ybr125 akü neden devamlı su boşaltıyor

arkadaşlar bi sorunum var. motorun aküsü su boşaltıyordu, sorun aküden diye aküyü değiştirdik.:)
yeni akünün içindeki asidide boşalttı. sorun konjektörden dir diye yeni konjektör taktık.
ama akü hala boşalmaya devam ediyor.:silent: yardımcı olursanız sevinirim:cat:

Akü fazla şarjdan dolayı kaynatıyor ve tahliye deliklerinden gazla beraber su atıyor. Elektrikçiye veya yetkili servise gidip şarjı ölçtürmeniz lazım.

konjektörün görevi akünün fazla şarj olmasını önlemek diye biliyorum. yeni konjektörün, akünün kaynamasını önlemesi gerekmiyomu ki:silent:

konjektörün görevi akünün fazla şarj olmasını önlemek diye biliyorum. yeni konjektörün, akünün kaynamasını önlemesi gerekmiyomu ki:silent:

Doğrudur, konjektör voltajı ayarlayamadığından yüksek devirlerde yüksek voltaj gider ve akü aşırı şarja maruz kalarak kaynama gibi birşey olur buda suyun buharlaşması demektir. Bu parçayı kontrol ettir düzgün çalışmıyor muhtemelen.

değiştirdim gene kaynatıyo

başka birşeyden olması çok zor ,
yani aklıma hiç birşey gelmiyor konjektörden başka,
yeni takılandamı sorunlu acaba ,
konjektör regülatör gibi birşey sonuçta, şarj voltajını sınırlayan birşey,
üstelik sakat bir durum !
en yüksek ,13.8 - 14 volt ile şarj olması gereken akü ve DİĞER elektrik aksamına belki 18 volt ! belki 20 volt bile geliyor olabilir kullanım esnasında ,
motorunuz ne bilmiyorum ama elektronik devreler zarar görebilir kolayca (ecu gibi) dikkat !

Sen onu en iyisi bir akücü ye götür arızanın tesbitini yapar ve onarır.:cat:

günaydınlar, aküyü ve konjektörü değiştirmeden önce, elektirikçiye gerekli ölçümleri yaptırsaydın daha sağlıklı olurdu. en kısa zamanda yaptırmalısın. belkide arıza başka bir yerde.. bir de susuz aküler var onlardan almayı neden düşün medin:silent:

akünü değiştir kuru akü al uğraşmak istemiyorsan.

herkesin aküsü kaynayabilir arıza olmasa da hava sıcak

arıza da olabilir. en iyi si önce elektrikçide voltajları ölçtürmek

Önce gelen akımı ölçtür, normal değerdeyse aküyü değiştir gitsin, 20-30 lira birşey olması lazım.

bazen böle şeyler çok basit bi şeyden kaynaklanıyo olabilir.akü tahliyesi takılı demi gözden kaçırma.yoksa ordan akıtıyodur:rendeer:.ben eski motorum ybr de unutmuştum bi kere sürekli su akıtıyordu sonradan farkettim.

akünü değiştir kuru akü al uğraşmak istemiyorsan.

herkesin aküsü kaynayabilir arıza olmasa da hava sıcak

arıza da olabilir. en iyi si önce elektrikçide voltajları ölçtürmek

motora akım fazla geliyosa kuru akü de olsa zarar görür. görmezmi:silent:

Arkadaşlar akü değiştirmek çözüm değil.Fazla şarjla ilgili bir sorun.Değiştirilen konjektörde sorunlu olabilir.En iyisi düzgün bir oto elektrikçiye git ölçtür.Yada bir voltmetre bulup kendin ölç.Akü kutup başlarında motor 5-6000 devir/dk.da iken 14 volt civarında birşey okumalısın.Fazla ise konjektör yada konjektör soketinde sorun vardır.Başkada birşey olamaz.

motora akım fazla geliyosa kuru akü de olsa zarar görür. görmezmi:silent:

motoru nasıl sürüyorsun sürekli devirli sürüyorsan belki hiç sorunbile yoktur.

ama en iyisi ölçtürmek.

kuru akü olsa biraz ömrü kısalır ama yine de 2 sene çalışır.

benim eski moto da asit akıtırdı bazen.
hatta motosiklet bayiinde güneşin altında bekleyen sıfır motorun durduğu yerde aküsünün aktığını gördüm

motoru nasıl sürüyorsun sürekli devirli sürüyorsan belki hiç sorunbile yoktur.

ama en iyisi ölçtürmek.

kuru akü olsa biraz ömrü kısalır ama yine de 2 sene çalışır.

benim eski moto da asit akıtırdı bazen.
hatta motosiklet bayiinde güneşin altında bekleyen sıfır motorun durduğu yerde aküsünün aktığını gördüm

bu pazar konjektörü değiştirdik akünün suyunuda doldurduk kütahya bursa
arası 300km yol yaptık.
geldiğimizde akü gene boştu.nekadar devirli sürsemde 300km de suyu boşaltmamalı

Akünün markası kaç Amper olduğunu,yolda giderken ne kadar ısındığınıda yazarsan daha iyi yardımcı olabilirim:)

% 90 akü bbozuktur konjöktörü değiştirdiysen akünün voltajı 14.30 veriyorsa konjöktör sağlamdır akün bozuktur

Motor akünün şarjını kesmiyordur. Sürekli şarj olan akü, Isınma ile birlikte su kaybeder çok normal bir durumdur. Şanslısın ki akün şişip patlamamış. Bu sorunu düzeltmeden kuru yada jel akü almaya kalkma sonuçları çok ağır olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar