Yediğim Trafik Cezası Adil mi ?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Egzozumuz CE uygunluk sertifikasına sahipse, hiçbir şekilde ceza yememiz mümkün değil mi ?

Benimde egzoz susturucu boyu 1.5 metre olduğundan değiştirmek gibi bir düşüncem var, taktığım egzoz CE sertifikalı ve 87 db geçmiyorsa bile, sesini kısmam için ne yapabilirim ?

Bende hiç ses sevmem fakat egzoz sadece ses veya performans için alınacak değil ya :/ Sonuç olarak değiştirdiğimde asla ceza yemiyeceğim maksimum limit değerleri nedir ?
Net olarak bilmiyorum ama tip onayı varsa ceza yazılmaması lazım. Konu ilk açıldığında aynı sorunun cevabını merak ettim, belki ruhsata yazdırmak vs. gibi ekstra bir prosedür vardır diye. Hatta TÜV Türk'e soru olarak yazdım, geri dönerlerse buraya da yazarım.

aynı egzoz bende de var.
arkadaşım benım ninja ile antalya ya gitti. kepez i geçince çevirmeye çekmişler. çift kişi full koruma kask mont vs .egzozdan 154 tl ceza yazmışlar susturuculu. ben motoru ankaradan getirdim. susturucusuz 1 kişi ceza yazmadı bi şey demedi. anlayamadım....

geçmiş olsun , söylencek pekte bir şey yok aslında her şey kuralında yazılmış bundan sonrası senin elinde olan bir şey tekrardan geçmiş olsun :(

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:32 ----------

hayır gerçekten saçma bir durum şu susturuculu egzozlara ceza yazılması , mahalle aralarında inanılmaz sayıda ehliyetsiz ruhsatsız ve kulak delici , itici seste egzoz takıp dengesizce sürenler var . Onlara neden değil de biz ? ben bir kez olsun ne duydum ne işittim öyle bir şeyi, çok aptalca geliyor bana .. :/

3-4 farklı çevirmede ceza yemediğimi aksine seslerini bile çıkarmadıklarını defalarca söylememe rağmen geçirildim.

aşağı yukarı hergünü adliyelerde geçen ve hukuk fakültesini bitirmeye ayları kalan ve savcı aday adayı birisi olrak böyle 'ufak' görünen hukuksuzluklar alıp başını gitmiş memlekette diyebilirim. Uygulamalar keyfi ve tutarsız. Aynı sebepten bir kişi hemen cezaya maruz kalırken başka bir kişi yıllar boyunca ceza nedir bilmeden gidebiliyor, başlıktaki konuya münhasıran söylüyorum.

ayrıca polislerin başsavcı tiriplerinden vazgeçip (aşağılamak için söylemiyorum) sadece Emniyet Teşkilatı memuru olduklarını unutmamaları gerekiyor. Tabi vatandaşın açıkgözlülüğü ve hakkının arkasında durup 'polis' ten çekinmemesi ile bu mümkün olacaktır. aksi şekilde devam ettiği müddetçe bir polisin 'her nereye dayanıyorsa' taktirine :p kalıyor vatandaşın bahtı.

Başlığı açan arkadaşa tavsiyem de itirazına dayanak noktalaını açıkça belitir şekilde emniyete hemen bir şikayet dilekçesi ile başvurman ve bunun yanında bulunduğun yer de trafik mahkemesi varsa oraya yoksa sulh ceza mahkemesinde iptal davası açman hakkını aramak istiyorsan hayırlı olacaktır :)

bildiğim kadarı ile arabalarda'da performans egsoz yasak motor'dada.hatta muayeneden bile geçemiyorsun.dediğim gibi arabalar'da daha çok kullanılıyor ama kontrol olmadığı için polis canı isterse cezayı kesiyor yakaladığına...

Elbetteki haklılar. Gözden kaçan olabilir tabii ama zamanla onlarda azalacaktır.
Bu arada o aletleri takmazsanız bir yeriniz eksilmez merak etmeyin..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar