yaz sıcağı ve kiyafet seçimi ??

arkadaşlar geçenlerde motoru bakıma götürdüm
mesafe yaklaşık 10 km , yaz sıcağı ve asfalttan gelen sıcaklıkla
resmen pişmiş tavuğa döndüm :pale:
marmok'a giderken uzun yolda çok etkilenmedim, ama arada molalarda
anında ter boşaldı , hemde litrelerce (desem abartı olur :p)
sormak istediğim genelde yazın en rahat, yakmayan , terletmeyen aynı zamanda güvenlikten taviz vermeyeceğimiz birşeyler var mı ???
şu an bir 4 mevsim montum var ama nafile :pale:

Aynı dert bende de var.Sürerken bir sorun yok genelde.O yüzden molalarda,Örneğin benzin istasyonuna girdiğimde çay siparişini hiç gaz kesmeden verip,bi tur attıktan sonra dönüp çayı alıp sürerken içmeyi düşünüyorum.:p

mevsimlik değil de sadece yazlık olan montları denedinizmi acaba? belki onlar çok fazla yakmıyordur, sirkecide yıldızlar yamaha da yazlık ixon marka montlar var, çok da pahalı değiller ( 250 ytl civarı ) gerçi kullanmadım ama koruması full ( dirsek, omuz ve sırt ) ve de hava girişleri olan ince montlardı.

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Yazlık montlar var, ince ve çoğu yerinden hava alabilen. Fakat ne olursa olsun korumalı bir mont giymemiz şart.

Kaskıda kesinlikle yarım, flip-up (çenesi açık vaziyette) olarak seçmemeliyiz.

Kaskın vizörü açık halde seyahat etmemeliyiz.

hemen araştırmalara başlayım
yardımlarınız için teşekkürler :cat:
kış gelsede derileri çeksek :mrgreen:
soğukdan korunmak, sıcaktan korunamktan daha kolay gibi :pale:

Yazlık montlar var, ince ve çoğu yerinden hava alabilen. Fakat ne olursa olsun korumalı bir mont giymemiz şart.

Kaskıda kesinlikle yarım, flip-up (çenesi açık vaziyette) olarak seçmemeliyiz.

Kaskın vizörü açık halde seyahat etmemeliyiz.

Zaten full face kaskım çok şükür :p Vizörü açmıyorum açmak ne mümkün bütün börtü,böcek,haşere çeşitleri mevcut :queen: Bir de poyraz esiyor ki buralarda sorma :mrgreen: Yazlık montlarda pahalı be, kışlığın taksidi yeni bitti zaten. :queen: Bir de motor lüks işi diyenlere kızarız, bal gibi öyle :queen::queen:

Yazın yazlık giyisiler, kışın kışlık. ''Dört mevsim'' adı altında satılan kışlık giyisiler (ki genelde kışlıklar için kullanılır bu kelime) yazın motorun üzerinde sizi en yakın mesafede ya da dur kalk ta ter içinde bırakır. Motora binmekten değil zevk almak, nefret edersiniz. Kask konusunda Eyong'un dediğine katılıyorum tamamen.

Spidi marka yazlık mont kullanıyorum.Sırt dirsek ve omuz koruması var ve neredeyse hiç terletmiyor diyebilirim.

bende hem yaz hemde kış için ortak kullanırım diye içindeki astarı sökülebilen montlardan alçıştım...Ancak antalyanın sıcak havasını hesaba katmamışım...içindeki astarı çıkardığım halde her seferinde motordan 1 - 2 kilo vermiş gibi terlemiş olarak iniyorum....

Sanrım bu file şeklinde olan montlardan almak en doğrusu olacak...(omuz ve diresek korumalı)

kıyafet ve kaskı hem yaz hemde kış kullanımı için ayrı ayrı almak masraflı ama en doğrusu...

motorunuzu kaç kere değiştirirseniz değiştirin, güvenlik ekipmanlarını bir kere alıyorsunuz....

güvenliğiniz için yapacağınız masrafın motora yaptığınız masraftan daha önemli oluğunu göreceğiniz günleri allah göstermesin....

bende mont alamadım maddi sıkıntılardan dolayı ama en kısa zamanda alıcam da ne alayım o kadar çok çeşit varki:silent:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar