Yaş ve km problemi

Arkadaşlar 2. motosiklet piyasasını inceliyorum. Özellikle baktığım motosikletler Vstrom, Nc750x manuel, Tracer 700 vs Vrsys 650.
Diğer modellere de ara ara göz atıyorum. Tiger , transalp ve de tenere. sarı sitede görüyorum ki, 2. eli en pahalı olan motosikletler genelde honda serisi. Suzuki de pahalı. ancak yamaha bunlara göre daha ucuz . En ucuz kawasaki.
Triumph modeline göre aralarda kalıyor. Şimdi benim aklıma takılan şudur. Yamaha honda gibi markaların blokları 3 aşağı 5 yukarı aynı dayanıklılıkta oluyor. Servis ve yedek parçaları da eşit seviyede bulunabilirken neden honda ve yamaha daha pahalı?
Bunun yanında 2.el motosiklet alırken optimum km ve fiyat hesabını nasıl yapmalıyız? 20 yıldır piyasada olan bir motosikletin en fiyat performans ürünü olduğu yaş ve km nedir? . Bu konuda nasıl düşünmek lazım? Hesabımızı nasıl yapmalıyız? Az km yapmış ama yaşı büyük bir vstrom yerine 2 kat para verip 2024 aynı km lerde 2024 model motosiklet almak mantıklı mı?

4 adet ilan ekliyorum. Yorumlarınızı bekliyorum.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Boşuna uğraşma Türkiye'de ikinci el olayının belli bir mantığı yok. Tutulan modelse pahalı, değilse fiyatına göre ucuz. Bir ara benim araba 10 yaşında bile aldığım seneki sıfırından dolar bazında pahalıydı.

Cok iddialı olamicam ama motor km bence önemli. Demek istediğim 2.000 km deki motorla 10 bin kimde ki aynı olmaz diye düşünüyorum
Attığınız ilaçlardan 2. Sini tercih ederim hem yıl yeni hemde km daha düşük

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Arkadaşlar 2. motosiklet piyasasını inceliyorum. Özellikle baktığım motosikletler Vstrom, Nc750x manuel, Tracer 700 vs Vrsys 650.
Diğer modellere de ara ara göz atıyorum. Tiger , transalp ve de tenere. sarı sitede görüyorum ki, 2. eli en pahalı olan motosikletler genelde honda serisi. Suzuki de pahalı. ancak yamaha bunlara göre daha ucuz . En ucuz kawasaki.
Triumph modeline göre aralarda kalıyor. Şimdi benim aklıma takılan şudur. Yamaha honda gibi markaların blokları 3 aşağı 5 yukarı aynı dayanıklılıkta oluyor. Servis ve yedek parçaları da eşit seviyede bulunabilirken neden honda ve yamaha daha pahalı?
Bunun yanında 2.el motosiklet alırken optimum km ve fiyat hesabını nasıl yapmalıyız? 20 yıldır piyasada olan bir motosikletin en fiyat performans ürünü olduğu yaş ve km nedir? . Bu konuda nasıl düşünmek lazım? Hesabımızı nasıl yapmalıyız? Az km yapmış ama yaşı büyük bir vstrom yerine 2 kat para verip 2024 aynı km lerde 2024 model motosiklet almak mantıklı mı?

4 adet ilan ekliyorum. Yorumlarınızı bekliyorum.

yamaha ve honda logolarından dolayı pahalı avrupalı ülkemizde az tercih edilen markalar ve modelleri genelde değerinden daha ucuza satılır bir zamanlar tiger 900 gibi

bu arada 19bin km nc750ye o paraları vermeyin

Motosikleti
K 1600 GTL
Motosiklet sadece yaptığı km ile eskiyen bir ürün değil. Birçok bileşeni var ve bunlar zaman içinde kullanılmasa da eskir. Şu da bir gerçek sıfır alınan motosiklet en hızlı ve büyük değer kaybını ilk üç senede yaşar daha sonra bu değer kaybı yavaşlar. Hangisi tercih edilmeli konusu biraz sürücünün profili ile ilgili yani alıp ne kadar süre kullanmayı düşünüyorsun? Bir iki seneye satarım diyorsan değer kaybının çoğunu yaşamış olanı alıp daha sonra benzer rakamlara satabilirsin....

Motosikleti
Cf Cl-x 250 / Tvs Jupiter125
Azalan verimler kanunu tam olarak burda devreye giriyor. 58hp nc750 ile 107hp vstrom 1050 fiyatları neredeyse aynı hatta suzukinin daha ucuz olduğu durumlar var.

Yukarıda verdiğim ilanlar rastgele seçilmiş ilanlar. Sadece bu alışverişi yaparken en iyi fiyat performans ürününü nasıl bulurum diye kafa yoruyorum.

F54

2. el motosiklet seçmek bu kadar karmaşık birşey değil
yaş demişsin baktığın motorlar daha 30 k olmamış 6 7 yaşında motorlar kullanıcı kitlesinin çoğunluğuda doğru düzgün adamlar eğer fazla el değiştirmediyse 20 25 30k km arasında pek fark olmaz

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Bakımı zamanında olduktan sonra km ye takılmam. 9 yaşında 82 bin km de motor aldım şuan 99 bin km de. Muhtemelen de son motorum olcak 100 bin km den sonra kimse almaz sanırım. :) 19 bin 29 bin km ler sıfır gibi geliyor bana. Bu kadar takmayın kafanıza almadan önce ekspere sokmanız yeterli.

2. el motosiklet seçmek bu kadar karmaşık birşey değil
yaş demişsin baktığın motorlar daha 30 k olmamış 6 7 yaşında motorlar kullanıcı kitlesinin çoğunluğuda doğru düzgün adamlar eğer fazla el değiştirmediyse 20 25 30k km arasında pek fark olmaz
Kesinlikle aynı fikirdeyim ancak aklımı karıştıran şu. Bu km lerde araç alırken yaşa ne kadar önem vermeliyiz? Daha genç bir araç için 1,5 kat fiyat farkı vermeye değer mi? Yada başka bir değişle en iyi verimi nasıl alırız?

Motosikleti
Yamaha XSR700
Şu anda bence en f/p motosiklet 2017 üzeri tracer 700. 350 bine temizleri bulunuyor. Bu paralara bencr alınabilecek en iyi seçeneklerden biri.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar