Kont arkadaşım. Bu iş gittikçe gider. Yanlış anlamazsan benim merak ettiğim bişey var; senin senden küçük bir kardeşin var mı? Neden dersen, ben araba kullanmayı Bağdat Caddesinde öğrendim. Sayısız kaza atlattım. Bazılarını da atlatamadım. Çok yakın 3 arkadaşımı daha lise yıllarında trafik kazalarında kaybettim. Ama bende en ufak bir düzelme eğilimi olmamıştı. Ta ki benden 5 yaş küçük kız kardeşimin arabayı kaçırıp aşağı mahallede yarıştığını duyana kadar. O günden beri suçluluk duyuyorum. Çünkü kardeşim beni örnek almıştı.
Şimdi işin asıl önemli tarafına gelelim:
Sen bu hareketleri belli ki çok çalışmışsın. Ve yukarıda allah var görebildiğim kadarıyla da çok başarılısın. Ve bu işi geliştirmeye, show dünyasında güzel işler yapmaya heveslisin. Bu konuda sana bir iki önerim olacak. Tutup tutmamak senin elinde, diyelim ki bir motosiklet galerisi senin bu videonu gördü ve yeni mağazalarının açılışında gösteri yapmanı istedi. Gidersin aslanlar gibi şovunu yapar gelirsin. Akşam seni haberlerde bir firma sahibi görür ve seninle çalışmak ister.
Allah senden uzak etsin ama benim yaşlarımda bi genç vardı zamanında. Ankaradan istanbula geliyo mtorola kazasız belasız. Bebekte cafenin önünde arkadaşlarını görüyo. Motoru stop edip kaskı çıkarıyo. Muhabbet ederlerken bizimki yan ayağı açıp motordan iniyo. o sırada dengesini kaybedip düşüyo. Kafasını asfalta çarpıyo. 6 ay bitkisel hayatta yattı. Sonra makineleri kapattılar. Şimdi bu dikkatsizlik mi şanssızlık mı?
Şimdi küçük bir simülasyon yapalım:
İşte ben 20 yaşından beri bir firma sahibi olarak senden neler isterdim mesela?
Sana yeni motor alacam, afişlerin için, TV reklamların için tonlarca para yatıracam. Ve seni 2007 İstanbul Moto-GP öncesinde piste salacam şov yapacan derdim mesela.
ama tüm bu işler için bir şartım olurdu: motorla bakkala giderken bile kaskını takacaksın. Çünkü ben sana dünyanın masrafını yapacağım derdim.
Sen şimdi yaptığın işlerle çevreye bu güveni verirsen, sana yatırım yapacak insanlar daha kolay ikna olurlar. Sen de ileride adımızı belki de uluslar arası işlerde duyurursun. Sendeki yeteneğin salak bir kazayla harcanması beni üzer açıkçası...