- Konu Yazar
Herkese merhabalar abiler ablalar kardeşler. bu foruma 2016 ocaktan beri üyeyim asla konu açmadım gereksiz fazlasıyla konu vardı araştırdım baktım discover 125 st lmaya karar verdim temmuzdada ehliyetimi alıyorum . şimmdi neden ehliyetsiz sürüyorsun diyeceksiniz ben adamdan 5 bin kmde sıfır daha garantisi var plakalı 2800 tl ye aldım adam hemen satıyordu aldım şimdi aynı modelli en az 3500 tl. neyse arkadaşlar babamın işi dolayısıyla lojman içinde sürüyorum bol bol viraj vs var ama heyecana gerek yok kaskımı yurt dışından aldım 90 dolara 7 gün içinde elimde olacak inş eldivenim geldi dizlik ve omurşlik kıyafetinide en yakın zamanda sipariş vereceğim. şimdi gelelim konumuza ha birde 10 mayıs doğumluyum 9 mayısta doğsam 9 haziranda ehliyet alacağım 1 günün yüzünden 9 temmuzda alacağım motorumun sigortasını ehliyet noter alış otobus vs motorla beraber enaz 5 bin tlye denk geldi. herneyse yeni başlıyacak arkadaşlar GEREKSİZ Konu açmanıza asla gerek yok hergun forumda kask tavsiyesi hangi motor alayım bu motor nasıl şu motor nasıl kaza yaptım ehliyetsiz polisten nasıl kaçılır gibi sorular var. ehliyetsiz sürülmez ben moto polisten aldım eğitimimi motor süren bir polis abiden halen motora binmiyorum kaskım gelsin öyle bineceğim ehliyetimide alayım oh mis. evet başlayalım aileyi ikna etmek pek kolay olmadı o parayı sana verelim motor alma dediler illa yok dedim annem aradan işte düşersen bir yerin kırılırsa bakmam dedi. (biliyorum nede olsa anne yüreği) hatta motor almaktsan son anda vaz geçecektim . eğer aileniz size motor alamayın diyorsa sizi sevdiklerinden ve size bişey olmasından korktuklarındandır düşünürken bunuda araya katın. aileyi zar zor anne baba kask takaçam eldiven takacam cartu curtuyu söyliyerek ha bide 60 km hızı geçersem anahtarı alın motoru satınla vs motoru aldık. tabi bitmedi motor geldi otobusle eve kim getirecek ordan bir abiye söyledi babam ben evdeyim bbam aldı otobusle adanadan kayseriye otobuse bindiler indiler otobusden indikten sonra babam ordan bir adama motor sürmeyi bilmiyorum şunu x e kadar götürürmüsün demiş adam 80 tl istemiş sonra ordan geçen pejo motorlu suriyeli kişilere yarım yamalak söylemiş adamlar sağolsunlar motoru içeriye evin önüne kadar getirmişler. para teklif etmiş almamaışlar yolda gelirken depolarını fulletmiş okadar.sonra motor geldi tabi ben sürmeyi bilmiyorum sadece uzaktan sevdim motoru. komşumuz gelince bana saolsun öğretti ilk gün sadece teknik bilgi öğretti sonraki gün motoru çalıştırma bujiyi tmeizleme vs 3. gün kalkış 4. kalkış ve 1 hafta sadece kakışa giitti artık pamuk gibi kalkıyorum. saolsun arkadaşlar asla eğitimsiz sürmeyin benim başıma geldisiz yapmayın vites nasıl küçültülür kontradı virajda yatma vs herşeyi saolsun öğretti sonra nnemgil motorun anahtarını aldı benden kask ve ekipman gelene kadar.
ondan sonra başladık sigorta şirketlerini aramaya 650 tlye sigorta en uygununu bulduk adı demir sigortaydı galiba. ondan sonra ehliyeti aradık 800 de onun sadece kursunu bulduk hazırda bekliyor sonrada branda ekipman akask vs bulduk aliexpresten çoğu geldi. ondan sonra ise kamera var sırada youtube 16 yaş a1 ehliyet ile vlog çeken yok bulamadım bi ilki ben yapacağım. motoruma cok seviyorum iyiki almışım bayılıyorum severek sürüyorum. 2 teker aşktır bunu aklınızdan çıkarmayın motordan çok ekipmana değer verin adi bile olsa bir ekipman alın özellikle bot ayak kırılınca çocuk gibi fizik tedeavide en bastan yürümeyi öğreniyorsunuz. hala sorularım var ama forumda istemediğim kadar yanı tve gönderi var onlara bakıyorum şu an hiç kaza geçirmedim umarım geçirmem yaşım 16 lise 2 öğrencisiyim . çoğu kişiden daha temkinliyiimdir benimde anım böyleydi umarım yeni başlıyacak arkadaşlara faydam dokunur. teşekkürler.