YBR 125 den 200cc ye Yükseltme (Modifiye)

forumun en cahil üyesi olarak şunu sormak istiyorum...
Ybr orjinalde kaç hp?? 10? 12?
peki 200 cc olunca???sanırım 60-70 hp..

hayır şundan soruyorum..

ybr yi 200 cc yapınca şaseyi ortadan ayıranlar,dişli kıranlar v.s varmış...

demekki japonlarda ürünlerini tam sınırda üretiyorlarmış..yani orjinalde 10 hp olan motoru 15 e çıkarırsanız dağılıveriyormuş şasesi filan...

3-4 hp güç artışında dağılacak olan ybr nin tam ortasına .........rım ben....:pl:
pis caponlar nooolcek.....:p

NOT: emniyet katsayısı denen bişey vardır..en basitinden 4 emniyetli denen bir vinç halatına 2 ton kaldırır deniyorsa 2 tondan fazla kaldırmaz anlamındadır..ama üretim şeklinde ve testlerinde 2 ton x 4 emniyet = 8 tonda bile kopmaz demektir..siz yine de 2 tonu geçmeyin..

valla ben cross çinli de 150 cc den modifiye ettim ne şase de cortlama ne dişlilerde cırtlama nede baska bişey olmadı.
ybr de 200 cc ye cıkartılabilir ama oem parcalarla değilde işlenmiş parcalarla olur. tabi seri uretim oem parcaya göre ne kadar dayanıklı olur orası tartısılır.
şasenin kırılmasına gelirsek youtube da ybr ile cross yapanlar atlayan zıplayanlar var
muhtemelen sasesi kırılanlar büyük ihtimal agır kazalı ve kötü tamir görmüş olanlardır

forumun en cahil üyesi olarak şunu sormak istiyorum...
Ybr orjinalde kaç hp?? 10? 12?
peki 200 cc olunca???sanırım 60-70 hp..
hayır şundan soruyorum..
ybr yi 200 cc yapınca şaseyi ortadan ayıranlar,dişli kıranlar v.s varmış...
demekki japonlarda ürünlerini tam sınırda üretiyorlarmış..yani orjinalde 10 hp olan motoru 15 e çıkarırsanız dağılıveriyormuş şasesi filan...
3-4 hp güç artışında dağılacak olan ybr nin tam ortasına .........rım ben....:pl:
pis caponlar nooolcek.....:p

Motor tipi Tek silindir, hava soğutmalı, 4-zamanlı, SOHC
Motor hacmi 124cc
Çap x Strok 54,0 mm x 54,0 mm
Sıkıştırma oranı 10,0 : 1
Maksimum güç : Power: 10.06 HP (7.3 kW)) 7.800 dev/dk.
Maksimum tork 9,5 Nm @ 6.000 dev/dk.

iyi güzel de 200 cc değil 140 ccye çıkarıyor?

Kendi çalıştığı yerde 200cc ye çıkarma kiti varmış. Kendisinin Sym Wolf 250si var kullandım biraz performans çok güzeldi hoşuma gitti :)

Üstelik mesajımdada belirtmiştim birine yapmış yaptığı adam güç farkından düşürmüş ön sperliği kırmış filan..

Ancak kitleme olayı yüzünden gerçekten korktum inşaat yaptırıyorum bitsin 250-600cc arası yeni birşey alacam inş.

Kimse de dememiş bu konunun konu dışı bölümünde ne işi var diye, konu baştan yanlış gerisini herkes söylemiş.

Motor tipi Tek silindir, hava soğutmalı, 4-zamanlı, SOHC
Motor hacmi 124cc
Çap x Strok 54,0 mm x 54,0 mm
Sıkıştırma oranı 10,0 : 1
Maksimum güç : Power: 10.06 HP (7.3 kW)) 7.800 dev/dk.
Maksimum tork 9,5 Nm @ 6.000 dev/dk.

Kendi çalıştığı yerde 200cc ye çıkarma kiti varmış. Kendisinin Sym Wolf 250si var kullandım biraz performans çok güzeldi hoşuma gitti :)

Üstelik mesajımdada belirtmiştim birine yapmış yaptığı adam güç farkından düşürmüş ön sperliği kırmış filan..

Ancak kitleme olayı yüzünden gerçekten korktum inşaat yaptırıyorum bitsin 250-600cc arası yeni birşey alacam inş.

sen beni güldürdün Allah ta seni güldürsün ...:queen:

GÜL GÜL GÜLMEK İYİDİR KEŞKE HERKES KARŞISINDAKİNİ GÜLDÜREBİLSE :)

ne için güldüğümü anlamışsındır sanırım...
anlamamış olma ihtimaline binaen yazayım istersen???

çünkü büyük harf sanal ortamlarda bağırma anlamına gelir...:wiinkk:

anladım tabiki :cherry: Büyük harfin bi anlamı yok direk yazdım :)

şefim 2004 te ybr ilk çıktıgından beri ybr sürüyorum her modelinin sürüsünü yaptım .buna 1995 model hindistan yapımı olan ilk ybr 'de dahil.orjinal makinası ellenmemiş 2004'den 2009a kadar olan serilerle 200.000 km'lere kadar sorunsuz kullanabilirsin istediğin kadar zorla hiç bişey olmaz ama yeni kasalar çok tırt. motoru 200lük yaparsan krank hariç hiçbi sıkıntı yapmaz yaklaşık 170 km sürat yapar ve yamaha xt660 gibi torklu bir makina olur. komple debriyaj tası setiyle beraber değişmesı lazım ,üst kapakta taslama ve sübap ve subap yuvalarının buyutulmsı gerekıyor, piston buyuyecek ve motor cabuk ısınır. tad alırsın ama enfazla 1 sene sonra krank değiştirirsin .bu arada sırf dogru bilgi sahibi ol diye bu siteye uye oldum ;):D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar