Yazlık mont önerisi

Herkese selamlar. Malum yaz ayları geliyor haliyle yazlık mont arayışındayım. Sadece yaz için. Yağmur fln değil.
Max 8k civarına bakıyorum.
Bulunduğum şehirde satış yerlerini gezdim ancak bildiğim yada sizlerden duyduğum bir marka model yok. Denedim ancak hepsinin kalıpları farklı. Göğüs ölçüsüne göre online sipariş vermeye karar verdim.
104 cm göğüs çapım. 180 boy 88 kilo.

https://www.motomax.com.tr/4riders-breeze-pro-korumali-yazlik-motosiklet-montu (marka iyi midir eğer iyiyse 2 adet artçı içinde alacağım bu modeli)

https://www.motomax.com.tr/shima-renagade-2-korumali-motosiklet-montu-siyah (sırt dahil level 2 korumalık olduğu belirtilmiş)

https://www.feyizoglu.com/revit-eclipse-2-erkek-yazlik-mont-siyah-_58471.html. (bu sitede vexo fln markalarda var bilemedim)

Bu 3 monta aklım kaydı. Bunlar veya başka tavsiyeleriniz olursa çok ama çok sevinirim. Yardımcı olacağınızı biliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

CRF

bu 3 mont arasında kesinlikle revit derim.

Fakat benım kişisel tercihim Knox urban pro.

Motosikleti
Forza 250
Knox Urbane Pro MK3 Beyaz (tam yazlık) Dışardaki havayı %100 içeri alır ferahlatır Şık vuduca tam oturuyor esnek Tek katman dirsek omuz + Sırt koruma

alpinestars T-SP-5 Rideknit Siyah kamuflaj Buda sonbahar yaz +20 dereceler için , Çok sıcakta olduğu yerde terletir ama hareket ettin %70 havayı dolaştırır. 1-2 katman var koruma oranı yüksek

Geçen sene motomaxta gezerken gaza geldim 2 tane yazlık aldım :D 2 ay kadar karışık kullandım bunları sonra kış moda geçtik satmayı denedim ama sezon dışı pek rağbet görmüyor :)

Üsttekini 6k ya aldım
Alttakini 8.5k ya aldım 8 ayda %40 zam gelmiş bu fiyatlara hoş değil :) İstanbula yolunuz düşerse yardımcı olurum size

bu 3 mont arasında kesinlikle revit derim.

Fakat benım kişisel tercihim Knox urban pro.

Hemen inceledim. Baya iyi. Bütçemi zorlar ama sanki içlik gibi kışın da mont içine giyebilirim gibi göründü. Beğendim. Teşekkür ederim tavsiyen için. Yazdım listeme

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:07 ----------

https://www.motomax.com.tr/knox-urbane-pro-mk3-korumali-file-motosiklet-montu-siyah

Bu var motomax te Listeme ekledim. İnce ve sanki içlik gibi geldi, hani havalar serinledikçe üzerine deri ceketlerimden birini giyebilirmişim gibi göründü. Güzel

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:47 ----------

Knox Urbane Pro MK3 Beyaz (tam yazlık) Dışardaki havayı %100 içeri alır ferahlatır Şık vuduca tam oturuyor esnek Tek katman dirsek omuz + Sırt koruma
...
Üsttekini 6k ya aldım
Alttakini 8.5k ya aldım 8 ayda %40 zam gelmiş bu fiyatlara hoş değil :) İstanbula yolunuz düşerse yardımcı olurum size
104 cm göğüs çapım sanırsam L beden
İstanbul a gelmeden olamaz mısınız?

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
REVIT QUANTUM 2 AIR

Henüz yaz aylarında kullanmadım ancak 25 C civarlarında gayet rahattı.

revitle shima tartısmaya gerek yok kaliteli.4riders turk uretimi.botunu kullandım 3 senede eskimedi.montu guzel duruyor.
alternatif olarak scoyco var 25 ytıllık firma çin ve hong kong merkezli.
ben bu montu kullanıyorum
https://temizekipman.com/scoyco-jk36-c-yazlik-motosiklet-montu

revit 4riders veya linktekini alırdım.shima gomlek tarzı tuyhaf geldi.
173 boy 65kg m beden oluyor montta.daha uzunsan yada kilolu l bakmalısın

Rev'it kullanan biri olarak kesinlikle önerebilirim.Yalnız siyah almazsanız daha iyi olur :) Gerekirse rev'it in farklı modellerine yönelebilirsiniz.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Rev'it kullanan biri olarak kesinlikle önerebilirim.Yalnız siyah almazsanız daha iyi olur :) Gerekirse rev'it in farklı modellerine yönelebilirsiniz.

ekipman alırken mümkün olduğunca parlak renklerde görünürlüğü yüksek renkler seçin. Motosiklet ekipmanlarının amacı üzerinizde havalı görünmesi değil trafikte görünürlüğü de arttırarak korumasıdır.

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Motomax motodan bizzat mağazasına gidip, deneyip clover air jet 4 aldım memnunum. Aynı markanın kışlık montunu da kullanıyorum.

Motosikleti
DUKE 250
bende revit eclipsenin gri rengini çok beğenmiştim ama bütçe sorunu nedeniyle venom alabildim.
eclipsenin gri rengine bakının derim.

Eclipse'in eski versiyonunu kullanmaktayım. Rüzgarı komple içeri alıyor, belli bir hızdan sonra montun varlığını unutuyorsunuz, o derece rüzgarı alıyor. Siyah almayın derim, şahsen ben o gaflete düştüm yazlık montun "yazlık" olduğunu unutarak... Duruşlarda fena pişiriyor. 1 senelik kullanımda kolların ucunda hafif yıpranmalar mevcut, biraz da rengi açıldı.Dikkat edince anlaşılır bir renk değişimi mevcut. Gün ışığında o kahverengi/siyah geçişi göze çarpıyor.

Genel olarak memnunum, açık renklilerini tavsiye ederim.

REVIT QUANTUM 2 AIR

Henüz yaz aylarında kullanmadım ancak 25 C civarlarında gayet rahattı.

Hocam deniz kenarında ege de yaşıyorum. Hava akışı veya incelik arıyorum. Ama inceleyeceğim teşekkür ederim

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:02 ----------

ekipman alırken mümkün olduğunca parlak renklerde görünürlüğü yüksek renkler seçin. Motosiklet ekipmanlarının amacı üzerinizde havalı görünmesi değil trafikte görünürlüğü de arttırarak korumasıdır.

Açıkçası öneri ve hatırlatman için teşekkür ederim çünkü alışkanlık direkt siyaha gittim çünkü gündelik hayatta da sadece siyah giyen biriyim ancak söylediğiniz doğru dikkate alacağım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:04 ----------

Motomax motodan bizzat mağazasına gidip, deneyip clover air jet 4 aldım memnunum. Aynı markanın kışlık montunu da kullanıyorum.

Bugün inceleyeceğim teşekkür ederim

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:06 ----------

bende revit eclipsenin gri rengini çok beğenmiştim ama bütçe sorunu nedeniyle venom alabildim.
eclipsenin gri rengine bakının derim.

Galiba bende bu model ve renge yöneleceğim. Biraz bütçemi zorlayacağım herhalde...

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:07 ----------

Eclipse'in eski versiyonunu kullanmaktayım. Rüzgarı komple içeri alıyor, belli bir hızdan sonra montun varlığını unutuyorsunuz, o derece rüzgarı alıyor. Siyah almayın derim, şahsen ben o gaflete düştüm yazlık montun "yazlık" olduğunu unutarak... Duruşlarda fena pişiriyor. 1 senelik kullanımda kolların ucunda hafif yıpranmalar mevcut, biraz da rengi açıldı.Dikkat edince anlaşılır bir renk değişimi mevcut. Gün ışığında o kahverengi/siyah geçişi göze çarpıyor.

Genel olarak memnunum, açık renklilerini tavsiye ederim.

Bu kadar insan siz de dahil siyah konusunda uyardığı için siyah almamaya karar verdim. Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Motosikleti
Hocam deniz kenarında ege de yaşıyorum. Hava akışı veya incelik arıyorum. Ama inceleyeceğim teşekkür ederim

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:02 ----------

Açıkçası öneri ve hatırlatman için teşekkür ederim çünkü alışkanlık direkt siyaha gittim çünkü gündelik hayatta da sadece siyah giyen biriyim ancak söylediğiniz doğru dikkate alacağım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:04 ----------

Bugün inceleyeceğim teşekkür ederim

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:06 ----------

Galiba bende bu model ve renge yöneleceğim. Biraz bütçemi zorlayacağım herhalde...

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:07 ----------

Bu kadar insan siz de dahil siyah konusunda uyardığı için siyah almamaya karar verdim. Teşekkür ederim.

Ben de günlük hayatta siyah giyinmeyi severim, hatta komple bütün giysiler siyah olsa itiraz etmem ama yazlık mont siyah güneş altında pişirir ve de görünür olmak lazım. Yazlık revit montumu beyaza yakın açık gri renk almıştım, revit eclipse modeli, parlak sarı renkte olanı olsa ondan alırdım o kadar takıldım görünür olmaya, ne kadar görünür olsak kardır. şimdi yazın hava karardıktan sonra giymek için rüzgar geçiren fileli sarı yelek alıcam.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150

Neredesiniz?

Bu arada herkes siyah alma demiş, bir bakıma doğru ancak açık renkler de çok çabuk kirleniyor. Hele yazın biraz uzun yola gidin, o açık renk montlar sinek/böcek ölüleri ve kanları ile ne hale geliyor görürsünüz :)

yec

Motosikleti
Joymax Z+ 250
Neredesiniz?

Bu arada herkes siyah alma demiş, bir bakıma doğru ancak açık renkler de çok çabuk kirleniyor. Hele yazın biraz uzun yola gidin, o açık renk montlar sinek/böcek ölüleri ve kanları ile ne hale geliyor görürsünüz :)

Katılıyorum. Böcek kalıntıları suyla silerek bir şekilde temizleniyor. Ama kanları temizlik kimyasalları olmadan çok zor. Şimdilik kullanmıyorum, ama ileride lazım olacak.

Ben de günlük hayatta siyah giyinmeyi severim, hatta komple bütün giysiler siyah olsa itiraz etmem ama yazlık mont siyah güneş altında pişirir ve de görünür olmak lazım. Yazlık revit montumu beyaza yakın açık gri renk almıştım, revit eclipse modeli, parlak sarı renkte olanı olsa ondan alırdım o kadar takıldım görünür olmaya, ne kadar görünür olsak kardır. şimdi yazın hava karardıktan sonra giymek için rüzgar geçiren fileli sarı yelek alıcam.

Neredesiniz?

Temizlik ve bakımı beni korkutuyor malesef

BALIKESİR / Edremit

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:27 ----------

Sizin bir başka konuda bu raidersdenim modelini efil i araştırmıştım o zaman. Denemek içi Balıkesir de satış noktasına gittim ancak sadece pantolonları vardı deneyemedim malesef. Aklımdaki modellerden

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:30 ----------

Katılıyorum. Böcek kalıntıları suyla silerek bir şekilde temizleniyor. Ama kanları temizlik kimyasalları olmadan çok zor. Şimdilik kullanmıyorum, ama ileride lazım olacak.

🤯🤯 Aynen katılıyorum. Sizler ne yapıyorsunuz bu temizlik konusunda?

Motosikleti
Açık renk ekipmanda temizlik korkutuyorsa en işe yarayan püf noktası temizlik konusundaki titizlik çıtasını düşürmek olsun. :) Pasaklı pasaklı gezmeye alıştım dert etmiyorum. :)
Benim için kıyafet ter korkmuyorsa yeterince temizdir deyip geçiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar