motosiklet alirken kullanicinin beklentileri secimi belirler.
beklentin; konfor, saglamlik, ekonomi, sorunsuzluk, uzun yillar kullanim ve kolay elden cikarma ise kesinlikle ybr 125.
yok eger tek beklentin 10 km daha hizli gitsin ise, o zaman tvs al. tvs'nin tek fazlaligi iste bu; 10 km/h daha hizli. onun disinda bir de benzin tasarrufu ybr ile ayni belki cok azcik daha ekonomik olabilir, belki yani.
yani kisaca 10 beklentiden sadece 1 tanesi var tvs'de. sirf süret ise beklentin tvs al. bir de sunu eklemek istiyorum. ybr sinifinin tartismasiz lideridir. bunu ben degil wikipedia söylüyor.
harfi harfine katılıyorum...
Birde bazı topiklerde bahsediliyor belki burdada mevzusu geçmiş olabilir...''Yamaha artık çinde üretiliyor,kalite düştü'' diye...
Arkadaşlar dünyada en ucuz hammadde,işçilik ve enerji ücretleri kayıtsız çinde tabiki.Fakat yamaha;üretim,kalite,ve hammedde standartlarını kendisi belirliyor,çindeki fabrika bu standartların altında kaliteyi düşürecek şekilde üretim yapamaz,yamaha denetiminde herşey...japonyada bir işçinin aylık maaşı 3.000-4.000 dolarken çinde bu rakam 250 dolara düşüyor.işçilik maliyetini 15 kat aşağıya çekiyorlar ve daha fazla kar-kazanç olarak yamahanın kasasına giriyor aradaki fark.Enerji ve hammadde maliyetlerininde bu şekilde düştüğünü hesap edersek ortaya deli rakamlar,çıkıyor tabiki vergi düzenlemeleride var...Gönül isterki aradaki bu farkı yamaha ürün satışında indirim olarak müşteriye yansıtsa daha çok satar daha çok kazanır...Kapitalizmin gözü kör olsun bunu yapmıyorlar işte....Sonuç;üretimin çinde yapılması kaliteyi düşürürmü?Çin ekonomisi daha çok büyümek,küresel pazara daha çok hakim olmak için ilk ivmelenme döneminde her alanda üretim saldırısı yapmıştı...fakat ucuz ve kalitesiz ürünlerinin birer tüketim çöplüğü olduğunun farkına vardılar.baktılar ki olmuyor 1kere alan bin pişman bir adaha almıyor,ürettikleri kalite testlerini geçemiyor,bazı ülkelerin gümrüğüne takılıp içeri giremiyor ..kalite anlayışını yavaş yavaş yükseltmeye başladılar...İşçiliğin ucuz olması,adamlar kaç milyar nufus,nasıl doyuracak okadar insanı,gelir dağılımını gelişmiş ülkeler gibi dağıtamaz...çin toprak olarak dünyanın en büyük ülkelerinden olduğu için birçok hammeddeyi kendi kaynaklarında elde ediyor buda hammedde maliyetlerinin düşmesine neden oluyor,toprakları geniş olduğu için zengin petrol kaynaklarına sahiptir buda enerji maliyetlerini düşürüyor...yani bu sqaydıklarım ucuza kaliteli ürün üretme imkanlarını arttırıyor...japonya,amerika ve diğer gelişmiş ülkeler bunu başka gelişmekte olan ülkelerde yaptılar,mesela ülkemizde...bridgestone-lassa,pirelli,goodyear,ford,honda,toyota,bosh,siemens,vs.vs.vs. gibi markalar ülkemizde üretildiği için kalitesi düşüyormu..ki ülkemiz son 10 yılda ekonomik olarak küresel piyasada yer almaya başladı...bu saydığım markalar ise 10 yıllar önce ülkemize yatırım olarak geldiler,zamanında ülkemizde işçi,enerji,hammedde,vergi maliyetleri yatrımcı ülkelere çok cazip geliyordu....çok ucuzdu çünkü...üretim maliyetlerinin düşmesi kaliteyi düşürebileceği gibi arttırabilirde....kullanılan hammedde o ülke topraklarınından çıkıyorsa( jeolojik yapı,iklim,enlem,boylam,gibi doğal etkenlerle hammeddenin kalitesi düşer yada artabilir)işte kaliteyi etkileyecek nokta burasıdır....