Yedek Parçada Kazıklanmayın

yurtdışıyla ugraşmaktansa bence en iyisi 2 fazla verip gözünün gördüğünü almak nihayetinde her türlü problem yaşanması çok doğal.benim şahsi fikrim saygılar...

ben ithalatçı bir firmada çalışıyorum bazı internet siteleri free shp. olduğu için gümrük ödenmiyor ama bu siteler çok nadir iyi araştırmak gerekiyor ama genelde iyi bir gümrük parası ÖDERSİNİZ

en son Amerika'dan iki adet Memory Sticks aldım. Türkiyedekinin yaklaşık yarı fiyatına. 10 dolar posta ücreti ve 100 dolarda mal için verdim. eve teslim ettiler. 500 dolara kadar gümrükten muaf olduğunu biliyorum. yılbaşı indirimi de bir ay önce başlıyor, bir ay sonra bitiyor diye biliyorum. Büyük bir ihtimalle gümrükte bu tür getiriler için seçme yapıyorlar. yani içlerinden şüpheli paketleri ya da (örneğin 50 pakette bir) herhangi birini alıp kontrol ediyorlar. diğer yandan çok sorun olacağını zannetmiyorum. fiyat bakımından uygun olan ya da çok cazip gelen bir ürün rahatlıkla getirilebilir. Son öneri; bu tür alışverilerde (şimdi hemen hemen her bankanın var) internet kredi kartlarını kullanmanız gerekir. Bu kartlara istediğiniz miktarı yükleyip alışverişinizi yapabiliyor, işlem bitince kart limiti sıfırlanıyor. böylece kötü niyetliler tarafından dolandırılma ihtimaliniz ortadan kalkıyor.

Arkadaslar, gümrükte 100 Euro dan fazla olan şeylerin takılma olasılıgı yüksek.
Arada 'kaçanlar' da oluyor, ama kutunun üzerinde 100 euro dan fazla bir değer yazıyorsa, buyrun diyorlar, yolcu beraberinde getirebilecegi seyler arasında varsa getirdiginiz şey, parasını verip alabiliyorsunuz. Yoksa, geri gidiyor! aman dikkat. Hatta, bir gumrukcu tutmanızda buyuk fayda var, hem onlar herkesi tanıyor yol yordam biliyor, hem de sizin malınızı çıkarabiliyorlar kolayca..

-t

Not: Bu flood koruması çok zalak bisey!
iki ayrı konulu mesajımı birleştirmeye çalışıp durdu, 2. yi sildim mecburen :(

Son düzenleme:
Arkadaşlar ben ,bora sitede yeniyim inşallah bundan sonra aktif olarak katılacağım bu arada motorda da acemiyim ve pazartesi hyosung gv 250 imi teslim alacağım , bakırköyde bir gümrükleme şirketinde çalışıyorum ve inanın biz bile hala bu posta işlerine ( ups,fedex,dhl,ve ptt ile gelen paket pota gümrüğü )akıl erdiremiyoruz bazen sipariş verenler mağdur oluyor aslında aşağıda çok açık olmasına rağmen muayene memurlarının insafına kalmışız.bir bayram günü 50.000 eur lık ( rakam net değil ) ticari malın dhl den gümrüksüz olarak müşteriye teslim edildiğini de duydum .kdv si en az 15 milyar .ama tecrübemle sabit ptt ( ems diye bir sistem var uluslararası ,formun üzerinde yazıyor ,aps gibi .) bununla yollayın ve ya isteyin ,çünkü topkapı daki paket posta gümrüğüne geliyor takılsa bile gümrük küçük ve canayakın üç tane memur var ahl gümrüğü gibi değil dhl,fedex,ups bunlar gümrüğe takılırsa ahl ye gelir ve siz gümrükçüsüz zor yaparsınız .posta gümrüğünde ise size memurlar yardımcı olucaklardır. çok uzattım acemiliğime verin.
A. Posta Yoluyla Gelen Eşya
MADDE 4 –(04.08.2006 tarihli 26249 sayılı R.G. – 2006/10733 s.BKK ile değişik) (1) Yurt dışından Türkiye Gümrük Bölgesindeki bir kişiye mektupla veya posta paketi ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gönderilen ve gerçek kıymeti gönderim başına toplam 100 AVRO’yu geçmeyen ve ticari miktar ve mahiyette olmayan alkol ve alkollü ürünler ile tütün ve tütün ürünleri hariç her türlü eşya gümrük vergilerinden muaftır.
(2) Müsteşarlık, posta yoluyla ithal edilecek eşyanın nitelik ve özellikleri ile miktar ve kıymetlerini belirlemeye, özel ve zaruri durumları incelemeye ve sonuçlandırmaya, bu hakkın suiistimalini önleyici tedbirler almaya yetkilidir.
B. Zati Eşya

Tasarruflu Yazılar 1 2
Madde 5- 1) Yolcuların beraberlerinde ya da yolcudan iki ay önce veya altı ay sonraki süreler içerisinde gelen, kendi kullanımlarına mahsus, gayri ticari nitelikteki kullanılmış veya kullanılmamış zati eşya gümrük vergilerinden muaftır.
2) Zati eşya olarak ithal edilecek eşyanın nitelik ve özellikleri ile miktar ve kıymetlerini belirlemeye, özel ve zaruri durumları inceleme ve sonuçlandırmaya Müsteşarlık yetkilidir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar