Yassah Kardeşim Yanyana Oturamazsınızz.

Yazı beyinlere dedirticek türden..Peki altındaki yorumları gördünüzmü? '' Bu zamana kadar okullarda zorla kız erkek oturttunuz,şimdi sıra bizde'' bi hesaplaşma bi mücadele bi savaş içinde gördüm halkı yazık diyom başka da bişey diyemiyom ...

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
sistemi tepeden tırnağa, ilmik ilmik, süze süze kuran, bugünlere getiren, hergün, her davranışımızla besleyen biz olduğumuz halde
bi aksaklık ya da çarpıklık gözümüze sokulduğunda hemen gard alıp topu "ötekiler"e atmacamız yok mu?
ne adamız lan.

Harika bi özet.

"Kadın-erkek değil, insan" demeyi öğrenmek de lazım. Karşınızdakini insan olarak görmüyorsanız o sizin cücüklüğünüz.

Farkında değilsin ama konu kadın-erkek ayrışmışlığı üzerine. Cücük kısmına girmiyorum zaten anlamadan yazmışsın.

bende bir muavinim hemde çocukluğumdan beri...kendi otobüsümüzde yaklaşık 15 yıldır bu iş içerisindeyim,ama diğer cahil,öğrenim görmemiş,kabasaba muavinler gibi değil de daha çok kibar bir beyfendi gibi yaklaşıyorum insanlara genelde hitap şeklime şaşırıyorlar ama arasıra kendini bilmezler de çıkıyor (genelde yaz ayları plaj serserileri)onlara da diğer yüzümü göstermeyi ihmal etmiyorum!yalakalık olsun diye yapmacık değilde işimi sevip sahiplendiğim için öyle davranmam gerektiğini düşündüğüm için öyle davranıyorum müşterilerin bundan memnun kaldıklarını görebiliyorum.ama bu işin genelinde cahil ve bir işe girememiş kişiler,başka firmalarda bu işi yapmak çok kolay genç olmak yetiyor:pr:ben bu mesleğin adını kirletenlerden nefret ediyorum çünkü biz ve ailelerimiz otobüslerimiz sayesinde geçiniyorlar.
neyse gelelim konuya gazeteci bayana yaklaşım ve hitap tarzı uygunsuz olduğundan bence kendisi tabi ki de haklı.ama bu işin içinde olduğum için genelde bayanlar yanlarında bay oturmasını istemiyorlar rahatsız olabilirler,bir bayanın bir bayanla seyahat etmesi daha rahattır tabi ki.ben bunu yüzlerce binlerce kez yaşadım ve bayan yanına bay gelecekse öncelikle bayana soruyorum rahatsızlık duyar mı diye bunu da uluorta yapmıyorum yanına gidip alçak sesle durumu izah edip fikrini öğreniyorum istemeyen de oluyor fark etmez diyen de ama benim kalkıpta böyle saçma bişey için YASAK demem doğru olmaz,sonuçta bayan yanına bay gelmesini istemiyorsa başka bir bayanın yanına geçmesini kibarca istiyorum.zaten bir bayanın yanında bay otursa ve onu rahatsız edecek birşey yapsa emin olun ki aklını başına alması fazla zaman sürmez hem bayandan yana hemde otobüs personelinden yana dili yanacaktır birşey yapıyorsa bunu iki kez düşünmesi gerek ve bunu da yaşadım,ön sırada ki 2 bayanı rahatsız eden 2 terbiyesizle kavgaya varan diyaloğumuz oldu ve soluğu otobüs garajına geri dönmekte aldık yaklaşık 30 personelin içine saldığımız 2 sapık linç edildi desem abartmış olmam aslında garajda ki polis memurlarına şikayette bulunmak için garaja dönmüştük ki film orada kopuverdi!bunun gibi niceleri var kısacası bayanların geneli yanlarına tanımadığı bir adamın gelmesini istemiyorlar çünkü bizler kibar değiliz ve rahatsız edici olabiliyoruz.işin dozunu kaçırmadan bay bayan problemini çözmek lazım alt tarafı birkaç saat yolculuk edeceğiz nüfusumuza kayıt almıyoruz yanımızdakini.
biraz uzun oldu ama çok doluyum bu otobüs muhabetlerine sürç-ü lisan ettiysem affola.

Son düzenleme:
Kural neyse herkes uymak zorunda. Muavini taktir ettim. (hangi firma olduğunu da çok iyi biliyorum) kadın yaşlı olabilir, çocuk genç çok önemli değil.
Peki ya 18-20 yaşında kızınızın yanına 18-20 yaşında erkek oturtsalar? :jocolor:
Yada 18-20 yaşında sevgilinizin, nişanlınızın veya karınızın yanına 18-20 yaşında erkek oturtsalar bakalım tepki ne olacak? :jocolor:

Tabi her oturan erkek sapık olacak diye bir kaide yok ama ya sapıksa? :pr:

Bir de şu söz var "Rüzgâr esmeyince yaprak kıpırdamaz" ama bunu açıklamam :) :sunny:

O şekilde düşünürsen güzel kardeşim sende bir ayrım yapmış olursun ama bide şu gözle bak
Kadın 1 sonraki istasyonda inecek Buna rağmen sonradan binen gence neden aynı koltukdaki bileti sattılar
Asıl terbiyesizliğin büyüğü bu değilmidir _???

Hızlı trende başıma geldi böyle bir olay.Şimdi sistem değişti mi bilmiyorum ama, bay bayan diye ayırmıyor sıradan veriyorlar.Ankara Garda kalkıştan 20 dk önce gittim oturdum cam kenarı koltuğa kafam cama dönük dışarıyı seyrediyorum."Pardon, başka bir yere geçebilir misiniz" diye bir ses.Daha yüzüne bile bakmamıştım.Tip olarak da bir sorunum yoktur hani.Büyük ihtimalle Eskişehirde üniversitede öğrenci.Baya da havalı bir tip.O sırada görevli bayan geçiyordu, boş yer var mı acaba? dedim, evet sonraki vagonda var dedi, ben de bu havalı bayan öğrenciye döndüm, başka yer varmış, buyrun geçebilirsiniz dedim.Benim gideceğimi sanıyordu ama umduğu gibi olmadı.Söylene söylene vagon değiştirdi...

"Bu sistemin düzelmesi için , yolcuya seçme hakkı tanınmalı.
Bilet alırken yolcuya sorarsın.
Kabul ediyor mu etmiyor mu."

GorkeM arkadaşımızın dedeği gibi aslında sorunu çözmek basit

"Bu sistemin düzelmesi için , yolcuya seçme hakkı tanınmalı.
Bilet alırken yolcuya sorarsın.
Kabul ediyor mu etmiyor mu."

GorkeM arkadaşımızın dedeği gibi aslında sorunu çözmek basit

Erkeklere de sorulmalı yanına bayan istiyormu istemiyormu. Neden sadece kadınların isteği düşünülüyor ?

normalde yasak olabilir ancak müşteriye bunu tatlı dille belirttikten sonra müşteri bundan rahatsız değilse yasak kardeşim şirket tarafından yasak dersen sen eğitimsiz cahil bir insan olursun
bunlara eğitimde vermiyorlar herhalde
şirket müşteri memnuniyetine çok önem verir malesefki cahil insanlar böyle heryerde kendilerini belli ederler
sanki anayasa kuralı he gcı kırık muavin parçası

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Başörtüsüz kadın perdesiz eve benzer,ya kiralıktır yada satılık.R.T.E (enbüyük türk büyüğü, necip fazılı desteklerken)

bu sözü söyleyen kişiyi %50 destekliyorsa bu üklede
haber bence az bile
yakında sopada atarlar

Son düzenleme:
Başörtüsüz kadın perdesiz eve benzer,ya kiralıktır yada satılık.R.T.E (enbüyük türk büyüğü, necip fazılı desteklerken)
Böyle bir sözü destekleyenler yada bu sözü söyleyenler mi acaba bu Satma ,kiralama işini yapıyorlarda böle Boşş boşş konuşuyorlar...
Eğer zaten satma ,kiralama işini yapıyorlarsa Onlar zındıkdır müslüman değill

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Böyle bir sözü destekleyenler yada bu sözü söyleyenler mi acaba bu Satma ,kiralama işini yapıyorlarda böle Boşş boşş konuşuyorlar...
Eğer zaten satma ,kiralama işini yapıyorlarsa Onlar zındıkdır müslüman değill

kimin kimi satıp aldığıyla ilgilenen arar bulur yapar eder ben bilemem ilgi alanıma girmez,

ama söylenen söz ortada zihniyette öyle

her müslümanım diyenede kanmamayı çok erken öğrenen şanslı insanlardanım HAMDOLSUN

---------- Post added at 17:10 ---------- Previous post was at 17:02 ----------

Kural neyse herkes uymak zorunda. Muavini taktir ettim. (hangi firma olduğunu da çok iyi biliyorum) kadın yaşlı olabilir, çocuk genç çok önemli değil.
Peki ya 18-20 yaşında kızınızın yanına 18-20 yaşında erkek oturtsalar? :jocolor:
Yada 18-20 yaşında sevgilinizin, nişanlınızın veya karınızın yanına 18-20 yaşında erkek oturtsalar bakalım tepki ne olacak? :jocolor:

Tabi her oturan erkek sapık olacak diye bir kaide yok ama ya sapıksa? :pr:

Bir de şu söz var "Rüzgâr esmeyince yaprak kıpırdamaz" ama bunu açıklamam :) :sunny:

yukarıdada ya sapıksa demişsiniz onada birşeyler söyleyelim
daha bir ay önce 13 yasıldaki kıza tecavüz eden 20 den fazla insanı bu düzen dışarıya çıkardı ve kızı suclu ilan etti
uzmez soyadlı sözümona birde gazeteci moruk vardı evli barklı, sübyancılıktan içerdeydi
onu kim çıkardıydı? ya sapıkmış mış muş
sapıklara ne yapıldıda, sapık olabilecekleri düşünmeye geldi sıra?
kurallar neyse uyulacakmış
kim kime nasıl neden koyuyor bu garip kuralları? içimizdeki bu tür dini bütün görünen sapıklardan dolayı olabilirmi?
bahsettiğiniz rüzgar yukarıda örnek verdiğim rüzgarlar olabilirmi?

Son düzenleme:
Ne acıdırki sevgili ülkemde her haber, her faaliyette bir kutuplaşma oluşuyor.
Medya özellikle bu tür konuları dile getirerek bu kutuplaşmayı daha da sertleştirmeye çalışıyor.
Örnek çok fazla, ergenekon, toplu kıyımlar, size yardım geldi bize gelmedi, adalet sistemi vs vs vs.
Her medyatik haber kutupları iyice geriyor, peki neden? Artık büyük mevzularında ötesinde küçük mevzular bile kutupluyor.
Gün gelip artık hangi konuda olursa olsun kutuplar bir birine tahammül edemez olunca, Hadi bi çaresine bakalım diyecekler.
Umarım böyle olmaz...

Adamlar teknolojide, yaşam standartlarında almış başını gidiyor, biz hale yanyana otursunlarmı tartışması yapıyoruz. Biz bu kafa ile daha çok sömürülmeye mahkumuz. İran plakalı otobüste görmüştüm Ön koltuklarda erkekler ve ortada siyah bir perde arka taraf görünmesin diye kadınlarda peçelerle arkada oturuyorlardı, şaşırıp kalmıştım, şimdi ise türkiye oraya doğru koşar adım ilerliyor, ileri demokrasi tezgahı ile. Zaten avrupa ve amerika'nın da istediği bu uyutulan geriye götürülen türkiye

Bu habere eklenecek bir yorum daha var aslında.
Otobüslerde kadın-erkek yanyana oturmak yasak değildir.
Karı-koca , akrabalar , 2 arkadaş gayet de güzel kadın erkek yanyana yolculuk edebilir.
Haberdeki yazar bu genç benim kuzenim sana ne oluyor deseydi muavin tıpış tıpış geri dönerdi.
Konu kadının erkeğin yanyana oturma yasağı değil aslında. Konu biraz başka...

Bu habere eklenecek bir yorum daha var aslında.
Otobüslerde kadın-erkek yanyana oturmak yasak değildir.
Karı-koca , akrabalar , 2 arkadaş gayet de güzel kadın erkek yanyana yolculuk edebilir.
Haberdeki yazar bu genç benim kuzenim sana ne oluyor deseydi muavin tıpış tıpış geri dönerdi.
Konu kadının erkeğin yanyana oturma yasağı değil aslında. Konu biraz başka...

Reklam kokan hareketler bunlar :cat:

kimin kimi satıp aldığıyla ilgilenen arar bulur yapar eder ben bilemem ilgi alanıma girmez,

ama söylenen söz ortada zihniyette öyle

her müslümanım diyenede kanmamayı çok erken öğrenen şanslı insanlardanım HAMDOLSUN

---------- Post added at 17:10 ---------- Previous post was at 17:02 ----------

?

ESTAFURULLAH HOCAM SÖZÜM SANA DEĞİL BÖYLE CAHİLCE KONUŞANLARA

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar