı :) Olan bana oldu ben gelemedim sizinle. Yengen vizesi yaktı beni :)))) Fakat gezi çok güzel olmuş herhalinden belli zaten Murat'lada konuştuk hem geldiğinde hemde gezideyken. Aklım kaldı valla ne diyim. Paylaşım için emeğine sağlık, ayaklarınıza sağlık.

çok anlamlı ve güzel bir gezi yapmışsınız tamer abi inş. bende gidip görmek istiyorum en kısa zamanda...

Öncelikle bu gezi tüm yengen vizesi alamayan motosikletçilere ithaf olunur.:)
Fenerbahçe'min 5'i bi yerdesinden sonra bu gezi benim için yılın en anlamlı 2.aksiyonu oldu.
Yolculuk öncesinde ve süresince tüm organizasyonu yapan, karış karış rotamızı belirleyen sevgili Murat kardeşime ve tabiki gezi boyunca üstün Alman teknolojisi espirilerimi :queen: sabırla sineye çeken, uzun yılların verdiği motosiklet kullanma tecrübesiyle hepimize güç katan, tüm mutfak işlerini (yemek,bulaşık,vs.) yıllardır evde de ben yapıyorum zaten siz karışmayın diyerek üstlenen, çektiği doyumsuz fotoğraf ve videolarla geziyi belgeleyen sevgili Tamer'e teşekkürü borç bilirim. Nice gezilerde görüşmek üzere...

Elinize yüreğinize sağlık, Allah sizden razı olsun.
En kısa zamanda gitmek istiyorum bende.
Resimler sayesinde gitmiş kadar olduk.

asm

Özledim fakat son yıllarda gidemedim Çanakkale Şehitliği'ne.

Zahmet edip de fotoğrafları paylaştığınız için teşekkürler. Gitmiş kadar olduk sayenizde.

Abi sen 14 seneyi devirmissin Sinan Abinin hanımıda yanlış hatırlamıyorsam o hafta evde değildi Murat desen daha başına bu belelaları almadı :) Olan bana oldu ben gelemedim sizinle. Yengen vizesi yaktı beni :)))) Fakat gezi çok güzel olmuş herhalinden belli zaten Murat'lada konuştuk hem geldiğinde hemde gezideyken. Aklım kaldı valla ne diyim. Paylaşım için emeğine sağlık, ayaklarınıza sağlık.

yorumlar için teşekkürler :)
seni son ana kadar bekledik belki tamam dersin diye ama Sinan abi dedi vize onaylanmamış :p
Murat çoktan sarmış ama başına saat başı rapor veriyordu :queen:
Sinan abi yengeye değilde ufaklığa hesap veriyordu Müdür yardımcısı oymuş :p
hafta sonu kaçarız kısmetse yine bir yerlere bu sefer vize işini halledersin belki :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:11 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:05 ----------

Öncelikle bu gezi tüm yengen vizesi alamayan motosikletçilere ithaf olunur.:)
Fenerbahçe'min 5'i bi yerdesinden sonra bu gezi benim için yılın en anlamlı 2.aksiyonu oldu.
Yolculuk öncesinde ve süresince tüm organizasyonu yapan, karış karış rotamızı belirleyen sevgili Murat kardeşime ve tabiki gezi boyunca üstün Alman teknolojisi espirilerimi :queen: sabırla sineye çeken, uzun yılların verdiği motosiklet kullanma tecrübesiyle hepimize güç katan, tüm mutfak işlerini (yemek,bulaşık,vs.) yıllardır evde de ben yapıyorum zaten siz karışmayın diyerek üstlenen, çektiği doyumsuz fotoğraf ve videolarla geziyi belgeleyen sevgili Tamer'e teşekkürü borç bilirim. Nice gezilerde görüşmek üzere...

abi bu Yengen vizesi nerde veriliyor diye soruyor arkadaşlar :queen:
Navigasyona ne gerek var Murat sagolsun,bol bol gezdirdi bizi,yeni rotayı yaptınızmı bu arada :p
hizmette sınır yok :queen: gurbet yıllarımda öğrendim O işleri :p
ama sizde sabah kahvaltısını çok güzel hazırlamıştınız ellerinize sağlık resimleri atarım bu gün :queen:
resimlerin devamı akşama kısmetse,şu motoru bir yıkatayım hayla yol kiriyle duruyor garibim :p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar