ybr 125 direkt stop ediyor

ilk öncelikle merhaba normalde sadece tanışma olarak başlık açmak istiyordum ama geçen gün motor aldım 2-3 gün hiç kullanmadım otoparka bıraktım. hiç de tecrübem yok ehliyete yeni yazıldım sınava kadar sokak arası kullanır az çok pekiştiririm diyordum ama çalıştırıyorum devir düşünce anında kapanıyor. gazla deviri arttırıyorum bu sefer dokunmasam 30-40 saniye çalışacak duruma geliyor bu sefer de debriyajdan çekerken duruyor motor.

zar zor kaldırdım sürdüm biraz bugün bu sefer de yokuşta stop ediyor. yani eminim benim beceriksizliğimle alakalı değil motor kendi duruyo.
2-3 gün önce otoparka bırakmadan önce böyle problem yoktu.
acaba soğuktan falan mı?
hiç motor bilgim yok tanıdığımda etraf da tamirci yok. daha serüvene yeni başlamışken böyle olması moral bozucu.

her neyse tanışmamızı da gerçekleştirelim.
25 yaşında bir kardeşiniz olarak 2 yıldır çok fazla artçı olmuş biri olarak ister istemez motorun çabukluğundan ve hızlı ulaşımından etkilenip sonunda ben de bu yola baş koydum ve ehliyete yazıldım. umarım kazasız belasız bir serüven olur hepimiz adına :cat:

Hocam rölanti düşük geliyor bu yüzden stop ediyor. Ayrıca ısınmadığında da stop eder. Kitapçığa bakın kaç olmalı rölanti ayarı ona göre karbüratörün üstündeki rölanti vidasından ayar yapmalısın. Bu arada ayarı motor ısındıktan sonra yapmalısın.

edit: tecrüben yoksa bile kendin yapmaya çalış tek yapman gereken 1 vida çevirmek çoğu tamirci seni üzer çünkü hiçbir şeyi özlenle değil yalapşak yaparlar.

kitapçık deyince internete yazdım çıktı cidden çok güzelmiş böyle bir kitapçık meselesi olduğunu da bilmiyordum baya bir inceleyeyim hem de bilgi sahibi olurum. rölanti ayarı da var kitapta. denicem yapabilirsem kendim özellikle yazıcam buraya. çok teşekkürler.

ancak bir sorum var misal bugün 15 dakika kullandım hala yokuş yukarıda kalkarken devir düşünce duruyordu motor. o an ısındı sayamayız o zaman? neye göre ısındı dicez

kitapçık deyince internete yazdım çıktı cidden çok güzelmiş böyle bir kitapçık meselesi olduğunu da bilmiyordum baya bir inceleyeyim hem de bilgi sahibi olurum. rölanti ayarı da var kitapta. denicem yapabilirsem kendim özellikle yazıcam buraya. çok teşekkürler.

ancak bir sorum var misal bugün 15 dakika kullandım hala yokuş yukarıda kalkarken devir düşünce duruyordu motor. o an ısındı sayamayız o zaman? neye göre ısındı dicez

Diyelim ki rölantiyi 1500e ayarladınız. Motoru ilk çalıştırdığınızda o 800 900 civarı olur biraz kullandıktan sonra hep sabit 1500dür o zaman ısınmıştır diyebiliriz. İlk çalıştırdıktan sonra 1dk beklerseniz hem ısınır hem de motor iyice yağlanmış olur. Ayrıca motor tam ısınmadan yüksek devirlerde de kullanmanızı önermem.

Bu motorla yokuş yukarı kalkışta 1500 devrin yeterli olacağını düşünüyorsanız eğer stop etmenin sebebini de söylüyorsunuz aslında..
Cücük kadar pistonla eliniz alıştıkça stop ettirmeyeceksiniz ama şimdilik biraz fazla gaz vererek debriyajı yakmadan kalkmaya bakın.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
5xyxg8.jpg

Motosikletinizle 5-10 km gittikten sonra motorunuz iyice ısınmış olur.

Fotoğraftaki ok işaretiyle gösterilen vidadan rölanti ayarınızı yapabilirsiniz.

YBR 125 ESD modelinde rölanti ayarı için fotoğrafta gösterdiğim vidayı elinizle çizdiğim ok yönünde çevirmeniz yeterli olacaktır.İdeal rölanti devri ise 1300 ve 1500 devir civarıdır.

UOoUiS.jpg

Stop etme sorunu için karbürator tahliye vidasını bi tornavida ile gevşetip zamanla biriken suyu akıtırsanız çok işe yarıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar