YBR 125 ESD - Yokuşta Tekleme Sorunu

Arkadaşlar merhaba
3 Hafta önce ilk moturumu aldım. Mutlu mesut sürüyorum.
Ekran_Resmi_2014_02_23_18_08_27.png

Şöyle bir sorunum var, çok dik olmayan yokuşları 3 viteste çıkmaya çalışıyorum fakat motor teklemeye başlıyor, hatta stop ediyor. Sonra gerisin geriye dönüp başka bir yoldan evime gidiyorum.

Acemilikten olsa gerek diye düşünüyorum. Fakat 120 kg olduğumdan acaba motor beni çekmiyor mu diye şüpheye düşüyorum :)

Bilgisi olan arkadaşlardan yorum rica ediyorum.
Teşekkürler.

bence aynı yokuşu 2. vitesle yüksek devirle çıkmayı deneyin, 3 viteste zorlanarak stop ediyor çekmiyor ise yokuş çook dik demekki

Hocam iyi akşamlar 3. Viteste rampa yukarı stop edicek pozisyona getriyosanız demekki çok yavaş rampaya tırmanıyosunuz 3. Viteste yavaş olmadığınız sürece zor stop ettirirsiniz kullanımla alakalı olsa gerek bu problem yanlış anlamayın sakın..

Yokuş bu;
Ekran_Resmi_2014_02_23_20_31_12.png

Harita Link: http://bit.ly/1cEJwok

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:34 ----------

Hocam hızı artırıp deniyeyim fakat gazı köklüyorum ona rağmen tekliyor.

Kullanımla alakalıdır çünkü ybr ile toplam 150 kg ağırlıkla ne bayırları tırmanıyorduk.Hele hele istop ediyorsa çok düşük devirle çıkmaya çalışıyorsun demektir...

Dostum yeni alışıyorsundur bende öyleydim. Giriş hızına bağlı. Debriyaj gaz tepkimesini doğru yapman lazım. Düz yolda gitmiyorsun devri arttırman lazım. Bi nevi tork yükselir falan hesabı. Vites küçülterek gir. Boğulmaya başlaması normal.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
çok düşük devirde motor zaten rampayı çıkmak için zorlanıyorken birde gazı köklerseniz motoru iyice boğmuş olursunuz, çok fazla benzin gelir motor bunu yakamaz bu yüzdende teklemeler yapar.. rampa iyice dikleşmeden 2. viteste iyice devirlendirin motoru 3 e atın o zaman çıkıcaktır

Kullanımla alakalıdır çünkü ybr ile toplam 150 kg ağırlıkla ne bayırları tırmanıyorduk.Hele hele istop ediyorsa çok düşük devirle çıkmaya çalışıyorsun demektir...

Hocam bu yokuş cikma konusunun en ideali nedir? Basitce tarif eder misiniz?

üstad motor sesini hisset. yokuşa vuruyorsun motoru o zaman az motoru bağırtman gerek. her viteste o yokuşu çıkar o motor ama devrini tutturman lazım. vites 1 de çıkar ağır ağır. vites 2 de çıkar azcık daha hızlı. vites 3te de çıkar ama ne olur bu durumda vites arttıkça hızında artar. ne kadar büyük viteste çıkmak istersen o kadar çok uzaktan motoru kaptırman gerekiyor. normal düz yolda sürer gibi sakin bir şekilde motoru yokuşa vurma. yokuşa girmeden devrini kaptır. araba sürer gibi düşün.

Acemiyim diyorsun , bir dahakine 2. vitesle kaptır ve 7 bin devrin altına düşmeden dene , motorda bir sorun yoksa canavar gibi alır gider :queen:

Birde motorunu böyle devamlı düşük devirlerde kullanıyorsan uzun vadede sıkıntı yaşayabilirsin :wiinkk:

Kazasız belasız sürüşler dilerim :cat:

3vitesle yokuşmu çıkılır.. belki acemisinizdir olabilir zamanla alaışırsınız.. 20-30 kmhız arasındaysanız 3le çıkmanız zor. 2 ile çıkacaksınız baktınız hafiften tekleme oldu düşür 1e yardır sonra al 2 ye :)

Anladığım kadarıyla her viteste o yokuslar cıkılır fakat devir 5000 üzerinde olmalı.

Dogru mudur?

tırmanış esnasında devrin düştüğünü anlarsanız (motorun sesinden anlaşılıyor) vites küçültmeniz gerekir hangi motor yada araba olursa olsun

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar