Ybr nin zincirlerini hangi yağla yağlamam gerekir acaba

Mazot O-Ring'li zincirlere zarar veriyordu sanırsam en azından bu forumda okuduklarımda öyle yazıyordu :) Ayrıca en iyi zincir temizleme maddesinin gazyağı olduğunu söylemişlerdi. Ben hep gazyağı ile temizliyorum ama her yerde bulunmuyor meret. Edirnekapıdan tramvay yoluyla ilerlerken Eyüp Sultana giden bir yol var.(sağa dönüş) O yoldan aşağı inerken sağda Petrol Ofisi var orada gazyağı bulabilirsiniz.

arkadaşlar, castrolu ben beğenmiyorum. motosikletimin yağını değiştirmek için marketten aldığım 1 litrelik yağ ağzının etrafı ve jelatini kapalı olmasına rağmen bozuk, dibine tortu çokmuş halde bulunca aynen bozmadan iadesini yaptım sağolsun marketim geri aldı ve birlikte firmaya mektup yazdık cevap bekliyoruz. soğudum açıkcası castrol'den. motorumdaki son castrol yağını da değiştirdikten sonraartık alman würth markalardan almaya başlıycam :) google'da bile aratınca bizim site çıkıyor.:)
skullhnter abimiz daha önce araştırmış ve bilgisi de mevcut. okumanız tavsiye ederim :) güncelledim konuyu :)

http://www.motosiklet.net/forum/dig...rde-kullanilabilecek-wurth-marka-urunler.html

o-ring şekli böyledir :9 zincir baklalarıyla pimleri arasında bunlar vardır çok küçüktürler mercekle görülebilir ancak :)

Son düzenleme:
En iyi zincir yağı grestir
Sadece zincir halkalarına ince film şeklinde sürün
Unutmayın ki zincir kutusundayken bile gresli bir şekilde gelir

yamahanın mobil tarafından üretilen orjinal zincir yağları var sprey şeklinde bayiilerde bulunuyor genelde fiyatıda 15-20ytl arası.

yamahanın mobil tarafından üretilen orjinal zincir yağları var sprey şeklinde bayiilerde bulunuyor genelde fiyatıda 15-20ytl arası.

yamalube mi? ben daha göremedim büyük marketlerde ya da serviste :)

burda bi kaç başlık daha buldum. ama hortlatmayın çok eskiler :)

http://www.motosiklet.net/forum/faydali-bilgiler/20952-zincir-bakimi-[temizlik-ve-yaglama].html

http://www.motosiklet.net/forum/teknik-bilgiler/15524-motosiklet-zinciri-nasil-yaglanir-2.html

kullanma klavuzunda yazan yazıyı hatırladığım kadarıyla aktarıyorum;

piyasada bulunan zincir yağlama spreylerinin içinde solventler bulunabilir bunlar zincirin içindeki o ringlere zarar verir

zincirinizi gres yağı(ki motoru sıfır aldığımda gres yağı vardı zincirde) veya SAE80-90 dişli yağıyla yağlayın(üstelik çok ucuz)

GKN

güzel bilgiler verilmiş ama, ybr nin zinciri oring li deildir..
oring sincir baklalarının bağlantı pimleri arasında ki lastiklere denir.. oringli zincirler benzinle mazotla temizlenmemeli..

konu başlığı ybr mize gelince, gres yağ olabilir fakat gres kalıcı tip bi yağ oldupundan dolayı yoldaki tüm pisliği topliyacaktır ve zincirine daha çok zarar verecektir...
ince yağ ile zincirini yağlaman daha uydundur, temizliğinide mazotla yapabilirsin... bu işin ucuz yöntemi:)

eğer maddi sıkıntın yoksa hiç uğraşma al bi takim zinicir yağlayıcı ve temizleyici..
her 400 km de bir zincirini yağla her 800 de bir de aldığın spreyi kullanarak temizleyip yağla :wiinkk:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar