Ybr ybr ybr nedir bu ybr?

Motosiklet hayatına yeni başlayanlardanım henüz 1 ay oldu. 930 km yol yaptım. Yamaha ybr 125 aldım.
Bu motosiketi almadan önce görüntüden kaliteye herşeyi araştırdım.
Örneğin bir alışveriş merkezinin park alanında 100 tane çinlinin arasında ben burdayım diyebiliyor!
Kullanan herkes tek cümle sorundan bahsetmiyor! Herkes kaliteli diyor!
Hemen her ışıkta yanımda duran çinlilerin bakışlarını görmelisin!
Yedek parça sıkıntısı diye bişey yok. Yan sanayiden en kalitelisine herhangi bir parçayı temin etme sürem 30 dakika!!!
2000 TL ye motoru alırım çıkaracağı sorunlar yüzünden bir 5000 TL harcarım ama binerim arkadaş diyenlerle!
Bir defa öder keyfime bakarım diyenleri birbirine karıştırmamak lazım!
Hazımsızlık farklı bir olay! Çinliyle mutluysan çinliyle devam et, oraya buraya sataşmakta neyin nesi?

Motosiklet hayatına yeni başlayanlardanım henüz 1 ay oldu. 930 km yol yaptım. Yamaha ybr 125 aldım.
Örneğin bir alışveriş merkezinin park alanında 100 tane çinlinin arasında ben burdayım diyebiliyor!
Yedek parça sıkıntısı diye bişey yok. Yan sanayiden en kalitelisine herhangi bir parçayı temin etme sürem 30 dakika!!!
2000 TL ye motoru alırım çıkaracağı sorunlar yüzünden bir 5000 TL harcarım ama binerim arkadaş diyenlerle!
Hazımsızlık farklı bir olay! Çinliyle mutluysan çinliyle devam et, oraya buraya sataşmakta neyin nesi?

Sokağa bir çık bak etrafa herkes mondial kanuni kimse vermez o kadar para o alete bende çinli alacağım çünkü az kullanıp değiştirecem :queen:

Siz bu 125 cc lik ybrleri övdükçe fiyatı daha da artıyor.Artıncada haketmediği bir fiyata ulaşıyor.En küçük bi örnek:ybr de kullanılan lastikler...Motosiklette en önemli olan etken yani.Benim driftte olan lastiklerin aynısı markasına kadar aynı hemde.Kusura bakmayın ama Tvs olmasa tasarımında bi b.kta yapacağı yoktu zaten.Dayanıklılık çoğu zaman kullanıcıya bağlıdır.6 yıl 100lük cub kullandım satarken yeni zannettiler.Hiç yolda bırakmadı.Ben ybr kötü kesinlikle demiyorum ama bu fiyatı hakedecek kadarda iyi değil.Tip olarakta çinli diye tabir ettiğiniz çoğu motosikletlerden 3. ya da 4. sırada.Ama çoğumuz parasına göretercih yaptığından malesef ybrye o parayı vermek saçma oluyor.Hiç arızadır parçadır muhabbeti yapmayın.Adam gibi kullanırsan benzin,yağ,balata,zincir,lastik gibi... gibi belli periyotlarda değişmesi,alınması gerekenlerden başka masraf yapmazsınız.Biraz ilgi hepsi okadar.

anlattıklarımın özeti =) +9999999999999
Ybr ömürlük motosiklet fazlası var eksiği yok
mondialle kıyaslayanlarıda ilk defa burada görüyorum :D

senin fiyatlardan ne kadar haberin var ?
kim diyor ybr nin parcası pahalı diye?
tavsiye ettiğin motosikleti arkadaşım birine vermiş yan yatırmış o da
o da devirmiş bildiğin tutamamış dura

devir göstergesi catlamış haliyle calışmıyor 146 tl
ve far koruma muhafası kırıldı siyah 45 tl
bu fiyatları mondialin yedekparca sitesinden aldım
kargosu bilmem nesi tam 1 ayda geldi far koruma plastiği ikisi beraber 200 tl ye
30 tl de işcilik aldılar 230 tl oldu
Ybrye bakalım şimdi
Ybr de yedek parcada orjinal den A sınıf kaliteden yan sanayiye kadar birçok alternatif mevcut
göstergeler http://www.albaymotor.com/urunler/yamaha/39_ybr-125/2888__ybr-km-kalite/ 83 tl
siperlik 36 tl http://www.albaymotor.com/urunler/y...__rialli-mtr-siperlik-125ybr-gri-2004-ms4851/
83+36=119 tl bunu 1 günde bulabilirsin hemen takabilirsin
ybr saglamdır bir düşmede yan yatmada kırık cıkık vermez mondial gibi
bunları rastgele bulduklarım eski model içindi ugraşmak istemedim acıkcası yeni modelleri bulayım diye
neyse konu fiyat farkı zaten
parcası ucuz diyip mondial kanuni insanları kandırıyor
sonra bişi cıkınca bunun parcası bu kadar o da fabrikada var mı diye bekliyorsun
ybr nin parcası ucuzdur bakkal mehmet amcadan dahi hemen bulunabilir
manav osman abi tarafından takılabilir =)
bu yüzden yanlış bilgilendirme olmasın

sen kendindemisin kardeşim bir göstergeyi okadar pahalı aldıysan sana bişey demiyorum herhalde sen motorunun parçalarını ahmet mehmet amcadan alıyosun

sen kendindemisin kardeşim bir göstergeyi okadar pahalı aldıysan sana bişey demiyorum herhalde sen motorunun parçalarını ahmet mehmet amcadan alıyosun
mavradan sıkıyorum ben ?
gir bak bakalım kaç para yazıyor sitesinde mondial drift in 12 numaralı gösterge panelinde..
http://www.mondialyp.com/parts/main...nleri.php?urun_id=206&kat_id=2&parcakatid=218
hala sen tabi mondial in parcası daha ucuz dersin
acaba böyle bişeyle karşılaştın mı merak ediyorum
ama şu var sen gidip çinin herhangi bir ibresine verirsin
ben kast ettiğim orjinal parcalar
ve bunu orjinalle değiştirmezde dandik bişi takarsan yarın bişi oldu garanti dışı diyip işin içinden cıkıyorlar

karlıyollar ve tusubasa. Benim kıdemli öğrencilerim. :) tartışmayın disipline veririm. İkisininde parçası kalite durumuna göre birbirinden pahalı, veya ucuz olabilir. Örnek vereyim. Ucuz diye 2005 model titana taktırdığım ybr kadranın devır saati 1 ay içinde yandı, km saati tersten sıfıra ulaştı :santa: şimdi aynı ybrnin daha pahalı kadranını sipariş ettim. Ucuz etin suyu misali.

adem abi titanın parcasını bulursun başka cglerden filan
mondial driftin kafa grenajının siyahı yok diye 1 ay bekledi elaman
2 gösterge 150 takım halinte tekini de vermiyor
Ybr nin parcası ucuz ve her yerde bulunabilir diyorum ben
Mondialin daha ucuz diyor ya arkadaş başına gelsin bi orjinal bir parca bekleyince anlarlar
linkte verdim fiyatlar yazıyor mondialin kendi sitesinde (kafamdan sallamıyorum)
çinden ayarlanır bişiler tabi ki sonuç ?
ondan sonra böyle şeyler cok duyarız ''100cc cup motorla''
Guzel motormus. Benımki Ankara-Konya yolu Oran'dan asagı tarafını bilenler bilir yokus asagı 160 yapmıstım. En ufak titreme vs. olmadı Cup motora olan sevgim artmıstı :) Tabi geceydi trafik yoktu, trafikte tavsiye etmiyorum o hızlarda biri sizi goremeyıp serit dahi degiştirse olumle sonuclanan kazalar meydana gelebilir.

F54

ybr dedin mi akan sular durur benim gözümde üzerine commuter yoktur:mrgreen:
birkaç resim paylaşalım da maşallah demeyi unutmayın:)

Cok uzadı bu muhabbet,Tsubasa seni anlamadım yemin ederim..Ybr alıcam diye soran adama,,Salcano wolf,kanuni bora al diyorsun..burda cinlilerli !! Burda drifti kötülüyorsun..Daha ne bekliyorsun. ??

Ben driftimi.. 2800 e aldım.. Ybr indirim bile yapmıyor.. 4300+Zaten bu baslangıc motoru olmucakmı..düşüp edilmicekmi..

Kim demiş ybr nin parcası ucuz diye :D Vursana bakayım bi yere++ Ekzoz kapakları (Kapakları) 185 Tl tuttu sadece 2 tanesi 2012 ybr de.. Tek sinyali 33.5 Tl.. Ön amasörler 480 Tl.. Ekzozu 640 Tl.. Bence baslangıc motoru olamıyacak kadar pahalı...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
o duvar senin bu duvar benim herkes hergün kaza yapıyor sanki,neymiş yedek parçası omadığı için almıyorlarmış,bak bak bak ben hayatımda böyle saçma birşey duymadım

adem abi titanın parcasını bulursun başka cglerden filan
mondial driftin kafa grenajının siyahı yok diye 1 ay bekledi elaman
2 gösterge 150 takım halinte tekini de vermiyor
Ybr nin parcası ucuz ve her yerde bulunabilir diyorum ben
Mondialin daha ucuz diyor ya arkadaş başına gelsin bi orjinal bir parca bekleyince anlarlar
linkte verdim fiyatlar yazıyor mondialin kendi sitesinde (kafamdan sallamıyorum)
çinden ayarlanır bişiler tabi ki sonuç ?
ondan sonra böyle şeyler cok duyarız ''100cc cup motorla''
nerde beklemiş o arkadaş driftin kafa grenejını..
benim arkadaşta siyah kafa grenajını degişti hatta komple degişti 3 güne geldi grenaj..
ben orta sehpayı degiştim 2 gün bile sürmedi gelmesi..
bukadarda abartmayın yani.

Cok uzadı bu muhabbet,Tsubasa seni anlamadım yemin ederim..Ybr alıcam diye soran adama,,Salcano wolf,kanuni bora al diyorsun..burda cinlilerli !! Burda drifti kötülüyorsun..Daha ne bekliyorsun. ??

Ben driftimi.. 2800 e aldım.. Ybr indirim bile yapmıyor.. 4300+Zaten bu baslangıc motoru olmucakmı..düşüp edilmicekmi..

Kim demiş ybr nin parcası ucuz diye :D Vursana bakayım bi yere++ Ekzoz kapakları (Kapakları) 185 Tl tuttu sadece 2 tanesi 2012 ybr de.. Tek sinyali 33.5 Tl.. Ön amasörler 480 Tl.. Ekzozu 640 Tl.. Bence baslangıc motoru olamıyacak kadar pahalı...
benim bişeyi kötülediğim yok
cok gülüyorum ybryle mondiali kıyaslıyorsunuz
ben hiç bir yerde ybr almayın demem dememde
ybr alacak adama parası yoksa salcano wolf s al aynı motor diyorum ben kimseye ybr alma demem aksine al derim
kendim dar bogazdan cıksam bende alırım
ybr parcası sınıf sınıfdır acıklamasını yazdım okumamışsın
nisan ayında motoru devirdi siyah kafa grenajını fabrikadan 1 ay bekledi istiyorsanız cocugun numarasını vereyim arayın sorun..
mesele parca bulunmaması değil mavradan sıkmıyoruz sitenin adresini linkini de verdim
ucuz diyorlar ya !
ben linki verdim ispatlı kanıtlı gidip bakın orjinal 150 lira göstergeleri..
ve başka bir alternatif bulamıyorsun

fiyat farklarını karşılştırmssnda satarken aralarındaki fiyat farklrna bakmamışsın. sonucta başlangıç motoru.Bi süre kullanıp satıcak.Bu yüzden 2.el piyasası iyi motorsikletler başlangıç olmalı.Drifti satarken 1000 tl zarar edersin ybr yi satarken 500 tl . satarken cebine daha az zarar vericek ve dgrnden daha iyi olan bir motorsiklet, ndn başlangıç motorsikleti olarak tercih edilmesinki..

fiyat farklarını karşılştırmssnda satarken aralarındaki fiyat farklrna bakmamışsın. sonucta başlangıç motoru.Bi süre kullanıp satıcak.Bu yüzden 2.el piyasası iyi motorsikletler başlangıç olmalı.Drifti satarken 1000 tl zarar edersin ybr yi satarken 500 tl . satarken cebine daha az zarar vericek ve dgrnden daha iyi olan bir motorsiklet, ndn başlangıç motorsikleti olarak tercih edilmesinki..
benim anlatmak istediğim bu işte
hem yedek parca hemde satarkenki kayıp
bu ilanla hiç bir alakam ve bilgim yok
rastgele denk geldi ve niceleri var bunun gibi
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-sahibinde-temiz-ybr-97681538/detay
al sana başlangıc motoru 1600 tl hemin ol seneye sat aldıgın paraya satarsın
yamaha da honda da değer kaybı olmaz
hele ki ybr de

mondiali yamaha yı geçtimde bu firmalar o kadar güzel fiyat ayarlaması yapıyo ki sattıkları motosikletlere.Ucuza mondial aldım kar ettim diyen de seviniyo çok para verip kalite aldımdiyende seviniyo :)Sonrada buraya gelip çatışıyo.:) Ben mondial 150 mc ile bir yılda 43 bin km yaptım.Zaman zaman sıkıntılarım oldu ama dile kolay 43 bin.Şimdi burda çoğu kimse toplasan 3 yılda anca 43 bin yapar.Şimdi sizin burda tartıştığınız konuyu ben ancak seneye 80 bini devirmek kısmet olursa cevaplıycam.:)şimdilik herşey fifty fifty :)

Siz bu 125 cc lik ybrleri övdükçe fiyatı daha da artıyor.Artıncada haketmediği bir fiyata ulaşıyor.En küçük bi örnek:ybr de kullanılan lastikler...Motosiklette en önemli olan etken yani.Benim driftte olan lastiklerin aynısı markasına kadar aynı hemde.Kusura bakmayın ama Tvs olmasa tasarımında bi b.kta yapacağı yoktu zaten.Dayanıklılık çoğu zaman kullanıcıya bağlıdır.6 yıl 100lük cub kullandım satarken yeni zannettiler.Hiç yolda bırakmadı.Ben ybr kötü kesinlikle demiyorum ama bu fiyatı hakedecek kadarda iyi değil.Tip olarakta çinli diye tabir ettiğiniz çoğu motosikletlerden 3. ya da 4. sırada.Ama çoğumuz parasına göretercih yaptığından malesef ybrye o parayı vermek saçma oluyor.Hiç arızadır parçadır muhabbeti yapmayın.Adam gibi kullanırsan benzin,yağ,balata,zincir,lastik gibi... gibi belli periyotlarda değişmesi,alınması gerekenlerden başka masraf yapmazsınız.Biraz ilgi hepsi okadar.
katılıyorum,30.000 km de seyhan 125t mi sattım,bakan bir daha bakıyordu.şimdiki motorumu 2500 bakımına götürdügümde far degişimi için bir cbf 150 geldi 1500 km de,aman yarabbi pislikten gözükmüyor,artık zincir kalmamış tozdan çamurdan,gazete dagıtıyo eleman,bu ne kardeş yazık deilmi dedim.nolcak abi 4500 verdim bide kız gibi nazınımı çekecez diyo :cherry:bu zihniyetle çinli deil hayabusa kullansan 1 senelik ömrü var :)

15000 civarında aldım ybr mi. şimdi 60 binde. daha sübap ayarı bile görmedi.km teli far ampulü dışında bir masraf çıkarmadı.
inanın bana istanbulda bir tamirci adı bile bilmem.2400 tl ye aldığım motoru şu anda satsam en kötü 2000 tl ye alıcı bulurum.yani bunca km yi bedavaya yaptım sayılır. :mrgreen:

ybr bana işsiz kaldığımda iş ortağım oldu. kafam bozuldu cebimdeki 3- 5 kuruş ile istanbuldan çanakkale düzce iğneada gibi yerlere gittim. mondial vs gibi firmalar kötü diyemem ama ybr defalarca denenmiş tecrübe edilmiş bir motosiklet.
kötü yanları da var elbet.
çok cılız görünümü,orjinal yedek parçası aşırı pahalı , bana göre virajda çok yetenekli değil ve hız veya modifiye heveslilerine hiç mi hiç uygun değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar