Ybr yi 200 veya 250 lik yapabilir miyim ?

Elimde komple dağınık eski kasa bir ybr var onu toplamayı düşünüyorum ama motorda biraz güçlü olsun istiyorum ybr nin kendi motorunu tornayla falan bir şekil 200 veya 250 cc yapabilir miyim birde bu pistondur kranktır o dur bu dur motorun iç parçalarından üreten en sağlam marka hangisidir ?

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Büyük saçmalık olur. 125 cc'lik bir motorun 250'ye çevrilmesi ancak ve ancak komple kelle motorun değişmesiyle olur. Blok uyumlu olmaz yani. 250 cc'lik bir motor parası harcarsın. Heyecan olsun, emeğime ve zamanıma saygım yok diyorsan yapılabilir, başka türlüsü çok ama çok mantıksız.

Kazalı bir Xpulse, cbr250 gibi motorları kelle halde piyasada bulabilirsin. Ölçüp, parça yaratıp sabitlerim dersen ancak böyle birşey yapabilirsin.

Belki biraz zor olsun ama ele ayağa gelebilsin diyorsan elektrikli hale çevirebilirsin, hem yakıtla maliyetini kurtarır hem de 125 cc'ye göre daha seri ve atik aynı zamanda güçlü bir motor yaratabilirsin.

Elimde komple dağınık eski kasa bir ybr var onu toplamayı düşünüyorum ama motorda biraz güçlü olsun istiyorum ybr nin kendi motorunu tornayla falan bir şekil 200 veya 250 cc yapabilir miyim birde bu pistondur kranktır o dur bu dur motorun iç parçalarından üreten en sağlam marka hangisidir ?
YBR'Lerin ortalama düzgün piyasası 60-80 arası bunlar tabi düşük KM olarak geçenler. Bu motosikleti 200 250cc'ye çevirmek istesen gereksiz olur hem zaman hem para kaybedersin . Frenlerin , soğutman vs. bir sürü şey yetersiz kalır ve bunlarla birlikte neredeyse en baba 250CClerden birini alırsın. En iyisi YBR'yi satıp CG tarzı bir şey al 65,5 yap o işini görür.

Motosikleti
Kanuni Seyhan MZ 301 - 2001
Ybr nin alt motoru büyük silindir pistonu kaldırmıyor kısa sürede patlıyor diye biliyorum. Cg ler modifiyeye daha uygun.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
bende böyle ufaktan bir şeyler düşünmüştüm... dedim benim 150cc tvs nin motor bloğunu söküp camdan aşağı atayım, ondan sonra gidip R25 kelle blok alıp buna koli bantıyla sarayım... sonra dedim radyatörü bir yere takmam lazım ama takacak yer bulamayınca vazgeçtim ondan... zaten beyin(ecu) elektrik tesisatı falan derken harbiden yeni bir R25 alsam daha ucuz olur gibi geldi.

fikir değiştirdim... hava soğutmalı ve karbüratörlü bir kelle blok alırsam tüm sorunlardan kurtulurum vs dedim... 250cc hava soğutmalı ve karbüratörlü bir kelle blok bulamadım benim tvs apache için...

sonra bir tane cg alıp onu yükseltip kullanmak en mantıklısı geldi ama en son fikir ise para biriktirmek oldu. 110 bin liraya 25 bin km de 2023 model dominar 400 aldım...

110 bin lira fazla bir para değil ve dominar 400 ug baya hoşuma gitti, işe gidip gelmek için çok iyi motor. tvs apacheyi yükseltmek için harcayacağım paraya biraz daha ekleyip dominar 400 aldım gibi bir şey oldu.

mevcut işinize ve kazancınıza odaklanma durumunuz varsa daha iyi olur, üç kuruş beş kuruş demeden birikim yapın derim.

edit: al bak hatta, tvs apache bloğu odamdaydı... yoldan geçenlerin kafasına atacaktım az kalsın

YDoOQZ.jpg

benim burada ilgimiz çeken nokta dominar serisinin 2. elde ki sevimsizliği oldu .
bu kadar da değer kaybı olur mu ?
piyasa bu dominar serisini hiç sevmedi .
çok iyi durumda ki 2023 model bir dominar "yazılanlara göre " 130 bin tl ye sahibi tarafından " satılsın da kurtulayım " düşüncesi ile satılmış , satan arkadaş artık ne yaşadı ise .
alana satana hayırlı olsun da bu motosikletin " 0 " km 250 bin tl oldu .

benim burada ilgimiz çeken nokta dominar serisinin 2. elde ki sevimsizliği oldu .
bu kadar da değer kaybı olur mu ?
piyasa bu dominar serisini hiç sevmedi .
çok iyi durumda ki 2023 model bir dominar "yazılanlara göre " 130 bin tl ye sahibi tarafından " satılsın da kurtulayım " düşüncesi ile satılmış , satan arkadaş artık ne yaşadı ise .
alana satana hayırlı olsun da bu motosikletin " 0 " km 250 bin tl oldu .
Konudan alakasız olacak
Dominar serisinin geneli için öyle diyorlar. 2.elde pek iyi değilmiş. özellikle 400 lüğü. Şimdi hindistan dan ns400 gelince 2.el fiyatları daha da aşağıyı görebilir. Bana göre bajaj motorlarına eskisi gibi ilgi yok. Hemen hemen takip ettiğim forumlar da, sokaklarda gördüğüm her yer de yer gök cf moto

Motosikleti
Yamaha XSR700
Sıfır aldığım 2022 model Dominar 400ug tur aksesuarlı versiyon olan motorumda yaşadığım sorunları yazayım.

-Stop etme sorunu(tps kaynaklı) motor rölantide bile çalışmıyordu. Tps sensörü değişti düzeldi.
-Stop etme sorunu(kronik) debriyaj çekince ara ara çat diye stop ediyor. Ne ne zaman yaptığı belli, ne de çözümü. Tps değiştikten sonra da devam etti.
-Disk yamulması. Bende arka disk yamuldu. Düz yolda giderken kesik kesik sürtme sesi geliyordu, arka frene basınca da parça parça fren yapıyordu. Disk değişti fakat yeni disk de yamuldu. Kronik.
-Titreşim sebebiyle bir kaç vida kaybettim, onlar tamamlandı.
-Titreşim sebebiyle motor zırıl zırıl ötüyordu.
-Ara ara trip ve saat sıfırlıyordu. Kill switchten kapatınca anahtarla kapatmaya göre daha az yapıyor ama bu da sürekli oluyor.

Bence en önemli sorun 20 dakikalık kullanımdan sonra sağ elde uyuşma başlatacak şekilde garip bir titreşimi var. Elim o kadar uyuşuyordu ki önüme bir şey atlasa fren atamamaktan korkuyordum. Ondan daha titreşimli motorlar da kullandım ama hiç böyle bir şey yaşamadım. Mesela Voge 300 Rally kullandım. Dominardan daha çok titriyordu ancak ne kadar uzun kullanırsam kullanayım hiç elimi uyuşturmuyordu.

Bu yaşadıklarımdan dolayı motorum uzun süre ilanda kaldı. Alıcı bulamadım. Yok parasına bile satılmadı en sonunda takasta verdim kurtuldum.

Herkes kafaya takmış 50 lik motoru 100 lük yapabilir miyim, 125 liği nasıl 250 lik yaparım?

Biri de çıkıp dememiş 250 lik motoru 125 lik yapabilir miyim diye. :ROFLMAO:

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Herkes kafaya takmış 50 lik motoru 100 lük yapabilir miyim, 125 liği nasıl 250 lik yaparım?

Biri de çıkıp dememiş 250 lik motoru 125 lik yapabilir miyim diye. :ROFLMAO:

Gencler bilmezler , LPG nin olmadigi eski zamanlarda karbüratörlü arabalarimiz az yaksin diye kücük meme takardik. (Sevgili Tommykel meme burada yakitin gecisini kontrol eden kücük delikli parcalara verilen ad olarak kullanilmistir , senin aklina gelen sey ile alakasi yoktur. ;) )

Motosikleti
Forza 250
Bajaj biraz şans işi motor üretiyor daha doğrusu Yamaha ve Honda dışındaki avrupa malları dahil bütün motorlar biraz şans işi D400 den önce D250 ile contadan yağ kaçırdı,tps arızası,disk yamulması vs hepsini yaşadım sonra üst cc geçmek isteyince adam akıllı orta sınıf alternatif bulamadığım için D400 aldım,şükür 13 bin kmdir 3-4 kere İstanbul-Antalya git gel yaptım hiç birinde en ufak bir sorun bile yaşamadım bakım dışında da hiç servisin önünden bile geçmişliğim olmadı.Ama evet nedense 2.el piyasası ns200 gibi değil bu motorların,gerçi 170-180kdan alınan cfmotoların 90-95 bin liraya zor satıldığını düşünürsek çokta şey yapmamak lazım işin sonu hep ekonomiye çıkıyor

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Gencler bilmezler , LPG nin olmadigi eski zamanlarda karbüratörlü arabalarimiz az yaksin diye kücük meme takardik. (Sevgili Tommykel meme burada yakitin gecisini kontrol eden kücük delikli parcalara verilen ad olarak kullanilmistir , senin aklina gelen sey ile alakasi yoktur. ;) )

1999 senesinde ehliyet alırken kursta "platinin meme yapması" diye bir şeyler duymuştum ihtiyar.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Konudan alakasız olacak
Dominar serisinin geneli için öyle diyorlar. 2.elde pek iyi değilmiş. özellikle 400 lüğü. Şimdi hindistan dan ns400 gelince 2.el fiyatları daha da aşağıyı görebilir. Bana göre bajaj motorlarına eskisi gibi ilgi yok. Hemen hemen takip ettiğim forumlar da, sokaklarda gördüğüm her yer de yer gök cf moto

aslında normali bu, yani taşıtlar yatırım aracı değildir ama Türkiye de öyle bir hükümet var ki insanların kimyası bozuldu ve normal insanlarda artık anormal şeyleri normal gibi görmeye başladı... 2023 şubat ayında satın alınmış bir motor şu anda 2025 yılındayız yani 2 yaşında 25 bin km yapmış ağır hasar kayıtlı bir motor mantıken yarı fiyatına gider zaten... birde 400cc dominar biraz ara model olduğu için genelde yükseltenler hızlı elden çıkarmak adına ucuza satıyorlar...

bana 110 bin liraya dominar 400 satan arkadaş cfmoto 450mt almış ve biraz acil para ihtiyacından dolayı ikinci motoru olan dominar 400'ü çok ucuza sattı. kendi demesine göre aslında satmak istemiyormuş ama paraya sıkıştığı için satmak zorunda kalmış...

dediğim gibi yani biz fakir bir ülke olduğumuz için piyasa ufak ve ikinci el bile olsa bizde kıymetli olduğu için şimdi neden bu kadar ucuzladı diye şaşırıyoruz... halbuki normal bir durum değil mi bu? gelişmiş ülkelerde de böyle değil mi piyasa?

aslında normali bu, yani taşıtlar yatırım aracı değildir ama Türkiye de öyle bir hükümet var ki insanların kimyası bozuldu ve normal insanlarda artık anormal şeyleri normal gibi görmeye başladı... 2023 şubat ayında satın alınmış bir motor şu anda 2025 yılındayız yani 2 yaşında 25 bin km yapmış ağır hasar kayıtlı bir motor mantıken yarı fiyatına gider zaten... birde 400cc dominar biraz ara model olduğu için genelde yükseltenler hızlı elden çıkarmak adına ucuza satıyorlar...

bana 110 bin liraya dominar 400 satan arkadaş cfmoto 450mt almış ve biraz acil para ihtiyacından dolayı ikinci motoru olan dominar 400'ü çok ucuza sattı. kendi demesine göre aslında satmak istemiyormuş ama paraya sıkıştığı için satmak zorunda kalmış...

dediğim gibi yani biz fakir bir ülke olduğumuz için piyasa ufak ve ikinci el bile olsa bizde kıymetli olduğu için şimdi neden bu kadar ucuzladı diye şaşırıyoruz... halbuki normal bir durum değil mi bu? gelişmiş ülkelerde de böyle değil mi piyasa?
Çok doğru söylüyorsun adamların alım gücü o kadar yüksek ki ikinci el diye bir şey yok o yüzden tamir ücretleri de pahalı çünkü motosiklet veya otomobil daha arıza çıkarmaya başlamadan ya Bulgaristan'a, ya Romanya ya, ya Gürcistan'a gitmiş oluyor.

Bizde doğanlar, şahinler yollarda nostaljiyi seviyoruz ya :ROFLMAO:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar