ybr den fzr ye

ybr den fz6 fazere

arkadaşlar okumadan yorum yapmayalım.lütfen konu başlangıç motoru nedir ne değildire dönüşmesin ben bunları fazlasıyla biliyor ve hiç unutmadan her motorun üstüne çıktığımda uyguluyorum.bu konu benim şahsıma özel durumumun sohbetidir.
bu gün yeni fazerimi aldım.durumumun pek çok boyutu olduğundan özellikle ayrı konu açıp bunu sizlerle bir sohbet havası ile paylaşıp bir kaç sorumu sormak istiyorum.
öncelikle:
ben 35 yaşındayım.14 yıldır otomobil kullanıyorum,çocukluktan beri ve hala yaz kış bisiklete biniyorum.
bu benim ikinci motorum.ilk motorum ybr 125.onu da geçen sene bu forum sayesinde inceleyerek aldım.bu motorla yaklaşık 7-8000 km yol yaptım.kışın yerde buz olduğu zamanlar haric haftalık bir kaç yüz km ortalamam oldu.ben sezonu hiç kapatmadım.
pekii neden motoru büyüttüm:
- ben motoru genelde uzun yol ve şehir dışı gezilerde tercih ediyorum.bu yüzden ybr yetmiyor.
-çok zor mal alıp satan biriyim herkes bu işe giren orda durmaz demekle beraber ben öyle değilim,sahip olduğum bir şeye kendimi uydurup sahip olabildiğim kadar uzun süre kullanmayı seviyorum .yani 250 cc ya da bundan daha zayıf bir motor alıp bir sezon da onla gezmek istemedim,bundan daha fazlasını da istemiyorum.
bu şartlarda ybr ile şu anda resmen sağ gözle ileri sol gözle geri
dikiz aynalara bakıyorum(neden sağ göz demeyin yorulunca göz değiştiriyom :queen::queen::queen::queen:).çünki motor zayıf .arkadan gelen kamyon ve tırlar ciddi ciddi başa bela oluyor.kuş serisi ve hafif ticarilerin makaslarını hiç sayma.
iki üç ay abs li motor aradım burdan hepiniz yorumlarımı ,ilanımı vs okudunuz.ama sezon satışlar canlanmasa da fiyatlar canlandı ve ikinci el
bulamadım.önüme çıkan çok cazip motoru da kaçırmak istemedim.
bu konu lütfen tekrar hatırlatıyorum başlangıç motoru nedir ne değildir yorumu almasın.ben cidden çok sakin ve cidden çok dikkatli bir insanım.abartı heyecanlara hayatımda çok fazla yer yok.
bu gün yeni motorumu 70 km test ettim.
ve benim temel prensibim:
kontrolsüz güç güç değildir.
benim motosikletten beklentim şu:
uzun yolda yorulmayacağım rahatlıkta,ihtiyacım anında saliseler içinde arkadan gelen tehlikeyi(kamyoncu, vs şehirler arası) berteraf edebilecek tepkide bir motor.(bu bağlamda fren mevzuunu konu sonuna saklıyorum.)
-motora binmezden önce nasıl bir güce kontrol edeceğimi anlamak adına durduğu yerde hafif bir gaz verdiğimde kendini kontrol edemeyecek zihniyette ve tecrübesiz bir insanın başına ne gelebileceğini anında anladım.motorun durduğu yerde yediği gazdan gücü hissediyorsunuz.
-motorun üstünde hareket anında ve düz alanda kilodan dolayı hiç bir sıkıntı yaşamıyorsunuz.çünki motor oldukça dengeli ve rahat bir motor 5 km hızda giderken bile yan yatma eğilimi yok,sağa sola dahi yalpa olmuyor(ybr de 10-15 km ye çıkınca rahatlıyorsunuz.)
ilk etapta iki şey rahatsız etti:
1.motorun hemen bütün büyük motorlarda olduğu gibi grenajı sabit.bindiğim ybr de ise direksiyonla beraber dönüyor ki,ilk dönüşlerde dönmek yerine düz gidiyormuşum gibi bir rahatsızlık verdi.ve bir müdded grenaj gözüme takıldı.ki 70 km sonunda motordan indiğimde buna alıştığımı fark ettim.
2.motorda ayak koyduğum yerler benim oturuş şeklime göre,yere bastığımda ayaklarıma takılıyor.bunun doğru oturuş şekli nasıl olmalı.lambalarda durduğumda ybr den yüksek olduğundan hareketi biraz kısıtlıyor.ben biraz depoya yaslanmayı sevdiğimden bu pozisyon oluyor galiba.
bunların dışında bana her şey rahat geldi.
-ilk kalkışta gazı fazla açarsanız tek tekere kalkma ihtimali oldukça yüksek ki bunu kontrol etmek benim için problem yaratmadı(bir ara iki arabın altlarındaki motoru nasıl kaçırdığını gösteren bir film vardı gülmekten kırılıarak izlemiştik.)
-sakin ve kontrollü hareket ettiğimizde durmak kalkmaktan daha rahat.
-benim için büyük motora geçişteki sıkıntıdan sayılırsa sıkıntım durduğu yerde ağır olması.ki bu da hafif ybr den gelen alışkanlıktan başka bir şey değil ki ybr ye ilk bindiğimde bundan çok daha fazla zorlanıyordum.
----------

motoru almazdan önce benim beklentilerim kafamda oturduğu halde forumda ve dost arkadaş sohbetlerindeki yorumlar kafa karıştırıcı türden di.
hep:
"98 beygir ve zayıf fren ön plandaydı."
-ben kafamda gerektiğinde ihtiyacım kadar gücü verebilecek bir motor isteyip bunun kontrolüm dışında olmamasını istiyorum ki :
bu düşünceme göre:
"iyi ki fazeri almışım"
dikkat edin ben bu yazımda hiç kimseye tavsiye de bulunmuyorum.isterseniz 50 cc scotere binin ne yapcağınızı sapıtırsanız baş sağlığı bölümünde yazınızı okuruz.

-şimdi gelelim fren mevzuuna:
ben size soruyorum.motor durmuyor diyen arkadaşlar hangi şartlarda frenler zayıf kalıyor yada arka teker kilitleniyor.bunu hem öğrenmek hem de tartışmaya açmak adına soruyorum:
çünki ben bu gün ostimden istanbul yolu üzerinden eryamana,ordan sitelere ,ordan da keçiörene 70 km lik bir gezi yaptım.yeri geldi 150 yaptım,yeri geldi lambalarda durdum.ama inanın bana lambalar dışında neredeyse hiç fren kullanmadım.akıllı uslu olup yolda beklenmedik bir değişliklik olmazsa motor sizi götürüyor da ,durduruyor da.
çünki öndeki takip mesafemi koruyup,yolun durumuna göre orta ve sağ şeritten uzak durdum.ama biliyorum ki virajın çıkışını görmez ve zamanında hız kesmezsem yol da bitebilir,yada tali yoldan gelen arabanın sizin önünüze atlaması her an mümküğündür ki hiç bir motorun 150 ile giderken zınk diye durması mümkün değildir diye düşünüyorum.
-gene söylüyorum iyi ki bu motoru almışım,çünki en sol şerit dışında sağ şeridi ve bazen de yolun durumuna göre orta şeridi tercih ediyordum ki ufak cc zaten daha fazlasını kaldırmıyor,devamlı minibüs,taksi vs in sağa önüme kırması,tali yolun benim geldiğime bile bakmaması durumu sözkonusuydu,şimdi öyle olmayacak ve ben yolun durumuna göre biraz gaz açıp solu,yol boşken gaz kesip orta şeridi kullanabileceğim.
-sakın bu motoru büyüttü kontrolü bıraktı imajı olmasın.aksine arkadan gelen yoksa zaten solda da olsam basmıyorum.yol durumuna göre zaten benim hızımı hesap etmeyip öndekini sollayacak zaten olacak ki bu sağa ani kırıp yolcu almakla mukayese bile edilemez.
-kısaca motora çok kısa bir sürede ısındım.motor cidden çok sessiz ki kulak sağlığı için iyi bir şeymiş.hatta bu rahatlıkla eve gelirken motorun sessizliğinden kendisnin de bir sesi olduğunu unutmuşum.ben normalde lambalarda ben hep motor sesi dinlerim sağdan sola vs kıran aceleciler sıkıştırmasın diye.bu defa ben durduğumda etrafta hiç kimse olmadığı halde bir araba motoru duydum ama etrafa baktığımda hiç araba yoktu ki allah allah bu benim motormuş diye kendi kendime güldüm.
şimdi gelelim sorularıma:
1-motor normalde oldukça sessiz olduğu halde çok dikkatimi çekti hangi vites kaçıncı devir fark edemedim ama belli bir aralıkta oturduğunuz yerde ince bir titreme hissediyorsunuz ki bu biraz alt devirlerde oluyor.90ı geçince titreme yavaş yavaş kayboluyor.bu sizde de oluyor mu?
2-malesef ülkemiz yolları yer yer tamamen bozuluyor,yer yer asvaltta kasisler oluyor.(bozuk yolda hızlı gitcek değiliz ama fıstık gibi asvaltta bozuk kısım mutlaka olabiliyor.) bu motor sanki ybr den biraz daha zıplatıyor gibi geldi.acaba bütün büyük cc motorlar böyle mi?sanki ben motorda biraz hoplama oluyor gibi hissettim.
3-her motorcunun korkulu rüyesı lambalarda kendini bilmezin birinin arkadan çarpmasıdır.bir tek bu dezavantaj biraz canımı sıktı.çünki ben ybr de iken lambalarda durduğumda yolun durumuna göre kendimi ayaklarımla rahat ve boş bir pozisyona ayarlıyordum.şimdi motorda boy çok önemli.ancak sorduğum arkadaşlar bu motor senin boyun için problem değil demişlerdi.boyum 175 cm yani kısa değilim.ama motor boy yetse de ybr gibi üstünde yürüyerek kendine yer ayarlamaya uygun değil.şimdi lambalar için en güvenli yol pozisyonunu gene arkadan gelen öne geçmeyecek şekilde şerit ortalayarak alıyorum.bunun dışında da yapılabilecek başka şey yok galiba değil mi?
-----------
70 km test sürüşüne göre oldukça uzun bir yazı oldu.sabırlarınız için teşekkürler(bu kadar ayrıntıya girdim diye acemiyim zannetmeyin ama inanın ,ankaranın o nefret ettiğim trafiğine rağmen bu günkü her km benim için oldukça zevkli geçti.)
------------
kullanım klavuzunun türkcesini ilk sahibinden aldım.istek olursa scannerde taratırım.

Son düzenleme:
aynı yaş ve aynı kafadanız:p
fazerin hayırlı olsun güle güle kullan:rendeer:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hayırlı olsun kazasız sürüşler dileğiyle..

hıyırılı ossun ALLAH kaza bela vermesin ve bana da nasip etsin İNŞAALLAH!!!

öncelikle hayırlı ugurlu olsun allah kaza bela vermesin nice kilometrelere:rendeer: motosiklete bakış açınız ve düşünceleriniz gerçekten bilinçli ve sağlıklı insan böyle düşünen motosikletseverleri gördükçe mutlu oluyor:) benimde ilk motorum ybr,cbf e geçtiğimde ayaklıkları çok ters gelmişti zamanla alışıyorsunuz hatta sonra fark ediceksiniz ybr nin ayaklıkları fazla önde hatta motorun agırlık merkezini bulmada kotuye etki edecek derecedeydi:( o yuzden fazerda bu durumu pek takmayın hemen alışacaksınız

Yeni motorunuz hayırlısı olsun,yanlız şu ankara trafiği dikkatimi cekti :) istanbul ve ankaraya sık giderim istanbul trafiği gercekten işkence gibi gelir bana . Ankaraya gittiğimde ise şu sözü söylüyorum gözünü seveyim Ankaranın ...:)

Çok sıkıcısın yaaa:salut:

Oku oku bitmiyo:pr:

Yarıda bıraktım walla

Kardeş yazını niye sade bişeklde hazırlamadın ki

3-5 resim koy kısa kısa anlat kısa kısa paylaş

Doya doya sevincini paylaşalım

Bol bol hayırlı olsun diyelim güle güle kullan dıyelim

35 yaşında olduğunu yazmamış olsan ihtiyar bir insanın yazdığını düşünüp hiç sesimi çıkarmazdım

Bende 35 yaşındayım ve böyle bir yazıyı 60 ımdan önce yazmayı düşünmüyorum:queen::queen:

Ha hA ha HA bu topicde polemiğe bulaşmaza adam değilim :queen:

::xs22::::143::::melek02:::xblink::::xblink::::xblink::::haapppy:::alkiis::

:rendeer::rendeer::rendeer::rendeer:

öncelikle motorunuz hayırlı olsun , ybr den inip fazere binince frenlerin tutup tutmadığını pek anlayamazsınız zira fazerin frenleri güçlüdür ama ybr ye göre :) , frenleri limitinde sıkmadan anlayamazsınız , benim bildiğim fazerin frenleri motora göre zayıf , yüksek devir spor tarzı kullanmayacaksınız fazer almak mantıksız diye düşünüyorum , ayrıca bana göre 1 silindirli motordan 4 silindirli motora geçiş olmaz , şahsi kanaatimdir :) , kazasız belasız kullanın...

hayırlı uğurlu olsun abicim kazasız belasız kullanman dileğiyle :rendeer:
yazıyı da büyük zevkle okudum gençliğin verdiği bi heyecan olsa ki :cherry:

Motosikletiniz hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız bol km'ler. Yzınızı sonuna kadar okudum. Uzunda olsa ayrıntılı yazılması iyi olmuş bence... Bu arada özel mesaj attım size.

Hayırlı uğurlu olsun.Cbf 150 den sonra geçmek istediğim motorlar arasıda FAYZER umarım bir tanede bizim olur :) Şehiriçinde kullanması zor olsa gerek :pale:

Hayırlı olsun, güle güle bol kilometrelerde kullan inşallah.. Kazasız belasız :rendeer:

@bart1969 paşam...Millet senin yazdığın yazıyı okumuş..
Bende tüm topici baştan aşağı okudum...Ve şu sonuca vardım...
Kendime söylüyorum kimse üstüne almasın..:wiinkk:
'' Sen sen ol..
Topic açıldı mı ilk mesaj yazan sen olmaya çalış Murat
..'':cherry:

Yeni makinan bu arada hayırlı olsun..Tekerin düz bassın...:rendeer:

Bu arada Yamahacısın o yüzden tam okudum buda biline..:cat:

Son düzenleme:
Motosikleti
Triumph Tiger 900 GT Pro '24
YBR 125 almak uzere olan benim kafami karistirdi bu yazi. :)
Haliyle dezavantajlari siralanmis ve ve ve hevesimi kacirmayin kardesiiim! :mrgreen:

Direk 600lükle mi gireyim olaya? :p

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
selam arkadaşım öncelikle yeni motorun hayırlı olsun
dokuz yıllık bi aradan sonra, 2006 yılında dayanamayıp bir fz6 satın aldım ve bu motoru sekiz dokuz ay kullandım.
birinci sorunda bahsettiğin o ince titremeyi bene hissediyorsum sürat arttıkça kaybolup gidiyordu diye hayırlıyorum ama ne yazıkki nedenini bilmiyorum
ikinci sorundaki hoplama konusu benim şahsi fikrim büyük motorların hepsinde oluyor ama önemli olan hoplamanın şiddeti ben fz6 dan sonra z750 kullanmaya başladım fz6 ya göre z750 daha az hoplatıyor motorun üstündeki lastiğin yumuşak veya sert olması birde amortisör sertliğiyle ilgili sanırım...
motorun birazdaha alçalması seni rahatlatıcaksa arka amortisörün üst ve alt bağlantıları arasında metal bi parça olması gerekiyor o parçayı değiştierek motoru 3,4 cm alçaltmak mümkün
kulanma kılavuzunu bu sitenin içindeki '' fazer hakkında herşey'' başlığı altında bulabilirsin ben ordan bulmuştum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar