YBR mi? CBF mi? TVS mi?

iki teker dergisinde bu üçü karşılastırılıyor 5 ytl derği

bende uzun uzun arastırma yapmıstım en sonunda cbf'de karar kıldım motoruda yakından görünce bir miktar kapora bıraktım ay sonunda kısmetse motorum alıyorum.

kardeş bende cbf 150 kullanıyorum ve sanada tavsiye ediyorum.Vibrasyonla falan uğraşma al bir cbf rahat et kazasız belasız kullan inşaAllah.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Selamun aleyküm
TVS için 1200 km den soonra Piston sekman değiştiği söylenmiş. Bunun sebepleri araştırılması lazım Bu tip olayları anlatmak gerekir ancak araştırıp nedenini düşünmek lazım Yoksa motora haksız ithamda bulunmuş oluruz.
Sert kullanıma maruz kalınmış mı; yağ ile ilgili bir problem olmuş mu; gibi.. Daha da önemlisi moor kullanan kişilerin teknik bilgi seviyelerini yükselterek kendileri problemi düşünmeleri belki daha iyi bilgi verebilecektir.
Hayırlı günler dilerim

:silent:
en iyisi cbf. satarken de sıkıntı olmaz. bu konu hakkında defalarca yorum yapıldı, tvs nin geleceği öteki modellere göre pek parlak değil sonuçta çok bilindik bir marka değil. ben olsam cbf alırdım çünkü 140 kmh yapabiliyor ve çok konforlu. ihtiyacın olan tek şey DÜZGÜN RODAJ. hangisini alırsan hayırlı olsn :cat:

arkadaşım düzgün rodaj ne demek tam olarak ?
ve ben sıfır değilde 6 aylık bir motor bakıyorum onun rodaj devresi geçmiş mi oluyor ?
iyi rodaj geçirip geçirmediğini anlamak için ?

Bu arada ben de tvs ile uzun yol yaptım bende herhangi bi sıkıntı yok 9000 km dir apache kullanıyorum ve çok ta memnunum belirtmek isterim şehir içi en kıvrak olan ybr 125 en rahat uzun yol için cbf ve en seri ve en hızlısı tvs örneğin cbf 5. viteste kendini yırtıyo ben 4. viteste kafa kafaya 5 i verdiğimde uzayıp gidiyorum ve cbf kullanıcısının suratını görmelisiniz :)

Bi konuya da açıklık getirmek isterim tvs çin malı değildir hindistan malıdır ve hindistan ülkesinde en çok motorsiklet kullanılır. Yollarda arabaya ender rastlarsınız tvs firması ülkesinde 1 numara ve en büyük şirkettir. Zamanında suzikiye motor üreten bir firmadır. honda olsun yamaha olsun üretimlerini çine kaydırdığından ürün kalitesi de düşmüştür. bunları da göz önüne alıp düşün derim arkadaşım markaya para verme kaliteye önem ver

Son düzenleme:
ybr al nede olsa 2 sene sonra degiştireceksin 10 hp güç yetmiyecek bir süre sonra paran varsa sym hd 200 al rahat et 16 hp güç ile yolları yırttır

bence su sıralar hiç bişiy almayın nisana kadar bekleyin..

şu anda fiyatlar çok normal nisan ve sonrasında fiyatlar zıplar haberin olsun

evet fiyatlar yaza dogru artar bu herzaman böyle olmuştur.çünkü yazın motora binen sayısı çok yükselir.

o 1200 km de motor yenilenen TVS nelere maruz kaldı acaba.İstanbul'da kadıköy taraflarında olan ve her cumartesi akşamı benim TVS'nin neler çektiğini görenlerin hepsi Apache aldı.. gerçekten sağlam motor üstelik Hindistan genel olarak sıcak bi ülke olduğundan hararet gibi bir sorun asla olmuyor! Tamam CBF rahattır güzeldir konforludur ama gitmez 140 km yapabilen bi CBF %90 dişli değişimine uğramıştır ve üstelik başka işlemler de yapılmıştır düz yolda 110-115 km yi geçebilen CBF yok (genel olarak istisnalar mevcut) TVS Apache düzde 120-125 km yapabiliyor teknik bir sorun olmadıkça..
artık bu tartışmalar bitsin

KONFORA DÜŞKÜNSEN HIZ/SERİLİK LAZIM DEĞİL DERSEN HONDA CBF150...
SERİ OLSUN HIZ OLSUN TİTREŞİMDE SORUN DEĞİL DERSEN TVS APACHE

Not: Kısa bir bilgi.. TVS'de vibrasyon mevcut ama YBR ya da başka çin malı motorlar kadar değildir.Onlara bakılarak en az titreşime sahip motordur..

şimdilik beklemeye geçtim arkadaşlar ama seceneklerde TVS yi çıkardım çünkü yaşadığım şehirde TVS nin servisi yok oda sorun yaşatabilir yinede tün arkadaşlara teşekkür ediyorum:rendeer:

şimdilik beklemeye geçtim arkadaşlar ama seceneklerde TVS yi çıkardım çünkü yaşadığım şehirde TVS nin servisi yok oda sorun yaşatabilir yinede tün arkadaşlara teşekkür ediyorum:rendeer:

yedek parça da önemli tabi ki ben genel bi kıyaslama yapmıştım :)
ama beklemeye geçme bence 1 2 ay içerisinde artan fiyatlara inanamayabilirsin.
diğer yandan bi motosiklet sevdalısı olarak yaya kalmak kötü birşeydir:cat:

2 ay sonra keşke arkadaşları dinleseydim dersin fiyatlar tavana vuruyo eğerki durumun varsa şimdiden al sonra aynı motor için para biriktirmen gerekebilir

Motosikleti
Honda Forza 250 (2026)
Ybriyi salla derim.Tamam ybr diğer ikisinden az yakıyor fakat diğerlerine yetişemez bu bir,ikincisi parçaları diğerleri kadar ucuz değil.Gelelim CBF ve TVS ye.İkiside kaliteli motorlar gerçekten.Kimin konforu iyidir kimin hızı.Bu çok öenmli bişey değildir.Sonuçta her insanın özellikleri bile farklıdır.Önemli olan bu ikisinin içinde motorun piyasası olması.Yani ilerde satma ihtimalin varsa CBF al zarar etme.İnşallah düzgün bir şekilde açıklama yapmışımdır.

...

KONFORA DÜŞKÜNSEN HIZ/SERİLİK LAZIM DEĞİL DERSEN HONDA CBF150...
SERİ OLSUN HIZ OLSUN TİTREŞİMDE SORUN DEĞİL DERSEN TVS APACHE

Bu arada ben de tvs ile uzun yol yaptım bende herhangi bi sıkıntı yok 9000 km dir apache kullanıyorum ve çok ta memnunum belirtmek isterim şehir içi en kıvrak olan ybr 125 en rahat uzun yol için cbf ve en seri ve en hızlısı tvs örneğin cbf 5. viteste kendini yırtıyo ben 4. viteste kafa kafaya 5 i verdiğimde uzayıp gidiyorum ve cbf kullanıcısının suratını görmelisiniz :)

Arkadaşlar, tamam iyi hoş güzel yazmışsınızda bu yazdığınızı görenler CBF gitmiyor, 50 cc ' lik bir motor zannedecek. Tamam kendi motorunuzu öve öve bitiremiyorsunuz. Yere göğe sığdıramıyorsunuz ama diğer modelleride kötülemeyin lütfen. Yazdıklarımızı son olarak objektif bi şekilde tekrar okuyup öyle gönder tuşuna basarsak daha iyi olur kanaatindeyim.

Bu motorların hız motorları olmadığını söylememize gerek yok heralde. Bu motorlarla (YBR-CBF-TVS) birbirleriyle deli danalar gibi kapışan kişilerin, bir an önce bu hareketleri bırakıp gidip Racing modellerden birini alıp pistlere çıkıp orada kapışmalarını şiddetle öneriyorum ...

Umarım yanlış anlaşılmam.

konfor, kullanım olarak düşünürsek cbf 150 tabiki amacın sadece hızlı gitmesi ise tvs derim :cat:

yedek parça da önemli tabi ki ben genel bi kıyaslama yapmıştım :)
ama beklemeye geçme bence 1 2 ay içerisinde artan fiyatlara inanamayabilirsin.
diğer yandan bi motosiklet sevdalısı olarak yaya kalmak kötü birşeydir:cat:

ben şu an yaya degilimki cup model bi motosikletim var :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar